2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Yakımına Faydalı 10 Besin
YAZI #5285 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Ocak 2019
YEŞİL ÇAY
Yeşil çay özellikle kateşinler ve kateşin türevlerini kapsayan flavonoidlerce zengindir. Yeşil çay kateşinlerinin C ve E vitaminlerinden çok daha güçlü antioksidan aktiviteye sahip olduğu gösterilmiştir. Yapılan çalışmalar yeşil çayın antioksidan, antienflamatuar, antimutajenik, antikanserojenik, antianjiyogenik, apoptotik, obezliği önleyici, hipolipidemik (kolesterolü düşürücü), antiarteriosklerotik (damar sertliğini önleyici), antidiabetik, antibakteriyel, antiviral ve yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Yeşil çay, kapsaisin ve zencefil içeren diyet takviyeleri almak , ağırlıkta önemli bir düşüşe neden olmuştur. Yeşil çay tüketen bireyler, kapsaisin ve zencefil yardımcı takviyeleri, insülin direncini anlamlı derecede düşürmüşlerdir.

ZENCEFİL
Zencefil özütü ile beslenme kombinasyonu HDL düzeylerinde anlamlı bir artışa neden olmaktadır. Dolaşımın artırılması ve yüksek tansiyonun düşürülmesi için vücudu ısıtmak için kullanılır. Isınma etkisinden dolayı, zencefil, soğuk algınlığı ve grip tedavisinde antiviral rol oynar. Aynı zamanda yağ yakımında etkilidir.

KIRMIZI BİBER
Kırmızı biber diyetsel antioksidanların(flavonoidler, fenolik asitler, karotenoidler, A vitamini, askorbik asit, tokoferoller) ve acı kapsaisinoidlerin (kapsaisin, dihidrokapsaisin ve benzeri analologlar) en büyük kaynaklarından biridir. Kırmızı biber tüketimi enerji alımını azaltıp harcanmasını arttırmaktadır ve böylece yağ yakımını desteklemektedir.

TARÇIN (Cinnamon)
Tarçında bulunan doğal ajanlar, insülin görevi görerek kan şekeri düzeyini sabit tutmayı sağlamaktadır. Tarçının kan glikoz düzeyini azalttığı ve bu etkinin de tarçında bulunan Metil hidroksi kalkon polimeri ile bağlantılı olarak gerçekleştirildiği bildirilmektedir. Tarçının içindeki bileşenlerin kolesterol sentezini bloke ettiği ve kolesterolün vücuttan atılmasını kolaylaştırarak kan yağlarında düşüş sağladığı ifade edilmektedir.

AVOKADO
Avokado,% 71 MUFA,% 13 çoklu doymamış yağ asitleri (PUFA) ve% 16 doymuş yağ asitleri (SFA) içeren tekli doymamış yağ asitleri (MUFA) açısından zengin meyve yağı içerir. Avokado tüketimi kilo kontrolünü sağlamada etkilidir. Yağ yakımını da desteklemektedir.

ANANAS
Ananas suyundan gelen bromelainlerin antienflamatuvar etki göstermektedir. Aynı zamanda yağ yakımına etkileri görülmüştür.

KETEN TOHUMU
Keten tohumu zengin içerikli a-linolenik asit (ALA, omega-3 yağ asidi), lignanlar ve lif içeriği nedeniyle önemli bir fonksiyonel besin maddesi olarak ortaya çıkmaktadır. Böylece yağ yakımına destek olmaktadır.

HİNDİSTAN CEVİZİ
Hindistan cevizi yağı, sağlıklı bir yağ olmakla birlikte kalp sağlığını destekleyici faydalar içermektedir. Hindistan cevizi yağının doymamış yağlarla değiştirilmesinin, kan lipit profillerini tutarlı bir şekilde değiştireceğini göstermektedir.

CEVİZ
Ceviz tüketimi VKİ ve bel çevresi oranında bir azalma olduğunu göstermektedir.

LAHANA
Lahana, anti-enflamatuar ve antikanser özelliklerine katkıda bulunan sekonder metabolitleri (glukozinolatlar) ve amino asitleri içerir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Besin ve Besin Öğeleri Dyt.İpek AĞACA
► Besin Güvenliği Dyt.Turgay KÖSE
► Besin Allerjileri Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Besin Alerjisi Dyt.Merve KAYALI
► Besin Alerjileri Dyt.Beste ALİMERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yağ Yakımına Faydalı 10 Besin' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:40
Top