2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuşlarda K Lazer
YAZI #5410 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Ocak 2019
K-LAZER 💫🌏yakında Öz-Vet LİNE Merkezimizde Hastalarımıza Uygulamaya başlayacağız Veteriner Sahasında Hayvanlarda Lazerin Biyolojik Etkileri tedavilerde faydaları Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil🐿🐶🦉🐇🕊🦆🦊😻🐭🐰🐭🐔🐤🦇🐍🐢🦎🐩🐕🦃🦔🐾hikayemiz devam ediyor lütfen bizi izleyin 👉
HIZLANDIRILMIŞ DOKU ONARIMI VE HÜCRE BÜYÜMESİ(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer ışığındaki fotonlar dokunun derinlerine penetre olarak hücre üremesi ve büyümesini hızlandırır. Lazer ışığı, hücrenin kullanabileceği enerji miktarını arttırarak hücrenin besin maddelerini alımını ve metabolik atıklardan kurtulmasını hızlandırır. Sonuç olarak, lazer ışığına maruz kalan tendon, ligament ve kas hücreleri daha çabuk iyileşir.
* DAHA HIZLI YARA İYİLEŞMESİ(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer ışığı, hasarlı dokudaki fibroblast gelişimini uyarır. (fibroblastlar, yara iyileşmesinde üstün olan, kollajen yapıtaşlarıdır. Kollajen eski dokunun yenilenmesi ve doku hasarının giderilmesi için gerekli esansiyel proteindir) sonuç olarak lazer tedavisi açık yara, skar doku ve yanıklarda etkilidir.
* FİBRÖZ DOKU FORMASYONUNU AZALTIR(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer tedavisi kesiklerden, tırmıklardan, yanıklardan ve operasyonlardan sonra doku hasarına bağlı oluşan skar dokunun oluşumunu azaltır. Skar doku, kronik ağrının primer kaynağıdır.
* ANTİ-ENFLAMATUAR ETKİ(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer ışığı vazodilatasyona (damar genişlemesine) sebep olarak anti-ödemik etki yaratır, aynı zamanda bu etki lenf drenajını aktive etmesiyle de görülür (şiş bölgeleri drene eder). Sonuç olarak yaralanmalar ve inflamasyon yüzünden oluşan şişliği azaltır
* AĞRI KESİCİ (ANALJEZİK) ETKİ(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer tedavisinin ağrıyı beyne ileten sinir hücrelerini bloke eden ve sinir duyarlılığını azaltan çok faydalı bir etkisi vardır. Aynı zamanda daha az enflamasyon olduğu için, daha az ödem ve daha az ağrı sağlar. Diğer bir ağrı kesici etkisi de, beyinden ve adrenal bezlerden salgılanan endorfinin ağrı kesici etkisidir.
* VASKÜLER AKTİVİTEYİ DÜZENLER(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer ışığı hasarlı bölgede yeni kapillar oluşumunu belirgin şekilde hızlandırarak iyielşme sürecini hızlandırır, yaraları çabuk kapatır ve skar doku oluşumunu azaltır. Buna ek olarak anjiogenezisi hızlandırarak geçici vazodilatasyona sebep olur. Daha hızlı kan dolaşımı, daha hızlı iyileşme ve daha az ağrı anlamına gelir.
* METABOLİK AKTİVİTEYİ HIZLANDIRIR(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer tedavisi spesifik enzimlerin üretimini hızlandırır, kan hücrelerine daha çok oksijen ve besin maddesi yükler. Hasarlı hücreler daha hızlı iyileşir ve rejenere olur.
* SİNİR HÜCRESİNİN İYİLEŞMESİNİ HIZLANDIRIR(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Sinir hücresinin hasarlı dokulardaki iyileşmesinin yavaş olması, bölgede uyuşukluğa ve hasarlı uzuvlara sebep olur. Lazer ışığı hücrelerin tekrar birleşmesi sürecini hızlandırır ve hareket genişliğini arttırarak kas hareketlerini optimize eder. Nörolojik ağrıyı azaltır.
* IMMUNOREGULASYON(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Fotonlar, lazer ışığına tepki veren kromoforlar (molekül enzimleri) tarafından emilir. Enzim aktive olduktan sonra ATP üretimine başlar. ATP hücrenin temel kaynağı olup hücredeki bütün kimyasal iyişelme sürecinden sorumludur. Aynı zamanda uzun süreli ağrı giderilmesi gerçekleşmiş olur.
* TETİK VE AKAPUNKTUR NOKTALARI(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)
Lazer tedavisi kaslardaki tetik noktalarını ve akapunktur noktalarını non-invaziv şekilde uyararak muskulaskeletal ağrı giderilmesini sağlar.
Lazer Terapiden Hangi Hastalıklarda (Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)Faydalanabilirim?

