2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kedi Kişilik Tipleri Nelerdir?🐈🐈🐈kedilerinizin Güvenini Nasıl ?Kazanabilirsiniz?🐈❤öz-Vet Line...
YAZI #5404 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
Kedi Kişilik Tipleri Nelerdir?🐈🐈🐈Kedilerinizin Güvenini Nasıl ?Kazanabilirsiniz?🐈❤Öz-Vet Line...
insanlar için her kedi aynı olabilir ancak bizler yani kediciler için her kedi eşsizdir!🌎Çünkü her kedinin kişiliği farklıdır, kendine has huyları, alışkanlıkları, sevdiği ya da hoşlanmadığı şeyler vardır ve tüm bunların birleşimi her kediyi eşsiz kılar💫🌞Peki, kedilerde görülen kişilik tipleri nelerdir? Kedilerde 3 kişilik tipi görülür; alfa🐈beta🐈gama🐈İşte bu üç kişilik tipinin özellikleri. Bakalım sizin tüylü kankanız alfa mı, beta mı yoksa gama mı? 🙂
🐈Alfa kedileri❤
En tipik 2 özelliği çok zeki ve her an enerji dolu olmalarıdır. Alfa kediler kapıyı açmayı öğrenebilirler, perdelere tırmanmak gibi davranışlar sergilerler. Bu nedenle alfa kediler enerjisi yüksek insanlarla birlikte yaşamaya daha kolay uyum sağlayabilirler. Zira hareketsiz ve sakin yaşamaktan hoşlananlar için alfa kedisi biraz yorucu bir hayat arkadaşı olabilir 🙂 . Alfa kediler aynı zamanda diğer kedilere göre biraz daha fazla bakım isterler çünkü bu kediler her zaman meşgul tutmak, hem fiziksel enerjilerini harcamalarını sağlamak hem de yüksek zekalarını tatmin etmelerine yardımcı olmak gerekir. Eğer bunlar yapılmazsa zeki ve aşırı enerjik alfa kedileri başlarını belaya sokma konusunda inanın sizi bile şaşırtacak denli yaratıcı olabilirleır.
🐈Beta kedileri❤
Kediniz tam bir kucak delisiyse, hayatta en sevdiği şeylerden biri sizinle zaman geçirmekse kesinlikle bir beta kedisi demektir!🙂 Beta kediler kelimenin tam manası ile kucak delisi olurlar ve yalnızca sizinle değil eve gelen misafirlerle,diğer kedilerle hatta çoğunlukla köpeklerle bile süper iyi anlaşırlar. Ancak bir beta kedisi ile yaşamaya başlamadan önce kendinize şu soruyu sormanız gerekir; “ona yeterince zaman ayırabilecek miyim?” Çünkü beta kediler yalnızlıktan ve ilgisizlikten hiç hoşlanmazlar ve eğer uzun zaman evde yalnız bırakılır, 🙂yeterince ilgi ve sevgi görmezlerse kesinlikle çok mutsuz olurlar.
🐈Gama Kedileri❤
Gama kediler kolay kolay güvenmezler ve onların güvenini kazanmak için çabalamak gerekir. Aynı zamanda genellikle utangaç yapılıdırlar ve herkesle hemen sıcak ilişkiler kuramazlar🙂Bir gama kedisi ile yakın ilişkiye girebilmek için sabırlı olmak çok önemlidir. Bu kediler fazla konuşkan da değildirler,neredeyse hemen hiç ses çıkartmazlar ve bir köşede hiç kimseye ihtiyaç duymadan uzun saatler boyunca takılabilirler🙂Eğer sessiz, utangaç ve fazla sosyal olmayan biriyseniz gama kediler ile mükemmel bir ilişki kurmayı başarabilirsiniz çünkü birbirinizi gayet iyi anlarsınız🙂Gama kediler kalabalık evlerde ve çok sayıda hayvan ile birlikte yaşamaktan, gürültüden ve karmaşadan da hiç hoşlanmazlar. Eğer kedinizin bir gama kedisi olduğunu düşünüyorsanız ve güvenini kazanmalısınız..
🐈Sakin bir yaşam alanı sunun❤
Kediler eğitilmeye uygun hayvanlar değildir. Yani elbette gayet akıllıdırlar ancak bağımsız karakterleri ve sürü hayvanı olmamaları onların köpekler gibi eğitilebilir olmasını engelleyen unsurlardır. Dolayısıyla kedinizi eğitmeye çalışmanız ve bunu yaparken cezalandırmanız size güvenmesini engeller.
🐈Mama ve su kabını daima dolu tutun❤
Tahmin edebileceğiniz üzere kediler için mama ve su çok önemlidir! Kedinizin mama kabını düzenli olarak taze mamayla su kabınıysa taze ve bol su ile doldurmanız kedinizin zamanla size güvenmesini sağlamak için en geçerli yollardan biri
🐈Onu ödüllendirin❤
Herkes gibi kedilerde ödüllendirilmeyi severler! Kedinizi ödüllendirmeniz ve ona arada sırada sürprizler yapmanız da güvenini kazanmanıza yardımcı olur.
🐈Sizi koklamasına izin verin❤
Kediler için koku çok önemlidir ve bir kedinin diğer bir hayvanı da insanı da tanıması için onu koklaması gerekir. Kediniz yanınıza gelip vücudunuzun hatta yüzünüzün farklı bölgelerini koklamak istediğinde ona asla tepki göstermeyin, unutmayın kedinizin size güvenmesi için sizi iyice tanıması, tanıması için de koklaması gerekir.
