2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaza Fit Girmenin “online” Yolu
YAZI #5724 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Mayıs 2019
“Fit” kelimesi dilimize İngilizce’den girmiştir. İngilizce’de “uymak, uydurmak” anlamlarına gelmektedir. Herkes sağlıklı ve fit görünmek ister. Peki fit olmak için neler yapmalısınız?

Egzersize başlayın
Uzman gözünden anlatmak gerekirse, öncelikle yaşam şeklinizi değiştirmelisiniz. Spor veya egzersiz yapmalı, yapamıyorsanız veya bir rahatsızlığınız varsa yapabildiğiniz ölçüde hareket etmelisiniz. Dünya Sağlık Örgütü’nün önerisi haftada 3 gün 45 – 50 dakika veya 5 gün 30 dakika olmak üzere haftalık ortalama 150 dakika spor veya egzersiz yapılmasıdır. Sizler de egzersiz uygulamaya başlayarak fit olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Fakat sadece spor veya egzersiz yeterli mi? Tabi ki hayır!

Uzman gözetiminde diyet uygulayın
Yaşam tarzı değişikliği bu noktada önem kazanmaktadır. Herkesin beklediği yaz tatili öncesi kısa süreli şok diyetler, zayıflama haplarının kullanımı gibi yanlış ve kısa süreli çözümler uygulanmaktadır. Doğru olan ise sizin için doğru diyeti belirleyecek, sağlıklı beslenmeyi size öğretecek, diyet yaparken yaptığınız yanlışları doğruya çevirecek bir uzman ile diyet serüveninize başlamaktır.

Zayıflama haplarından uzak durun
Zayıflama ilaçları, bireylerin metabolizma hızını arttırarak tüketilen besinlerin hızlı bir şekilde vücuttan atılmalarını sağlamak için üretilmiştir. Ancak, kalbin de daha hızlı çalışmasına neden olur. Bunun sonucunda kalp hastalığı olan bireyler başta olmak üzere hiçbir kalp hastalığı olmayan insanlarda sağlığa olumsuz etkileri olduğu gözlenmiştir. Zayıflama haplarına yönelmek yerine, yeme düzeninizde küçük değişiklikler yapmalı, sağlıklı beslenmeyi öğrenmelisiniz.

Şok diyetlerden uzak durun
Herkesin metabolizması farklıdır. Herkes yeme alışkanlıkları ve yaşam standartlarıyla tek ve özeldir. Standart ve düşük kalorili diyetler hayatı tehdit eder. Bu nedenle diyet ve sağlıklı yaşam serüvenine mutlaka bir ‘uzman’ eşliğinde çıkmalısınız.
Zamanınız kısıtlıysa sizin için ‘Online Diyet’ doğru seçim
Günümüzde diyete başlamak isteyen fakat diyetisyene gidecek zamanı ve imkanı olmayanlar için uygulanabilecek en iyi çözüm ‘online diyet’ tir. 15 yıllık tecrübemiz ile ‘Online Danışmanlık Sistemi’ nde size özel hazırladığımız diyetler ile istediğiniz kiloya sağlığınızı koruyarak ulaşmanız çok kolay.

Online Diyeti kimler uygulayabilir?
Her yaş grubu, cinsiyet ve meslek farklılığına göre oluşturulan ve herkesin uygulayabileceği bir beslenme programıdır. Türkiye’nin ve Dünyanın her yerinden internet aracılığıyla yapılan görüşmeler sayesinde sağlıklı yaşamı öğrenmek mümkün.

Diyelim ki bizden danışmanlık almak istediniz, süreç nasıl ilerliyor?
İlk olarak sitemizdeki bilgi formunu doldurabilir, kan tahlillerinizi iletebilirsiniz. Bizler, kan tahlillerinizi inceleyip ‘size özel’ diyetinizi planlayarak dönüş yapacağız. İnternet üzerinden ulaşım sağlayarak, bizimle evinizden rahatça konuşabilir, aklınıza takılanları sormak için her zaman ulaşabilirsiniz. Online diyetlerin bir diğer avantajı ise haftalık kontrollerin, takiplerin yapılmasıdır. Bu süreçte metabolizma değişikliklerinize göre metabolizmanızı hızlandıracak doğru diyet değişiklikleri yapılır. Hem diyetin ve egzersizin devamlılığı, hem de kilo kaybının devamlılığı rahatlıkla sağlanmaktadır.

Danışan yorumları

 Veremeyeceğimi düşündüğüm tam 12 kiloyu Meltem Hanım’ın pozitif enerjisi ile hiç sıkılmadan aç kalmadan verdim. İnanılmaz enerjisi, sabrı ve motivasyonu ile sağlığıma da kavuştum. Her zaman ulaşabildiğim ve sorularıma cevap verebildiğim için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. (Aslı K.)

 Ben yıllardır çok yavaş çalışan metabolizmaya sahip biri olarak kilo vermek adına pek çok yöntem denedim. Bir türlü başarılı olamayınca da pes etmiştim. Tesadüf eseri internet sitesine ulaşıp kendisiyle görüştüm. Sıcak, sevecen, halden anlayan, işini iyi bilen biri. Zaman zaman benden daha çok çaba sarf ederek gülen yüzü ile asla pes etmeme izin vermedi ve sonuca ulaştık. Çok teşekkürler. (Latife Y.)

 Meltem hanım ile bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine iletişime geçtim. Daha önce de diyetisyenlere başvurmuştum. Bir türlü verim alamadığım diyet serüvenlerim olmuştu. Meltem hanımla tanıştığımda bana özel tamamen benim beslenme durumumu göz önüne alarak neyi, nasıl ve ne zaman yiyeceğimi anlattı. Sürekli iletişim halinde olduğumuz bir programla istediğim kiloya ulaşmayı başardım. Kendisine sonsuz teşekkürler. (Furkan K.)
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
► Yaza Formda Girmenin Yolları Dyt.Serpil TARMAN
► Yaza Formda Girin Dyt.Meryem BORAN
► Yaza Formda Girme Yolları Dyt.Ekin ALTIN
► 5 Adımda Yaza Daha Fit Girebilmek Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Diyabeti Önlemenin 13 Yolu Dyt.Yunus Emre UZUN
► Cildi Güzelleştirmenin 6 Yolu Dyt.Cansu KOLUKIRIK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yaza Fit Girmenin “online” Yolu' başlığıyla benzeşen toplam 81 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:36
Top