Akut veya Kronik Ağrılı Hastalıklarda:

* Osteoartrit/Dejeneratif Eklem Hastalıkları
* İncinme ve Burkulmalar
* Spinal Spondilit
* Kalça Displazisi
* İntervertebral Disk Hastalıkları ( bel–boyun fıtıkları)
* Tam/Kısmi Ligament Hasarları
* Aural Hematom (Kulak Hematomları-Othematomlar)
* Apseler
* Kırıklar
* Böcek-Yılan-Akrep Isırıkları, Arı Sokmaları

Akut veya Kronik Yangısal Hastalıklarda:(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)

* Tekrarlayan İnatçı Kulak Enfeksiyonları
* Her Türlü Deri Reaksiyonu ve Ödem
* Yangısal Ayak Hastalıkları (Pododermatitis)
* Astım, Pnömoni, Bronşitis gibi Akciğer Hastalıkları
* Yangısal Barsak Hastalıkları (Inflamatory Bowel Disease –IBD)
* Pankreatit
* İdrar Kesesi Hastalıkları (Sistit)

Dental Hastalıklarda:(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)

* Gingivitis (Dişeti Yangıları)
* Peridontal Hastalıklar (Dişeti Hastalıkları)
* Diş Çekimi veya Ağız İçi Operasyonları Sonrasında

Operasyon sonrasında:(Kuş,Exzotic,Pet (Kedi -Köpek)Reptil)

