2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sevimli Baykuşları Diğer Kuşlardan Ayıran En Önemli Özellikler...Öz-Vet Line❤💚🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉
YAZI #5405 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
SEVİMLİ BAYKUŞLARI DİĞER KUŞLARDAN AYIRAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLER...Öz-Vet Line❤💚🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉

🦉Bir baykuşun boynunda 14 tane omur vardır ki, bu, insandaki omur sayısının tam iki katı kadardır. İşte bu özel yapı baykuşun kafasını tam 270 derece döndürmesini sağlar..
🦉Gözlerinin öne doğru olması baykuş dürbün görüşü sağlar (bir nesneyi aynı anda iki gözle görmek). Hayvan dürbün görüşü sayesinde nesneleri üç boyutlu olarak görüp hatasız bir uzaklık tespiti yapabilir gece görüşü üst seviyededir..
🦉baykuşun beyninin işitmeyle ilgili beyin bölgesinde en az 95.000 nöron (sinir hücresi) olduğu saptanmıştır.
Bütün kuşların gözleri başlarının yan taraflarında yer alırken baykuşların gözleri, tıpkı insanlarınki gibi öndedir.
🦉Kulakları farklı yönlere ve asimetriktir.
🦉baykuşun gagası ses dalgalarının üzerine toplandığı alanın artması için aşağı doğrudur
🦉Ses işaretlerin çevirisi anında baykuşun beyninde birleştirilir ve ses kaynağının bulunduğu yerin zihinsel görüntüsü oluşur.baykuştan anlayan veteriner,İzmir baykuşdan anlayan veteriner,baykuş veteriner,baykuş hastalıkları,kuş uzman veteriner https://www.tavsiyeediyorum.com/veteriner_4031_tolgay_aytar.htm
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Sevimli Baykuşları Diğer Kuşlardan Ayıran En Önemli Özellikler...Öz-Vet Line❤💚🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉🦉' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:07
Top