2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuşların Vücut Isısının Önemi
YAZI #5546 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Mart 2019
Yoğun bakım küvezinde kuşların vücut ısısını yükseltmeye çalışıyoruz.Bu özellikle hastalığa karşı daha savunmasız olan genç veya yaşlı kuşlar için geçerlidir.
Hasta kuşlar vücut ısılarını korumak için tüylerini kabartarak dururlar.Hasta kuşlar genel olarak düşük vücut ısısına sahiptir, 41 dereceden daha az, şiddetli titreme eğilimindedirler ve kolayca fark edebileceğiniz kabarık tüyleri vardır. Eğer kuşunuz evcilse vücut ısısını ayaklarından kolayca kontrol edebilirsiniz. Eğer ayakları aşırı deredece soğuksa kuş büyük ihtimalle hastadır.Acil vücut ısısı yükseltilmelidir.Hasta veya Yaralı Kuşlar genellikle sıcak bir çevrede stabil olarak tutulmalıdırlar. (29-32 ° C]).Zayıf veya yemeyen kuşlara insülin enjektörü (iğnesiz) veya göz damlası ile saatte birkaç damla şekerli su verilebilir.This is especially true for young or old birds who are more vulnerable to the disease.
Sick birds tend to swell to protect their body temperature. The patient birds generally have a low body temperature, less than 41 degrees, tend to tremble and have fluffy hairs that you can easily notice. If your bird is domesticated, you can control body temperature easily. If the feet are too cold to choke, the bird is probably sick. Acute body temperature should be increased. The patient or injured birds The sick or injured birds should be kept stable in a warm environment. (29-32 ° C) A weak or non-eating bird may be given an insulin injector (no needles) or eye drops and a few drops of water per hour..
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Hayvanlarda Aşılamanın Önemi Vet.Hek.Somer ÖZÖNER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kuşların Vücut Isısının Önemi' başlığıyla benzeşen toplam 98 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:44
Top