2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlendik Peki ya Sonra?
YAZI #5486 © Yazan Uzm.Psk.Melis TİFTİKCİ | Yayın Şubat 2019
Evlilik öncesi çok heyecanlıdır. Zaman zaman keyifli, zaman zaman stresli bu dönem geçtikten sonra genellikle kısa bir balayı bu süreci takip eder. Çoğunlukla eşlerin imzayı attıktan sonraki bu yeni yaşamlarından büyük beklentileri olur. Peki eşler birbirlerinin bu beklentilerinden haberdarlar mıdır?

Her ne kadar evlilik, sevdiğin insanla birlikte yaşama düşüncesiyle çok güzel bir deneyim olarak görünse de aslında beraberinde birçok sorumluluğu getirmekte ve yeni bir hayata adım atmalarına vesile olmaktadır. Evlilik ile birlikte;

- Eşler birbirlerini mutlu edecek bir evlilik ilişkisi oluşturmak durumundadırlar.
- Ortak karar almaları gereken çok daha fazla konu karşılarına çıkar.
- Aile içerisindeki sorumlulukları paylaşmaları gerekir.
- Yeni akrabalar edinirler.
- Birçok çift için cinsel yaşantıların başlangıç dönemidir ve cinsel etkileşim örüntülerini keşfederler.
- Anne-baba olgusuna ve gebeliğe hazırlık dönemidir.

Birbirlerine açık olan, evlilikten beklentilerini, ihtiyaçlarını açıkça dile getirebilen ve birbirleri için gayret gösteren çiftler genellikle evlilik sonrasında bu yeni döneme daha hızlı adapte olurlar. Öte yandan bu zorluklarla başa çıkmakta güçlük çeken birçok çiftin evliliğin ilk yıllarında boşandıkları da bilinmektedir.

Bu nedenle evlilik öncesi danışmanlık, evlilik planı yapmakta olan çiftleri karşılaşacakları zorluklara karşı hazırlarken evlendikten sonra alınan aile danışmanlığı desteği ise evlilikle birlikte gelen zorluklarla karşılaşıldığında çiftlerin ilişkilerini yıpratmadan üstesinden gelmelerine yardımcı olur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melis TİFTİKCİ Fotoğraf
Uzm.Psk.Melis TİFTİKCİ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Melis TİFTİKCİ'nin Yazıları
► Evlendik Ayrılıyoruz Psk.Eda GÖKDUMAN
► İntihar: Peki Ama Neden? Psk.Sezen ÖZÜTEK EREM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Evlendik Peki ya Sonra?' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Sınav Kaygısı Ocak 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:18
Top