* Herhangi bir cerrahi işlem sonrasında iyileşmeyi çabuklaştırmak amacıyla
* Ortopedik operasyon sonrasında rehabilitasyon sağlanması amaçlı
* Cerrahi implant (pin,plaka vs) uygulanan durumlarda ultrasonun aksine implante edilen metallerin ısınmasına neden olmadığından güvenle kullanılabilir.
* İzmir muhabbet kuşundan anlayan veterinerKUŞLAR AKILLI VE ZEKİ CANLILARDIR KUŞ PAPAĞAN MUHABBETKUŞU KANARYA GÜVERCİN İLAÇ HOMEOPATİ LAZER AKAPUNKTUR ULTRAVİOLE IŞIN LAMBA KÖMÜR YENİ MOLEKÜLER İLAÇ ÇEŞİTLERİ EN SON KUŞ YENİ KUŞ VETERİNER ARAŞTIRMALARI/Öz-Vet LİNE veteriner hekim Ali Tolgay Aytar
Homeopati ve diğer doğal ilaçlar kuşlar İçin papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin vs güvenilir uygundur, modern ilaçların kullanımı kuşlar için bir çok tehlike getirebilir çünkü Kuşlar son derece hassastır ve bazı modern ilaçlara karşı reaksiyonlara maruz kalabilir. Bu kuşlarda güvenli homeopatik ilaçlar ile olmaz.
Bütünsel veteriner tıp ve yönetim, çevre, diyet, kuşun bireysel doğası ve insanlarla etkileşim tümü dikkate alınır ve optimum sağlık için modifiye anlamına gelir. Ortam sıcaklığı, nem, güçlü güneş ışığına maruz kalma kuşlarda dikkat gerektirir.
Kuşlar için homeopati kuşlar için akupunktur vs doğal tıbba iyi yanıt verirler..
Kuşlar İçin ana tedaviler
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin/Homeopatik tedavi
*papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Akupunktur tedavisi
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Bitkisel tedavi (Fitoterapi))
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Aromaterapi tedavisi
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Chiropractic tedavi
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Beslenme tavsiyesi
*papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin/ Lazer tedavisi
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Ultrason tedavisi
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde /Geri Manipülasyon – geri tedavi
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Bach Çiçekler
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin Holistik Tıp
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Çiçek Özleri
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Doku Tuzları
*papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Holistik terapi – holistik tedavi – holistik bakım
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Bütünsel tavsiye
*papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Entegre tıp
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin /Doğal Tıp – alternatif tıp
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin / CAM-CAVM
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin / Doğal Beslenme – Doğal Diyet
Veteriner hekimlikte papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde lazerin kuşlar üzerinde hem cerrahi uygulamaları hem de tedavi uygulamaları vardır. Lazerin kuşlardaki cerrahi uygulamaları termal etkileşimler ve mekanik etkileşimlere dayalıdır. papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin Lazerin Cerrahi dışındaki uygulamaları ise dokunun uyarılması, tanı amaçlı optik biyopsi ve fotodinamik tedavidir.papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin Lazer uygulamada dokuya temas etmek zorunda olmadığından daha az doku travmasına neden olmakta, kan damarlarını koterize ettiği için, özellikle kuşlarda cerrahi uygulamalarda kanamayı en az seviyede tutması nedeniyle, görüş alanını arttırırken, kan kaybını azaltmakta ve operasyon süresini kısaltmaktadır. Ayrıca lazer operasyonun steril geçmesini sağlayarak, ameliyat sonrası enfeksiyon riskini azaltmaktadır. Operasyon sonrası ağrı da geleneksel yöntemlere kıyasla oldukça azdır. Uygulama esnasında papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin çevresel doku hasarını da en aza indirmek mümkün olmaktadır
Kuşlarda Alternatif Tedavileri
İlk önce*Bazı kuş sahipleri onların evcil kuşlarında tüy plucking Pitechtech Avicalmalming ek (stres azaltmak için) ve Featureriffic (büyüme ve iyi tüy kalitesini uyarır) kendi Evcil hayvanlarının başladıktan hemen sonra diğer hayvan sahiplerine uygulamışlardır..Bu takviyeleri yiyeceklerinin üzerine serpmişler.
