2007'den Bugüne 92,258 Tavsiye, 28,211 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?
YAZI #5707 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
Yaza az kaldı, sizde kilolarınızdan hızlıca kurtulmak istiyorsunuz. Peki nasıl hızlıca kilo verilir, hayatınızda neleri değiştirmeniz gerekir? Kiloları verdiniz, nasıl korursunuz?

Gelin bu soruların yanıtlarını inceleyelim.
1. Öncelikle kendinizi iyi analiz edip, sürekli yapabileceğiniz alışkanlıkları yaşamınıza dahil edin. Bu kısım önemli; çünkü hedef kilonuza ulaşana kadar spor yapıp, sonra bırakırsanız verdiğiniz tüm kilolar katlanarak geri gelir.
2. Kötü alışkanlıklarınızı bırakın.
3. Doğru yiyecekleri seçin ve strese girmeden beslenme tarzınızı zevkli bir hale getirin. Eski kötü alışkanlıklarınıza dönmeyin.
4. Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam konusunda kararlı olun.
5. Hiçbir şey davranışın sizi bu kararınızdan vazgeçirmesine izin vermeyin. Eğer planlı olursanız, bu kararınızı daha rahat uygulayabilirsiniz.
6. Kahvaltıda farklı besinler tüketin.
7. Kahvaltı öğününüze, kilo vermenizi hızlandıracak yumurta, peynir gibi protein kaynağı besin ekleyin. Ancak, her gün aynı besinleri tüketmeyin. Bir öğünde yapılan besin çeşitliliği ile daha hızlı kilo vereceksiniz.
8. Öğün sayınızda 6 öğün kuralına gerek yok. Sık beslenmek tokluk hormonu leptini baskılayacağından ve insülin hormonunda dengesizlik yaratacağından daha fazla yemek yeme hissiyatını oluşturur. Bu nedenle öğün sayınızı dörtte sınırlandırabilirsiniz. Sabah, öğle, ikindi ve akşam öğünü şeklinde günlük öğün planınızı ayarlayabilirsiniz. Böylece daha hızlı kilo verirsiniz.
9. Proteinden zengin besinler tüketin.
10. Öğlen ve akşam sadece sebze tüketerek zayıflamaya çalışmayın. Böylesi durumda bir yandan halsiz kalırsınız, bir yandan da verilen kilonun devamlılığını sağlayamazsınız. Öğünlerinizde tüketeceğiniz et, tavuk, balık, yumurta gibi proteinden zengin besinler daha fazla kilo vermenizi sağlar.
11. Her öğününüze mutlaka sebze ekleyin.
12. Kahvaltı, öğle veya akşam yemeği, mutlaka her öğüne sebze eklemeye çalışın. Kahvaltınızda mevsiminde domates, salatalık, biber, maydanoz gibi yeşillikler, öğünlerde ise sebze yemeği veya salatanız olsun.
13. Sağlıklı yağlar tüketin. Tamamıyla yağsız bir program, sizin kilo vermenizi sağlamaz. Bu nedenle beslenmenizde sağlıklı yağlar bulunmalıdır. Yemeklerinizde zeytinyağını kullanın. Trans yağlardan uzak durun. Hindistan cevizi yağı, avokado yağı veya keten tohumu yağı kullanabilirsiniz.
14. Omega-3 alımınızı artırın. Balık, ceviz, keten tohumu gibi omega-3 yağ asidinden zengin besinler, yağ yakımını desteklediğinden beslenmenizde mutlaka omega-3 kaynaklarına yer verin.
15. Tuzu azaltın. Günlük aldığınız besinlerden yeterince sodyum ihtiyacı karşılandığı için, aslında dışardan tuz eklemeye gerek yok. 1 gram tuz vücutta yaklaşık 200-250 ml su tuttuğundan, tuzu azalttığınızda bunun tartıya yansıdığını görürsünüz.
16. Spor yaşamınızın bir parçası olsun.
17. Haftada 3 – 4 gün egzersiz yapmaya çalışın. Bir eğitmenle çalışabilir veya yürüyebilirsiniz. Haftada 3 – 4 kez yapacağınız egzersiz ve sağlıklı beslenme planınız ile basen, karın ve kalçada biriken yağlardan kolayca kurtulacaksınız.
18. Şekeri hayatınızdan çıkarın. Meyve, kuru meyve gibi tatlarla tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Sadece zayıflamak için değil, sağlıklı bir yaşam içinde şeker ve şekerli besinleri hayatınızdan çıkarmanız gerekir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Kilo Vermek İçin 5 Altın Kural Dyt.Banu Belkıs AŞ
► Kilo Vermek Çok mu Zor? Dyt.Makbule ERÇAKIR
► Ramazan Ayında Kilo Vermek Dyt.Yeşim İŞGÜZAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?' başlığıyla benzeşen toplam 57 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:20
Top