2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İçimizdeki Yolculuğun Başladığı Anlar…
YAZI #5708 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
Hamile olduğumu öğrendiğim an benim için de eşsiz bir yolculuk başlamıştı. Hem bir anne hem de bir beslenme uzmanı olarak bebek beslenmesiyle ilgili aklınıza gelecek her şeyi, kitapları, internet sitelerindeki beslenme bilgilerini okumaya başladım. Her anne gibi bebeğim için her şey mükemmel olsun, bebeğimi en doğru biçimde beslemek istiyordum. Bu süreçte fark ettiğim ilk şey, bu konuda uzmanlarca yazılmış kitaplar çok az, internet ise inanılmaz bir bilgi topluluğu. Pek çok anne baba da yaptıklarının doğruluğu konusunda şüpheli.

Her bebek tek ve eşsiz.
Her bebek tek ve eşsiz olduğundan, her bebeğe tek bir doğruyu uygulamak bu süreçte doğru bir yaklaşım olmayacağını göz ardı etmemek lazım. Yazılarımdaki amacım, bebeğinizi sağlıklı ve keyifli bir şekilde beslenmeniz için işinize yarayacak bilgileri vererek bu muhteşem yolculuğunuza eşlik etmek. Benim için inanılmaz keyifli bir olan sürecin, sizler içinde öyle olacağı kanaatindeyim.

Doğal sağlıklı beslenme şeklini benimseyin.
Bir anne ve beslenme uzmanı olarak en önemsediğim şey bebeğim için doğal sağlıklı besinlerden oluşan bir beslenme şekli. İşlem görmemiş besinlerden oluşan beslenme şekli, en katkısız olanı, organik ve doğal olanı. Siz de bebeğiniz için en doğal beslenme şekli hareketine katılabilirsiniz.

Dengeli bir beslenme şekli olmazsa olmazımız.
Bebeğinizin ve çocuğunuzun zihinsel ve fiziksel gelişimi için enerji, protein, vitamin ve mineralleri yeterli alması için karbonhidrat, protein ve yağlardan dengeli bir beslenme şekli benimsemek gerekir. Bu süreçte her dönem çocuğunuz ihtiyacı farklı olduğundan gereksinimleri hakkında yardımcı olacağım.

Sağlıklı çocuk, sağlıklı nesiller
Sağlıklı bebek ve çocuk demek, sağlıklı nesiller demek. Sağlıklı bir yetişkinlik için, çocuğunuzun sağlıklı beslenmesi atılacak en önemli adım. Çünkü, oluşturduğunuz sağlıklı beslenme şekli, yetişkinlikteki beslenme alışkanlıklarını oluşturacak ve bu da hastalıkların önlenmesinde çok büyük adım olacak.

Bebeğiniz ve çocuğunuz buna değer değil mi?
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'İçimizdeki Yolculuğun Başladığı Anlar…' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:43
Top