2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bebek Gelmeden Hazırlıklara Başlayalım
YAZI #5490 © Yazan Uzm.Psk.Melis TİFTİKCİ | Yayın Şubat 2019
Çiftler genellikle evlendikten bir süre sonra bebek sahibi olmayı planlamaya başlarlar. Çoğunlukla etrafları da onları bu kararlarında destekler. Bebek sahibi olmaya yönelik sohbetler genellikle olumlu, hoş hayaller içerse de aslında bebek sahibi olmanın getireceği yeni düzene de hazırlanmak gerekmektedir. Böylece beklentiler doğru konumlandırılır ve eşler bu döneme daha hızlı adapte olabilirler. Bunlar arasında şunları sayabiliriz:
-Bebek sahibi olunca evdeki düzenin, sistemin değişeceğini daha bebek gelmeden bilmek, bunu kabullenmek ve buna hazırlanmak o gün geldiğinde işimizi kolaylaştırır. Sizi nelerin beklediğini öğrenmek için güvenilir kaynaklardan okumalar yapabilir, hastanelerin verdiği ücretli/ücretsiz eğitimlere katılabilirsiniz.
-Hamilelikteki hormonal değişiklikler lohusalılık döneminde de farklı şekillerde kendisini gösterir. Eşin ve aile büyüklerinin bu konuda anlayışlı ve destek olması tavsiye edilir.
-Anne ve baba olarak yeni sorumluluklar üstlenilmiştir ve bu sorumlulukların nasıl dağılacağına eşlerin ortak olarak karar vermeleri en sağlıklı olandır. Bunun için de açık iletişime ihtiyaç duyulur.
-Yeni maddi ihtiyaçların doğması da evde gerginlik sebebi olabilmektedir. Bu nedenle çocuk sahibi olmadan önce maddi imkanların da dikkate alınması ve bütçe planının yapılması sizi hazırlıklı kılacaktır.
-Bebeğin aileye katılmasının ardından eşler anne-baba rollerine odaklanırlar. Oysa karı-koca ilişkileri de hem kendileri hem de çocuklarının sağlıklı gelişimi için önem arz etmektedir. Karı-koca rolleri denildiğinde genelde ilk akla cinsellik gelse de romantizmin, birbirine gösterilen gerçek ilginin de atanmaması önerilir.

Eğer ki;
- çift olarak bu yeni yaşantıya uyum sağlamakta kendinizi yetersiz hissediyorsanız
- eşinizin ailesiyle sorunlar yaşıyorsanız ve bu hayatınızı olumsuz etkiliyorsa
- aranızda iletişim kurmakta güçlük çekiyor, yeterli iletişim kuramadığınızı düşünüyorsanız bir aile danışmanından destek almanız hayatınızı kolaylaştıracaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melis TİFTİKCİ Fotoğraf
Uzm.Psk.Melis TİFTİKCİ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Melis TİFTİKCİ'nin Yazıları
► Anne ve Bebek Danışmanlığı Psk.Günay BAYDAROĞULLARI
► Bebek Nerede Uyumalı? Psk.Serap DUYGULU
► Anne-Bebek İlişkisi Psk.Dnş.Gülçin BALKI
► Yeni Bir Bebek Geliyor Ne Yapacağım!!! Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bebek Gelmeden Hazırlıklara Başlayalım' başlığıyla benzeşen toplam 70 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Evlendik Peki ya Sonra? Şubat 2019
◊ Sınav Kaygısı Ocak 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:26
Top