2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Emzirirken Nasıl Beslenmeliyim, Yediklerim Sütü mü Etkiler mi?
YAZI #5702 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
Anne sütü bebeğiniz için eşsiz bir besindir.
Anne sütü bebeğinizin fiziksel ve zihinsel gelişim için en önemli besindir. Bebeğinizin normal gelişmesine yetecek besin öğeleri gereksinmesini tek başına ilk 4-6 ay karşılar. Bebeğinizi sonrasında diğer ek besinleri de eklemek şartıyla 1-2 yıl emzirebilirsiniz.

Emziren annenin beslenmesi anne sütünü oldukça etkiler.
Emziren annenin enerji ihtiyacı süt üretimi nedeniyle artar. Bu nedenle bu dönemde artan enerji ihtiyacınızı karşılamak için yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Aksi takdirde vücudunuzdaki vitamin, mineraller süte geçeceği için yeterli ve dengeli beslenmezseniz ilerleyen zamanlarda yorgun düşmeye başlayabilirsiniz. Yeterli et, tavuk, balık, yumurta, sebze, meyve, sağlıklı iyi yağlar bu dönemde en önemli besinlerdir. İşlem görmüş besin tüketmeyin.

Yeterli miktarda su tüketin.
Günlük süt üretimi için en önemli besinlerden biri sudur. Emzirme döneminde günlük 2 litre su içmeye özen gösterin. Her emzirme sonrasında 1 su bardağı su için.

Yediğiniz besinler sütün tadını değiştirebilir.
Sarımsak, soğan, karnabahar, lahana, brokoli, baharatlar, kurubaklagiller anne sütünün tadını etkileyebilir. Bazı bebekler bu duruma karşı hassasiyet gösterebilir. Böylesi durumda ilk 3 ay bebeğinizde gaz sıkıntısı da olabileceğinden bu besinleri tüketmemeye özen gösterin.

Kilo verme açısından destek alın.
Fazla kilolarınız varsa emzirme döneminde özellikle de ilk 6 ay, tek başınıza gelişigüzel diyet uygularsanız sütünüzün azalmasına veya kesilmesine neden olabilirsiniz. Diyetisyen eşliğinde sağlıklı bir emzirme programı ile hem sütünüzün miktarını hem de kalitesini arttırabilirsiniz.

Yeterli süt üretiminde dinlenme annenin beslenmesi kadar değerlidir.
Doğum sonrası vücudun toparlanması için dinlenme oldukça önemlidir. Bu dönemde yeterli süt üretimi için mutlaka dinlenmeye önem verin. Bebeğiniz uyuduğunda sizde uyuyun veya uyuyamazsanız da dinlenin. Bu dönemde eğer ki çevrenizde size destek olacak kişiler varsa toparlanıncaya kadar yardım isteyebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Ramazanda Nasıl Beslenmeliyim? Dyt.Diğdem AKÇA
► Emzirirken Bebeğim de Ben de Çok Mutluyuz Dyt.Seyran Seçil KURAL
► Çocuğunuzu Emzirirken Kilo Vermek Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Anne Sütü Dyt.Merve GÜLÜNAY
► Anne Sütü Dyt.Ufuk ZERENTÜRK
► Anne Sütü ve Önemi Dyt.Merve KAYALI
► Anne Sütü ve Önemi Dyt.Nilgün AYDIN
► Anne Sütü ve Önemi Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Emzirirken Nasıl Beslenmeliyim, Yediklerim Sütü mü Etkiler mi?' başlığıyla benzeşen toplam 70 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:01
Top