İlaç: Grindlinger ve Ramsay tarafından ilk çalışmada, 10 ağır affiliated kuşlar Clomipramine 0.75 ila 3.0 mg/kg arasında değişen dozla tedavi edildi.
*papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin Ağrıyı kuşlar acıyı anlamıyorlar. Kuşlar papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin ağrı olduğunda, ağrının yoğunlaştığı bölgede ısırarak çiğneyebilirler veya o bölgede tüyleri çıkarabilirler.
*X-IŞINLARI papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin genellikle ağrı tüy toplama ile ilişkili olduğunda ve tüy toplama dağılımı sırt, boyun veya göğüs üzerinde olduğunda tavsiye edilir ve tedavi işlemi uygulanabilir.
* ÇİNKO kuşlarımız papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin D vitamini sentezlemek için ışığa ihtiyaç duyar - aynı zamanda “güneş ışığı” olarak da bilinir - cildimiz güneş ışığına maruz kaldığında oluşur. Bu vitamin eksikliği tüy toplama dahil olmak üzere, kötü cilt ve tüy durumu ile ilişkili olmuştur.
* ULTRAVİOLE LAMBA D VİTAMİNİ kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin D VİTAMİNİ Kalsiyum Eksikliği de kuşlar kendileri gibi kendine çeki düzen vermek için tüylerinin içine yayılan d-3 vitamini üretirler..
*KÖMÜR kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin kömür yani bir diğer adı ile karbon kuşların metabolizması için en önemli maddedir. Kömür kullanan kuşlarda sindirim sistemindeki oluşabilecek bakteriyal veya virütik durumları en aza düşürür ve bünyeyi temizler taşlık bölgesinde kuşu rahatsız etmez taşlık tarafından ezilen yemler normalde kum veya grit kullanımından dolayı bazı yaşlı kuşlarda taşlıkta tıkanma yapar kömür daha rahat ezilebildiği için kuş her zaman kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin kömürü tercih edecektir
Bütün kafes kuşları için genel durumun desteklenmesi ve sindirimin düzenlenmesi için kullanılan kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercinKömür yani bir diğer adı ile kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin kömür yani bir diğer adı ile karbon kuşların metabolizması için en önemli maddedir. �Doğal ortamda bulunan ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olan kömürün kafes kuşları içinde kullanılması faydalıdır.kuşlarda �İshal durumlarında tedaviye destek amaçlı kullanılabilir.
*TORMENTİL KÖKÜ Kuşlar kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin vs kuşlarda antibiyotik tedavisinden ya da diyareden sonra bağırsakların çalışmasını normal hale getirmek için tamamen bitkisel bir temelde (Tormentil kökü) yardımcı olur.kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin özlü bitkisel enerji içeceğidir.
*DL-METİONİN kuş papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin sayesinde Yeni tüylerin daha sağlıklı ve parlak olmasını sağlar.
*NİJER TOHUMU papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde çörek otuna benzerliğiyle bilinir. Siyah renkte ve yağlı bir tohumdur. Kuş besleyenler bu tohumun faydalarını daha iyi bilirler. Nİjer tohumu, kuş beslemede en çok kullanılan tohumlardan biridir. Bu tohumun serinletici, renkli maddesağlayıcı, uyandırıcı ve kuşun muhtaç olduğu renkli maddeyi kuvvetlendirmek için kenevir tohumunun etkisini arttırıcı özellikleri vardır.
Nijer otundan elde edilen bu tohum Türkiye’de yetişmez. Ciddi anlamda sert bir tohumdur. Bu tohum hayvanların kızışmasında oldukça etkilidir. Çok verildiği taktirde hayvanlarda tüy dökümüne neden olabilir. Tohumun kuşa verilme dönemleri oldukça önemlidir. Kuşların tüy tazeleme döneminde bu tohumun, kuşlara verilmemesi önemlidir. Tüy çıkaran kanaryalar, çok yedikleri zaman karın ağrısı çekerler ve ateşleri çok yüksek olur. Tüy çıkarma zamanında iken kuşlara serinletici tohumlar verilmelidir. Şayet nijer tohumu verilir ise; kanarya ya da başka türdeki kuşu çatlatabilir. Bu tohumunu çiftleşmeye yakın zamanlarda da azar azar vermekte fayda vardır. Hem kuşun güçlenmesi hem de kızışması için önemli bir yere sahiptir..
*AK DARI SARI DARI papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Muhabbet kuşları kafeste üç temel tohum yemine ihtiyaç duyar. %50 kuş yemi (kanarya tohumu), %30 ak darı ve %20 sarı darı. Bilinenin aksine en değerli besin, darıdan ziyade kuş yeminden temin edilir. keten, şalgam, nijer, kenevir, minik ayçekirdekleri, yulaf, buğday, vs olarak özetlenebilir. Herbirinin katkısı farklı ve önemlidir. Ancak aşırıya kaçmamak gerekiyor.
