2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gerçekte Olduğunuz Varlık Gerçekten İstediğiniz Hayatı Seçer
YAZI #5066 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ekim 2018
Geçen gün her zamanki meyve ve sebze suyu kahvaltımızı ederken Stephen bilinç, farkındalık ve gerçekte olduğunuz varlık gerçekten istediğiniz hayatı nasıl seçer konulu bir konuşma başlattı.

Seansım olmadığı günlerde eşimle gün boyunca böyle konuşmalar yapabildiğim için çok şanslıyım. Bu sefer Stephen’dan blogum için konuk olarak bir yazı yazmasını istedim. İşte Stephen Bray’in benim ricam üzerine bir saat içinde yazıverdiği bence muhteşem yazı (ara başlıkları ben ekledim). Bakalım siz de neler uyandıracak:

Bir şey oyun oynuyor: Bu şey, bilinç (ya da sizin ona verdiğiniz isim). Bilinç kendinin bilincine varınca adına farkındalık deriz. Kendilik farkındalığı diyebilirsiniz ama bu yanlış olur.
Gerçekte Olduğunuz Varlık Egoya Dayalı Değil

Farkındalık kurnaz bir oyuncudur, egosal fikirlerle beslenir ve sizi insan olmaya, bir ülkenin, bir ailenin üyeliğine, ülkelerle bağlantılı hikâyelerden etkilenmeye, acılara ve atalara indirger.

Böylece gözü boyanmış halinizle “daha iyi” bir gelecek istemeye çekilirsiniz; ama bu kendiliğe inanmanın yarattığı hapishanenin sınırları içinde kalır.

Hayalleriniz gerçekleşmeyince başarısız olduğunuzu düşünür ve kendinizi değişen derecelerde olumsuz duygularla cezalandırırsınız (depresyon gibi).

Meditasyonla gerçeği ararsınız ama meditasyonun kolay olmadığını anlarsınız. “Başkaları”nın “gerçek” saydığı şeylere daha fazla bağ kurmak yerine sebat edip kimliğinizin katmanlarını birer birer soysanız bile giderek daha fazla uzak hissedersiniz.

Bu iş tıpkı atomu parçalamaya benzer. İçeride bir kendilik çekirdeği ve birtakım kişilik elektronları bulabilirsiniz ama bunlar da kavradığınız anda buharlaşıp hiçliğe karışırlar.

Öyleyse?

Gerçekte Olduğunuz Varlık Keşfedildikten Sonra

Siz; yani gerçekte olduğunuz varlık, zamansızdır ve kişiliği yoktur, ancak kendini sizin dünyanızda, ikilik içindeki siz olarak var etmeyi seçmiştir.

Bilinç olarak seçim size aittir, istediğiniz dünyada istediğiniz kişilikten hareket etmeyi seçebilirsiniz.

Bilinç olarak, kafa karışıklığını ya da zihin berraklığını seçebilirsiniz.

Bilinç olarak, yaşam oyununu oynarsınız.

Bilinç olarak bir insan kişiliğinde hareket edebilirsiniz – buradaki tehlike bu kişiliğe bağlanmak ve bunun bir tercih olduğunu unutmanızdır.

Egonuz, bir bastırma hareketidir.

Ne olduğunuzu unutmuşsunuz, kendinizi olduğunuzdan daha küçük bir şey olarak hayal etmişsiniz, sonra da unuttuğunuzu unutmuşsunuz.

Hatırlamak, her şeyi yeniden yerli yerine oturtmaktır.

Yolculuğunuz hiçbir zaman doğduğunuz anda başlamadı ölümünüzle de bitmiyor – yaratıcılığın son seçimiyle muhteşem “bir şey”e genişleyen bir “hiç” olduğunuzun farkına vardığınız gün başladı .



Bu blogda Stephen’ın bir başka yazısını daha bulabilirsiniz: Özbenlik ve Nasıl Özgüven Sahibi Olabiliriz. Stephen’ın yazılarını kendi web sitesinden de okuyabilirsiniz. Bu yazı bazı kişilere umut verebilir, bazı kişiliğine çok bağlanmış varlıklarda ise bir zorlanma, huzursuzluk duygusunu tetikleyebilir.

Sizde neler oldu? Duygu, düşünce ve deneyimlerinizi bekliyorum.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Sistem, Varlık ve İnsan Psk.Mert ÖZAYDIN
► Hayatı Hissetmek Psk.Dnş.İsmail SÖNMEZ
► Kadında Aile Hayatı Psk.Ebru ÖZKARDAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gerçekte Olduğunuz Varlık Gerçekten İstediğiniz Hayatı Seçer' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:39
Top