2007'den Bugüne 92,311 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Duygu Merkezli Hipnoterapi
YAZI #5472 © Yazan Yeliz AKSU | Yayın Şubat 2019
Duygu Merkezli Hipnoterapi
Konuşan Duygularla Hipnoterapiye Yeni Bir Yaklaşım:
Klinik Psikoloji Uzmanı YELİZ SIBĞATULLAH

Bireylerin yaşamında ve kişiler arası ilişkilerinde rehberlik eden duygular, yaşamımız için vazgeçilmez kutsal armağan ve uyarıcıdırlar. Belki de Descartes’in “düşünüyorum öyleyse varım” dan, “hissediyorum öyleyse varım” a giden ruhsal bir yolculuktur. Duygu merkezli hipnoterapi, bireye geçmişinden bugüne bastırdığı, yok saydığı bilinç yada bilinçdışı düzeyde var olan korku, kaygı, kırgınlık, kızgınlık, suçluluk gibi duyguların oluşturduğu baskının ortaya çıkmasını, fark etme, kabul etme, ifade etme ve düzenlenmesini, bilinçli olarak dönüştürülmesini sağlayarak terapist rehberliğinde bilişsel, duygusal ve davranışsal düzeyde kısa sürede çözümlemesini arzu etmektedir. Danışanın duyguları konuşturularak, hipnodrama eşliğinde işlenmemiş duygu ve anıların yeniden işlenmesi ve çerçevelendirilmesi sağlanarak bireyin tutsak kalmış duygularını sağaltımla birlikte duyguları tanıma, öz saygı, empati gibi duygusal zeka gelişimine de destek olma becerileri kazandırmaktadır.
Bu çalışmada duygu merkezli hipnoterapinin kavramları, amaçları, hedef ve tekniklerinin tanıtılması hedeflenmiştir.
Anahtar Kelimeler: Duygu merkezli hipnoterapi, konuşan duygular, hipnodrama

XI. Uluslararası Hipnoz Kongresinden Alıntı
     11 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yeliz AKSU Fotoğraf
Yeliz AKSU
İstanbul
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi10 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Yeliz AKSU'nun Makaleleri
► Birey Merkezli Yaklaşım Psk.Doğancan GÖKÇE
► Birey Merkezli Terapi Dr.Psk.Dnş.İlker KABA
► Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Psk.Berivan ŞENTÜRK
► Danışan Merkezli Oyun Terapisi Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Psk.Zeynep Betül TARI TORUN
► Hipnoz ve Hipnoterapi Psk.Şahin UÇAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Duygu Merkezli Hipnoterapi' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:36
Top