*KIRMIZI DAL DARI papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Muhabbet kuşları dal darıya bayılır. En sevdikleri besin demek sanırım yanlış olmayacaktır. Kuşunuza günde en fazla yarım dal darı verin.
*BİRA MAYASI papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde ile beslenerek daha fazla sayıda kanarya yetiştirilebiliniyordu.Özel bir yavru kuş gıdası ile beslenen kanaryaların sayısı aşağıda gösterildiği gibi iki mislinden fazla artmıştır.Kuş bisküvisine bira mayası ilave edilmekle; �a) papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Dişi kuş tarafından yumurtlanan yumurta sayısı çoğalır. �b) papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Yavru veren yumurta sayısı artar. �c) papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Çıkan yavrucukların yaşama nisbeti fazlalaşır. �d) papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Dişi kuş tarafından yetiştirilen yavru sayısı yükselir.
KUŞLARDA papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde MAYALAR
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda VİTAMİN B 1
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda VİTAMİN A
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda VİTAMİN d 3
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda VİTAMİN C Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda B1,B2,B6
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda OKALÜPTÜS YAĞI
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda NARENCİYE YAĞI
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda KEKİK YAĞI
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda POTASYUM
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda İYOT
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda KARANFİL YAĞI
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda DEVEDİKENİ EXTRATI
Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda VİTAMİN-A(E 672)
TORMENTİL KÖKÜ Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda özlü bitkisel enerji içeceği Su kaybını önler Dışkıyı kalınlaştırır
Besin kullanımını geliştirerek bağırsak faliyetlerini düzenler ve hayvanların genel sağlık durumunu geliştirir..
Kuşlarda Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda prebiyotik (Saccharomyces cerevisiae (CNCM I-1077)), probiyotik (Bacillus Toyoi) ile Genel bağışıklık sistemi ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Kuşların
yaşam kalitesinin artmasını destekler. Deniz yosunu (Calcareous marine algae) ve istiridye kabukları (Oyster Shell) ile güçlü bir kalsiyum kaynağıdır.İlaç değildir..
FOR PALMORASA YAĞI Muhabbet kuşu papağan güvercin kuşlarda Cymbopogon martii bitkisinden elde edilir.
Alternatif tedavide kullanılan palmarosa yağı nemlendirici özellliği ile kafes kuşları
güvercinlerin cilt ve tüylerinin sağlıklı ve parlak olmasını sağlar.
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Cildin doğal yağ dengesini korur.
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Cildin doğal yağ dengesini korunmasını sağlar ve kafes kuşlarının kendi kendilerini gagalayıp tüylerini koparmalarından(Kanibalizm) ileri gelen yara ve berelerinin tedavisine yardımcı olur.
Kanarya, muhabbet kuşu, papağan, saka, güvercin, keklik gibi tüm kuşlar için, vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayan, tüy dökülmesini azaltan, bağışıklık sistemini güçlendiren, yem katkısıdır.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Çiftleşme ve üreme dönemlerinde kullanılabilir.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Yavruların sağlıklı olmalarına yardımcı olur.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Hastalık, tüy dökümü, iştahsızlık ve gelişme bozukluğu gibi durumlarda kullanılabilir.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Sağlam bir bünyeye sahip olmalarını sağlar.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci arttırır.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde İştah açıcıdır, sindirimi kolaylaştırır.
* papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Yavruların ölüm oranını azaltır.
KUŞLARDA papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde BİOTİN
KUŞLARDA papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde OKALİPTUS