🐈Ona kötü şakalar yapmayınız❤
Kediler doğal halleri ile son derece eğlenceli ve komik canlılardır, yani kedileri daha komik hale getirmek için çaba harcamanıza gerek yoktur. Kedinize kötü şakalar yapmanız aranızdaki güven ilişkisini ciddi şekilde zedeleyebilir ve size bir daha asla güvenmemesine hatta evden kaçmasına bile neden olabilir. Bu yüzden kedinizin güvenini kazanmak istiyorsanız ona asla kötü şakalar yapmamalısınız!
🐈Tüylerine bakım yapın❤🐈🐈
kediler aleminde birbirinin tüylerine bakım yapmak karşılıklı sevgi göstergesidir. İşte siz de bundan yararlanarak yani kedinizin tüylerini tarayıp bakım yaparak onu ne kadar sevdiğinizi gösterebilir ve böylece onun güvenini kazanabilirsiniz.
🐈Onunla sakin bir ses tonu ile konuşun❤
Kim demiş kedilerle konuşulmaz diye!!! Tabi ki konuşulur ve hatta kedinizle konuşmanız aranızdaki bağın kuvvetlenmesini, size olan güveninin artmasını sağlar. Ancak şunu unutmamalısınız; kedinizle asla sert, endişeli ya da diğer olumsuz duyguları içeren bir ses tonu ile konuşmamalısınız. Kedinizle yumuşak, sakin ve sevgi dolu bir ses tonuyla konuşmanız da size olan güveninin artmasını sağlayacaktır.
miyavlama kedilerin neredeyse sadece bizlerle iletişim kurmak için kullandığı bir yöntemdir, yani kediniz size miyavlayarak sizinle konuşur aslında. Size miyavlayan kedinize karşılık vermeniz, onunla yumuşak bir tonda konuşmanız aranızdaki bağı kuvvetlendirecek en önemli etkenlerden biridir.
🐈Sevin, okşayın, sarılın!❤
Kedinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirmek için yapmanız gereken şeylerden biri de onu okşamak, sevmek ve ona sarılmak. Ancak burada çok önemli bir nokta var; tüm bunları kediniz istediğinde yapmalısınız! Yani kediniz o anda sevilmek istemiyorsa, sarıldığınızda kaçmaya çalışıyorsa bunları yapmanız aranızdaki bağı güçlendirmek bir yana sizden uzaklaşmasına neden olur. Yani, kedileri onlar istediği zaman sevmek en doğrusudur!
🐈Onunla oynayın!❤
Kediler için oyun yemek kadar su kadar gereklidir! Kedinizle oyun oynamanız hem onun fiziksel olarak daha sağlıklı olmasını sağlar hem de sizinle arasındaki bağı kuvvetlendirir. İdeal olan her gün düzenli olarak kedinize zaman ayırmanız ve onunla oynamanız gerekiyor..
🐈Onu tarayın!❤
Kedilerin tüy bakımı için yavruluk döneminde taranmaya alıştırılmaları ve hayatları boyunca düzenli olarak taranmaları gerekir. Ancak kedinizi taramanız aynı zamanda onunla ilgilendiğinizi gösterir, kediler birbirlerine olan sevgilerini, birbirlerini önemsediklerini birbirlerini yalayarak, temizleyerek gösterirler. İşte tam da bu nedenle kedinizi taramanız kedinizle aranızdaki bağı kuvvetlendirir, çünkü bu hareket kedicede “seni seviyor ve önemsiyorum” demektir.
🐈Sınırlarına saygı duyun!❤
saygı! Kedinizle aranızdaki bağın kuvvetli ve ilişkinin sağlıklı olması için onun da bir kişi olduğunu ve kendine has huyları, alışkanlıkları olduğunu unutmamalı ve onun sınırlarına saygı duymalısınız. Örneğin yalnız kalmak istediği anlarda sizinle zaman geçirmesi için zorlamamalı, kendini sevdirmek istemediği anlarda onu asla zorla sevmemelisiniz.🌎🍁🍒🌸🦋💫🐈🐈🐈🐈🐈🐈🐈🐈🐈🐈🐈 https://www.tavsiyeediyorum.com/veteriner_4031_tolgay_aytar.htm
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kedi ve Köpeklerde Kan Grupları Vet.Hek.Önder ERGÖRÜN
► Kedi ve Köpeklerde Polisitemi Vet.Hek.Alper BAYRAKAL
► Kedi - Köpek Kılı Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Kedi ve Köpeklerde Zehirlenmeler Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Kedi Aıds Hastalığı (Fıv) Vet.Hek.Kudret ÇIĞ
► Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi Vet.Hek.Dr.Mahir KAYA
► Kedi ve Köpeklerde Kusma Vet.Hek.Dr.Başak TUNÇER ULUKARTAL
► Kedi ve Köpeklerde Obezite Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi Vet.Hek.Işıl KARATAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Kedi Kişilik Tipleri Nelerdir?🐈🐈🐈kedilerinizin Güvenini Nasıl ?Kazanabilirsiniz?🐈❤öz-Vet Line...' başlığıyla benzeşen toplam 82 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:23
Top