2007'den Bugüne 92,297 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Emdr ile Travmatik Yaşantıları Yenebilirsiniz
YAZI #5167 © Yazan Psk.Pınar ŞİMŞEK | Yayın Kasım 2018
Francine Shaphiro tarafından keşfedilen EMDR terapisi Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme olarak hayatımıza girdi. Çoğunlukla travma sonrası yaşanan semptomlar üzerine çalışan terapi yöntemi, bir çok psikopatolojik rahatsızlık tedavisi için araştırmalarına devam etmektedir. Kısa süre içinde etkili sonuçların gözlemlendiği terapi ile sıklıkla karşılaştığımız çocukluk travmaları üzerinde çalışabiliyoruz. Her yetişkin için çok özel ve anlamı hep büyük olan çocukluk dönemimiz aslında birçok travmanın da en fazla yer aldığı döneme denk gelmektedir. Hassas ve açık algımız gelebilecek her tehlikeyle bizi karşı karşıya bırakmaktadır. Cinsel ve fiziksel istismara maruz kalma, akran ilişkileri problemleri, ebeveyn kaybı v.b. riskler gelişme çağının devamında travma sonrası stres bozukluğunun nedenleri şeklinde ortaya çıkabilmektedir. Diğer yandan ülkemizde çok sık yaşanan terör, şiddet, göç, doğal afet gibi problemler de yine travmaya sebep olan riskler olarak görülüyor ve EMDR terapisiyle tedavi edilebiliyor. EMDR tüm bu yoğun anıları işleyerek kişinin yaşadıklarını geri planda bırakabilmesini ve artık rahat bir nefes alarak günlük yaşantısına devam etmesini sağlamaktadır. EMDR; Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun dışında kompleks Travmalar, Takıntı ve Zorlantı Bozukluğu, Kişilik Bozuklukları, Anksiyete Bozuklukları gibi bir çok rahatsızlığa da cevap vermekte ve araştırma çalışmaları halen devam etmektedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Pınar ŞİMŞEK'in Makale ve Yazıları
► Emdr Terapisi - Emdr Nedir? Psk.Dnş.Serkan YILDIRIM
► Travmatik Yas Terapisi Psk.Dnş.Cem Batuhan AKINCIOĞLU
► Travmatik Yaşantı ve Etkileri Psk.Selin OYMAN
► Travmatik Beyin Hasarı Psk.Engin OLGUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Emdr ile Travmatik Yaşantıları Yenebilirsiniz' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:05
Top