ÇÖREK OTU papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde çok zengin bir vitamin kaynağıdır; Vitamin olarak papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde A, H, C, B1, B2 ve B6 içerir. Mineral olarak ise; selenyum, çinko, magnezyum içerir.

papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Çörek otunun faydaları
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Kan şekerini düşürür.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Damar hastalıklarını önler.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Hazmı kolaylaştırır.
—papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Vücuttaki zehirleri süzerek atar.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Alerjiyi önler.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Savunma sistemini dengeler.
— papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır..

Gerçekten laboratuar araştırmaları, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kansere direnci artırdığı,eklem hastalıkları iltihabını hafifletmede etkin olduğunu ortaya koymuşlardır.

Çörek otunun nefes darlığı ve solunum yolları iltihabının tedavisinde faydalarına işaret eden bir araştırma yapılmıştır. Bir başka araştırmada çörek otu özünün meme, prostat, cilt kanseri gibi bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlatmayı başardığı ortaya konmuştur. Bir başka araştırma çörek otunun fagositik (phagocytic) hücrelerinin candida albicans adındaki bir çeşit mantar türünü yutma gücünü arttırdığını ortaya koymuştur.

papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Çörek Otu Karaciğeri Tahripten Korur,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Karaciğer Kanseri,Meme Kanseri,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Şeker Hastalığı ,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Alerjik Hastalıklar,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Nefes Darlığı,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde İshal ve Nefes Darlığı Tedavisinde Çörek Otu,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Mide Hastalıkları,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Böbrek Hastalıkları,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Kalp Ve Damarları Koruyucu Etkisi,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Antioksidan Oluşu, Kolesterol,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Tansiyon Yüksekliği,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Romatizma Kanı Sulandırması,papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Mikroplar,Mantarlar
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Lazer tedavisi
Kayropraktik
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Akupunktur
Assisi Loop (elektromanyetik alan terapisi)
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde Batı ve Çin Bitkisel Tıp
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Homeopati
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Nutraceuticals
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Çiçek özü
Diğer alternatif terapiler…
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Balık Yağı, Gliserin, Propilen Glikol, A, D3, E, C, papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda K Vitaminleri, papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Kalsiyum D Pantothenate, Lizin ve Metiyonin
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Aniper ANİPERİA Balık Yağı, Propilen Glukol, Gliserin, Niasin, Kalsiyum D Pantothenate, Folik asit
Propilen Glukol
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlardaGliserin,
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda A Vitamini
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Kekik Yağı
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda çörek Otu Yağı, Okaliptus Yağı
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Nane yağı
DEVE DİKENİ papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda tohumundan hem kökünden hem de yaprağından faydalanabilirsiniz. Deve dikenini şifa olarak kullanmanın yanı sıra, lezzetli enfes tarifte yemeklerde hazırlayabilirsiniz. Deve dikeninin nasıl hazırlanması gerektiğine gelmeden önce ilk olarak faydalarından bahsedelim.
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Karaciğer hastalıkları
Deve dikeni genellikle karaciğer hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Karaciğerin yağ parçalama özelliğini kullanarak bu organda yağ birikmesine engel olur. Dolayısıyla deve dikeni tüketerek karaciğer yağlanmasını engeller..
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Mide ve sindirim sistemi korur
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Sirozu engeller
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Ateş düşürücü etkisi
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Romatizma
papağan muhabbet kuşu kanarya güvercin güvercinlerde kuşlarda Kanser hücrelerinin gelişimini engeller
Deve dikeni bitkisinin kanser hücreleri engelleyici etkisi olduğu ve gelişmesini durduğu bilinmektedir. Günde bir bardak deve dikeni çayının kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyici etkisi bulunmaktadır..
Deve dikeni bitkisi sürekli kullanıldığında ciddi yan etkilere sebep olabilir bu nedenle günlük kullanımda doz miktarına dikkat etmek gerekir.
tedavi amaçlı deve dikenini kullanacaksanız 3 aylık molalarla kullanmanızı tavsiye ederim.
KİL TOPRAK papağanlarda zehirlenmelerde kullanılır..

Muhabbet kuşundan anlayan veteriner,izmir papağandan anlayan veteriner,Öz-vet veteriner cerrahi kuş eğzotik merkezi
İzmir Ankara İstanbul Marmaris Denizli Bursa kuşadası Manisa eskişehir muhabbet kuşundan tavşandan anlayan veteriner,,İzmir Ankara İstanbul Marmaris Denizli Bursa kuşadası Manisa eskişehir papağandan anlayan veteriner,İzmir Ankara İstanbul Marmarris Denizli Manisa muhabbet kuşu papağan veteriner ,kuş veteriner telefonları,kuş veteriner telefonu ,izmir kuş veterineri,izmir muhabbet kuşundan anlayan veteriner,izmir papağandan anlayan veteriner,izmir papağan muhabbet kuşu ameliyat yapabilen veteriner,izmir güvercinden anlayan veteriner,izmir tavşan veterineri,izmir kanaryadan anlayan veteriner,izmir hint bülbülünden anlayan veteriner
Öz-vet veteriner cerrahi kuş eğzotik merkezi Bornova İzmir
Hizmette 30.yıl www.veterinerizmir.com
02323881764
02323881770
* Vet hek
* Ali Tolgay Aytar
* Öz-Vet LİNE kurucu Veteriner Hekimi
* 02323881770
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kuşlarda Aspergillosis Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Kuşlarda Hastalık Belirtileri Vet.Hek.Ozan Ezgi BERBEROĞLU
► Veteriner Hekimlikte Lazer Cerrahisi ve Avantajları Vet.Hek.Doç.Dr.Güçlü GÜLANBER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Kuşlarda K Lazer' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:11
Top