2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anne Sütünü Arttıran Besinler Nelerdir? Sütümü Arttırmak İçin Ne Yapmalıyım?
YAZI #5696 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
Anne sütü bebeğinize verebileceğiniz en değerli besindir. Pek çok anne gibi benimde ilk kez anne olduğumda sürekli aklımda dolaşan sorulardan biri ‘sütümü arttırmak için ne yapmalıyım’dı. Bu nedenle de sütümü arttırmak için yapmam gereken her şeyi en iyi şekilde uygulamak bebeğime verebileceğim en güzel hediye, benim için de eşsiz mutluluktu.

Sizler için yazımda sütünüzü arttırmak için yapmanız gerekenleri toparladım.

Dinlenme sütünüzü arttırmak için en önemli etkendir.
Doğum sonrasında vücudunuzun toparlanması için dinlenme oldukça önemlidir. Unutmayın yorgunsanız veya stres altındaysanız vücudunuz daha az süt üretir. Bu sebeple bebeğiniz uyuduğunda hemen siz de dinlenin. Uyuyun veya sadece dinlenin. Ilık duşta sizi dinlendirecektir. Bu dönemde çevrenizde size destek olacak kişiler varsa geri çevirmeyin. Bu dönemi en sakin şekilde, mutlu olarak geçirmeye çalışın.

Sütü arttıran en önemli besin sudur.
En az 2 litre su içmeye çalışın. Her emzirme sonrasında 1 su bardağı su içme alışkanlığınız olsun. Gece de bol su tüketin. Bol sıvı almak için ara öğün olarak şekersiz komposto tüketebilir, rezene çayı içebilirsiniz.

Yeterli ve dengeli beslenin.
Günlük enerji alımınız düşük olursa süt üretiminiz etkilenir. Bu nedenle karbonhidrat, protein ve yağlardan oluşan dengeli bir beslenme planınız olsun. Her gün yumurta tüketmeye çalışın. Süt, yoğurt, peynir gibi kalsiyum kaynaklarını düzenli tüketin. Az şekerli muhallebi veya sütlaçta tüketebilirsiniz. Ayrıca et, tavuk veya balıktan herhangi biri beslenmenizde olsun. Öğün atlamayın.

Ne kadar sık emzirirseniz o kadar sütünüz artar.
Bebeğiniz her istediğinde mutlaka emzirin. Ne kadar sık emzirirseniz sütünüz o miktarda artacaktır.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler süt üretimini arttırır.
Emzirme döneminde bolca yeşillik tüketmeye gayret gösterin. Dereotu, roka gibi yeşillikleri sıklıkla tüketin.

Fındık, badem, ceviz, dut kurusu, hurma gibi besinler ara öğününüz olsun.
Bu besinler hem süt miktarı hem de kalitesini arttırdığı için beslenmenizde olmalı. Ancak kilo almamanız için tükettiğiniz miktarları önemlidir.

Kurubaklagillere beslenmenizde yer verin
Börülce, nohut, barbunya gibi kurubaklagiller süt üretiminizi arttırır. Ancak bebeğinizde gaz problemi varsa gaz problemi geçtikten sonra başlamanızda yarar var.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Anne Sütünü Arttıran Besinler Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Cinsel Gücü Arttıran Besinler Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Anne Sütünü Arttıran Besinler Nelerdir? Sütümü Arttırmak İçin Ne Yapmalıyım?' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:47
Top