2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eşinizin Sizi Daha İyi Anlaması İçin Tavsiyeler
YAZI #5031 © Yazan Uzm.Psk.Deniz AKINCI | Yayın Eylül 2018
“Eşim beni anlamıyor!”

“Ona defalarca anlattığım halde yine aynı şekilde davranıyor!”

“Bir şeyi neden istediğimi ya da istemediğimi anlamak istemiyor!”

Bu cümleleri sık kuruyor ve eşinizin sizi anlamadığını mı düşünüyorsunuz?

Kişi ne kadar zeki ve duygusal açıdan gelişmiş olsa da karşısındakinin duygularını anlaması zor olabilir. Özellikle birliktelik ve evliliklerde kişilerin birbirini anlaması daha da zorlaşabilir. Eşinizin sizi daha iyi anlaması için gayret etmesi gereken kişi siz olabilirsiniz. Ona yardımcı olmak için aşağıdaki tavsiyelerimize kulak verin:
1.“Sen” değil “Ben” demeye özen gösterin. “Sen hep böylesin…”, “Sen hep bunu yapıyorsun…” gibi cümleler karşınızdakinin savunmaya geçmesine sebep olabilir. Bunun yerine “Ben, sen böyle dediğinde, şöyle hissediyorum…” gibi cümleler daha yapıcı olacaktır.


2. Kısa ve basit konuşun. Bir oturuşta tüm sıkıntılarınızı ve rahatsızlıklarınızı eşinize anlatmak yerine tek bir konuda konuşun. Bu konuyu da uzatmadan en basit haliyle gündeme taşıyın. Böylece daha etkili bir konuşma yapmış olursunuz.


3. Sesinizi sakin kullanın. Eğer siz, eşiniz ya da her ikiniz sesinizi yükseltirseniz birbirinizi anlamak zorlaşacaktır. Bunun için eşiniz sesini yükseltse bile sakin konuşmaya gayret edin. Onu da böyle konuşmaya teşvik edin.


4. Eleştirmeyin ve değişmesini istemeyin. Eğer duygularınızı anlatırken karşınızdakini eleştirir ve değişmesini isterseniz, bunlar duygularınızın önüne geçer. Karşınızdaki kendisine yönelen eleştirileri önemseyeceği için duygularınızı anlamaya gayret etmez.


5. Konuşmak için doğru zamanı seçin. Eğer eşinizin sizi gerçekten dinlemesini ve duygularınızı anlamasını istiyorsanız konuşmanız gereken zamanları bilin. Trafiğin ortasında, sinemada, bir arkadaş toplantısında değil, baş başa sakince konuşabileceğiniz ve zamanınızın kısıtlı olmadığı anları bekleyin.


6. Onun konuşma dilini öğrenin. Herkesin aynı şekilde iletişim kurmadığını biliyorsunuz. Eşinizin kendini ifade ediş şeklinden onun nasıl daha sağlıklı iletişim kurduğunu görebilir ve onun yöntemlerini benimseyerek kendinizi anlatmaya çalışabilirsiniz.


7. Mektup yazın. Kendinizi ifade ederken konuşmanız kesintiye uğruyor ya da bir türlü doğru kelimeleri seçemiyor olabilirsiniz. O zaman en eski iletişim metotlarından birine yani mektuplara başvurabilirsiniz. Doğru cümleleri kurarak ona hislerinizi bir mektup ya da not ile iletebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Deniz AKINCI'nın Makaleleri
► Sizi Daha Mutsuz Yapan Kim? Psk.Emir Emre DOĞAN
► İlk Gece İçin Tavsiyeler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Daha Mutlu Bir Yaşam İçin Psk.Rumeysa GÜNAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Eşinizin Sizi Daha İyi Anlaması İçin Tavsiyeler' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocukta Öfke Sorunu Eylül 2018
► Narsist Kişileri Anlamak Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:18
Top