2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yılan Hastalıkları Nelerdir?Tedavi ve Yılanlarda Kullanılan İlaçlar?
YAZI #5366 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
Yılanlarda Hastalık belirtileri ?🐍🐍🐍🐍🐍
Evcil hayvan olarak yılanınız var mı? Sürüngenler çok güzel ve büyüleyici evcil hayvanlardır.Bununla birlikte yılanlar hastalık belirtilerini çok iyi gizlerler hasta olduklarını söylemek zor bile olabilir..çok iyi gözlenmelidir..Her altı ayda bir veteriner hekim kontrolü önermekteyiz..
Yılanın Hayal kurması🐍
Sürüngen bakım dünyasında Stargazing terimi sert, sıra dışı duruştur.yılanınız gökyüzüne bakarak sanki kafasını tuhaf bir şekilde tutabilir. Bu birkaç farklı tıbbi sorunun belirtisi olabilir.
Yılanın Ağızdan soluması 🐍
Yılanlar burun deliklerinden rahatça ve sessizce nefes almalıdır. Ağız solunumu düzensiz, nefes nefese nefes, hepsi yılanlarda hastalık belirtileri olabilir.
Yılanınızda Deşarj🐍
Göz, burun ve / veya ağızdan tahliye, yılanlarda kesinlikle kırmızı bayraklar olabilir. İltihaplı veya rengi bozulmuş diş etleri de bir uyarı işareti olabilir. Ayrıca hasta yılanın ağzında bir süzme peynir benzeri akıntı görebilirsiniz.
Yılanınızda Dökülme sorunları..🐍
Yılanlar derilerini tek parça halinde dökmelidirler Eğer evcil hayvanınızın eski derisi parçalanmışsa ya da yılanınıza takılan eski deriyi fark ederseniz, yılanınız tıbbi müdahaleye ihtiyacı olabilir.
Yılanınızda terazi🐍
Sağlıklı yılanlar pürüzsüz, parlak ölçeklere sahiptir. Lezyonlar, yaralar, şişlik ve topaklar hep hastalık belirtisi olabilir. Evcil hayvanınızın küçük, kahverengi veya kırmızı noktaları olduğunu fark ederseniz, yılanınızın akarları olabilir. Akarlar(dış parazitler ) tedavi edilebilir olmakla birlikte, bunlar, her ikisinin de tıbbi sorunlara katkıda bulunabilecek kötü beslenme veya durumların bir işareti olabilir.
Yılanınızda Kilo kaybı🐍
Kilo kaybı çoğu zaman yılanlarda hastalık belirtisidir. Sağlıklı yılanlar, esnek ve sağlam görünmeli ve hissetmelidir. Sürüngen dostunuzun kemikleri görünüyorsa, hasta olabilir.
Yılanlarda Letarji🐍
Yılanlar, etrafındaki seslere ve hareketlere karşı uyanık ve duyarlı olmalıdır. Eğer yılanınız tankında durmadan dinlenirse, hasta olabilir.
İştahsızlık
Muhtemelen bildiğiniz gibi, yılanlar her gün yememelidir. Evcil hayvan beslemelerinizin yaşı, büyüklüğü ve cinsine ne kadar ve ne sıklıkla bağlı olacağı dikkate alınmalıdır.Bununla birlikte, eğer yılanınız bir yemek için olması gerektiğinde yemeğe ilgisiz görünüyorsa, hasta olabilir..
#yılanveteriner #yılandananlayanveteriner #serpentveterinian #serpent #yılandananlayanveteriner #yılanveteriner #yılan #yılanhastalıkları #yılanilaçları #yılanameliyat #izmiryılandananlayanveteriner #yılanveterinerleri #yılançeşitleri #yılanbakımı #yılanterraryumları #yılanhastanesi #istanbulyılandananlayanveteriner #ankarayılandananlayanveteriner #antalyayılandananlayanveteriner #serpent #serpentdiseaseveterinary #serpentveterrinary #yılanmantarhastalıgı #yılanderideğişimi #yılanyemekyememe #yılankusma #yılanhastalıktedavi #
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Köpek Göz Hastalıkları Vet.Hek.İ.Serdar SAYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Yılan Hastalıkları Nelerdir?Tedavi ve Yılanlarda Kullanılan İlaçlar?' başlığıyla benzeşen toplam 96 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:14
Top