2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hindistan Cevizi Yağı Hakkında Bilgiler
YAZI #5705 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
Hindistan cevizi suyu ve Hindistan cevizi çekirdeği, insan sağlığı için gerekli olan mikro mineraller ve besinleri içerir. Bu nedenle Hindistan cevizi, başta tropik ülkelerde olmak üzere dünya üzerinde pek çok toplum tarafından gıda olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Hindistan cevizi yağı kaprik, kaprilik, kaproik, laurik, miristik asit içerir. E ve K vitamini içerir. Aynı zamanda demir içerir. Gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan Hindistan cevizi yağının çeşitli olumlu etkileri kanıtlanmıştır.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları;
• Abdominal obeziteye sahip olan kadınlar üzerinde 12 hafta boyunca süren, kontrollü ve doğru dozajda hindistan cevizi yağı kullanan kişilerde abdominal obeziteyi azalttığı ve dislipidemiye neden olmadığı kanıtlanmıştır.
• Metabolizmayı harekete geçirir. Vücuttaki fazla yağın daha kolay yakılmasına yardımcı olur.
• İnsülin salınımını ve kan şekerini düzenlemesine yardımcı olur.

• Hindistan cevizi yağı vücudumuzdaki zararlı bakterileri öldürür ve virüslerle mücadele eder. Hatta HIV ve AİDS’ e neden olan bakteri ve virüslerin etkisini azalmasını sağlar.

• Hindistan cevizi yağı vücudumuzda bir savaşçı gibi davranarak bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkı sağlar.
• Ülser, kolit, chron, huzursuz bağırsak gibi hastalıklarda olumlu etkilidir. Aynı zamanda bağırsak mikro florasının onarılmasına yardımcı olur.
• Kalp ve damar sağlığını korur. Bu konuda Hindistan cevizi yağı tüketirken kullanılan dozaja dikkat etmelisiniz ve kolesterolünüzü belli aralıklarda kontrol ettirmenizde fayda var.
• Laurik asit içeriğinden dolayı anti inflamatuar ve anti mikrobiyal etkileri kanıtlanmıştır.
• Hindistan cevizi yağı kullanımı diş eti iltihabı ve plak oluşumunu azaltır.
• Antioksidan kaynağıdır.
• Doğal bir cilt bakım ürünüdür.

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları
Hindistan cevizi yağı cildinizin doğal neminde kalmasında etkilidir ve tüm cilt tiplerinde sonuç verir. Aynı zamanda cildinizin ışıl ışıl parlamasında etkilidir. Selülit probleminiz ve çatlak probleminiz varsa Hindistan cevizi yağı bu problemlerinize çözüm olacaktır. Yüzünüzdeki kahverengi lekeler geçmiyor diye üzülmeyin cildiniz alerjik reaksiyon vermiyorsa Hindistan cevizi yağını düzenli ve ölçülü kullanmanızla birlikte lekelerinizin azalmasını sağlayıp hatta zamanla lekelerinizden kurtulmayı başarabilirsiniz. Alerjik bir cilt yapınız yoksa makyaj temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Eğer alerjik bir cilt yapınız varsa dermatoloğa danışarak kullanmalısınız. Aynı zamanda yaz aylarından sonra deniz ve güneş etkisiyle saçlarınız yıpranacaktır. Saçlarınızı kısa zamanda eski haline gelmesini istiyorsanız Hindistan cevizi yağını saçlarınızın uçlarına sürüp 5-10 dakika bekleterek saçlarınızın daha parlak görünmesini ve ipek gibi yumuşacık olmasını sağlayacaktır. Böylelikle kısa sürede yıpranan saçlarınızın yerine eski ve sağlıklı saçlarınıza en kısa sürede kavuşabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Krıll Yağı mı? Balık Yağı mı? Prof.Dr.Dyt.Barış ÖZTÜRK
► Pikan Cevizi ve Keten Tohumu Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
► Avokado Yağı Dyt.Nursena AKKAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Hindistan Cevizi Yağı Hakkında Bilgiler' başlığıyla benzeşen toplam 80 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:29
Top