2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aile Danışmanlığı
YAZI #5222 © Yazan Psk.Makbule UZUN ÇINAR | Yayın Aralık 2018
Aile Yasası çerçevesinde gerçekleştirilen aile danışmanlığı hizmeti, toplumun temel ve en önemli birimi olan ailenin ruhsal sağlığı için elzem bir psikolojik danışmanlık hizmetidir. Bu açıdan düşünüldüğünde, toplumun bütünlüğünü koruyabilmek için önemli bir işleve sahiptir. Aile içi iletişimin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinde en etkili ve mantıklı yöntemdir, ayrıca. Yaşanılan sıkıntıda ailenin tüm bireylerinin birlikte hareket ederek çözüm bulduğu bir süreci başlatır.
Aile danışmanlığının toplumda özellikle evlilik, boşanma, ayrılık ve çocuklarla ilgili problemlerde başvurulan bir hizmet olduğu görülmektedir. Bakıldığında aile içi tartışmalar-kavgalar, aile içindeki stresörler, ölüm gibi travmalar, kronik hastalıklar, kuşak çatışmaları, ergenlik dönemi ve uyum problemleri aile danışmanlığını kapsayan konulardan bazılarıdır. Aile içinde yaşanan krizlerin çözüme kavuşturulmasında en sağlıklı yol olan aile danışmanlığı; bireyler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini, aile üyelerinin birbirlerinin duygularının farkına varması suretiyle duygu yönetimini, mütemadiyen içine girilen kısır döngülerin farkındalığını, bireylerin birbirlerini daha iyi anlayabilmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Yukarıda sayılan tüm maddeler aile danışmanlığı hizmeti veren kişiler olarak aile danışmanlarının amaçlarıdır. Aile danışmanları bu hizmeti verirken öncelikle ailede aksayan yönleri ortaya çıkarmaya, sorunu ortaya koymaya çalışır. Aile içi ilişkide sıklıkla girilen yanlış yolları, olumsuz döngüleri keşfedip bunu ailedeki bireylerin farkındalığına sunar. Söz konusu sorun üzerinde etki payı yüzde bir veya yüzde yüz bile görünse aile bireylerinin etkilerini eşit oranda ele alarak her bireyin kendi negatif etkisini anlamasına ortam hazırlar. Böylece sorunu tüm ailenin kucaklamasının ve çözüme ulaşmalarında bunu sıçrama tahtası olarak kullanmalarının zeminini hazırlar. Bu çerçevede bakıldığında aile danışmanları;
• Bireylerin birbirlerini oldukları gibi kabul etmeleri, birbirlerini değiştirmeye çalışmamaları,
• Beklentilerini birbirlerine açık bir şekilde dile getirmeleri,
• Sorunlar hakkında konuşabilmeleri ve birbirlerini saygıyla dinlemeleri,
• Diğerinin farklı duygu-düşünce ve bakış açısını görüp anlayabilmeleri,
• Aile içi iletişimi geliştirebilecek aktiviteleri fark edebilmeleri ve keşfedebilmeleri gibi konular üzerine çalışarak aileye yardımcı olmaya çalışır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Makbule UZUN ÇINAR Fotoğraf
Psk.Makbule UZUN ÇINAR
Çanakkale (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi34 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Makbule UZUN ÇINAR'ın Makale ve Yazıları
► Aile Danışmanlığı Psk.İlayda ÇEVİRİCİ YENİGÜN
► Aile Danışmanlığı Psk.Dnş.Serkan YILDIRIM
► Aile ve Evlilik Danışmanlığı Psk.Dnş.İnci AYDIN
► Yapısal Aile Danışmanlığı Psk.Dnş.Ömer AKTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aile Danışmanlığı' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bebeğin Ruhsal Doğumu Kasım 2016
► Canlı Bomba Psikolojisi Aralık 2015
► Takıntılarımız Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:04
Top