2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İyi İnsan Olmak mı Daha Önemli, Başarılı Olmak mı?
YAZI #5043 © Yazan Psk.Dnş.Nigara ÖZAK | Yayın Eylül 2018
Bugün binlerce annelerin babaların, hatta öğretmenlerin çocuklarla okul yüzünden araları bozuk... çocukların büyük bir çoğunluğunda okul kaygısı var.. bunun yani sıra ilaç kullananların sayısı da bir hayli fazla. Durum böyleyken bu çocuklar büyüyor ve annelerin, öğretmenlerinin hayalindeki mesleklere, makam ve mevkilere geliyorlar.. geliyor gelmesine elbet ama kimi zalim bir doktor, kimi hep almaya odaklanmış cimri bir iş adamı.. kimisi hep ben ve bana diyen şöhret budalası olup çıkıyor.. hepsinden kötüsü ilaçla okul dikkati arttırılmaya çalışılan o çocuk ilerde kolaylikla madde bağımlısı haline gelebiliyor... ebeveynlerin "başarılı çocuk" yetiştirme kaygılarının sonucunda acımasız bir patron.. bencil bir is arkadaşı, zalim sorumsuz bir es, yetiştirdiklerinin farkında bile olmuyorlar. ben yapamadım o yapsın gibi söylemlerin eklenmesiyle de nesilden nesile aktarım başlıyor.. taa ki iyi bir insan yetişip bu olumsuz aktarımı yıkıp yerine yeni bir temel inşa edinceye kadar. Bunca sözün üstüne cevabı tahmin etmek zor değil.. evet iyi insan olmak daha önemli... peki ya iyi insan kime denir?
İYİ İNSAN KİME DENİR?
Her çocuk yetişirken birini model alır.. fakat model aldığı anne bir gün hata yapabilir, baba, öğretmen, ünlü biri o kişi her kimse bir gün hata yapabilir. Ve yapar da zaten.. çocuk bunu gördüğünde kendine yeni, hayalindeki gibi bir model aramaya başlar.. doğru ve sağlıklı model arayışı kimisi için bir ömre bedel olurken, kimileri ağir bedeller ödeyebiliyor.. Eğer hedefiniz iyi bir insan olmak ve güzel bir ahlaka sahip olmaksa o zaman şunu bilmenizi isterim ki.. kime bakarsak bakalım gözümüzü, gönlümüzü insanlığa mükemmel bir örnek ve model olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) e çevirmediğimiz müddetçe kalbinizin mutmain olması biraz zor. çünkü: Elbette Sen, yüce bir ahlak üzeresin.” (Kalem Suresi 4) ayette buyrulduğu gibi O; yüce bir ahlak üzere yaratılmış ve en mükemmel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. Allah'in sadece islam'a değil bütün insanlığa gönderdiği ve terbiyesini kendi üzerine aldığı Temizlikten , ticarete, evlilikten, siyasete varinceya kadar her konuda örnek ve model olarak gönderdiği peygamberidir O'(sav). Allah a koşmanın (kavuşmanın) en kisa yoludur ayni zamanda.. Velhasıl kelam hayatimizla ilgili kararlar alırken çoğu zaman birden fazla seçeceğimiz vardır.. Ama " Resûlüm!) De ki: Eğer Allah´ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.." (Ali İmran süresi 31.) Ayettinde belirtildiği gibi "Iyi insan" olmanın yolu tektir..👆
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nigara ÖZAK Fotoğraf
Psk.Dnş.Nigara ÖZAK
Kocaeli
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Nigara ÖZAK'ın Yazıları
► Daha Fazlası Olmak Psk.Emre ŞENGÜR
► İnsan Olmak... Öznur SİMAV
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'İyi İnsan Olmak mı Daha Önemli, Başarılı Olmak mı?' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Küsen İnsan Psikolojisi Aralık 2021
◊ Engelli Koşucularıyız Aralık 2021
◊ Sakın Korkma Annecim! Kasım 2018
◊ Gerçek Mutluluk Huzur Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:29
Top