2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kurban Bayramında Diyet Nasıl Yapılır?Nelere Dikkat Etmeliyiz?
YAZI #5857 © Yazan Dyt.Canberk YAŞAR | Yayın Ağustos 2019
Öncelikle herkesin kurban bayramı kutlu mutlu ve mübarek olsun. Yaklaşan tatil ve bayramla beraber en sık aldığım soru ‘’Bayramda ne yapmamız gerekiyor?’’ en çok duyduğum cümle ise ‘’İnşallah kilo almam.’’ Oluyor. Formülümüz basit ama işi en baştan anlatmak istiyorum. İlk olarak etleri nasıl saklamalıyız? Et kolayca bozulabilen riskli bir besin grubudur bu yüzden kurban etlerimizi büyük parçalar halinde değil de yemeklik şekilde ayırıp yağlı kâğıtlara sarıp veya buzdolabı poşetleri içinde saklamalısınız. Etler -2,-4 derece Aralığında 1 hafta kadar sağlıklı şekilde kalabilir fakat -18 derecede dondurmak bu süreyi bir hayli uzatacaktır. Etler çözdürüleceği zaman oda sıcaklığında değil buzdolabında çözdürülmelidir. Bir başka dikkat edilmesi gereken konu da çözdürülen et bir de dondurulmamalıdır. Çözünen etlerde mikroorganizma aktivitesi artacağı için ileride zehirlenme riski altında olursunuz. Saklama ve çözdürme işlemlerinden sonra geldik pişirme tekniklerine. Etimizi pişirirken doğrudan ateşle temasını engellemeliyiz. Mangal severler için etin ateşe mesafesi en az 15 santim olmalıdır aksi takdirde kanserojen maddelerin oluşumunu tetiklemiş olursunuz. Etler yağda kızartılmamalı, sebzelerle birlikte pişirilmelidir ve ekstra sağ eklenmemelidir. Fırınlama ve haşlama yöntemleri en sağlıklı olanlarıdır. Sıra geldi tüketim kısmına bayramda yapılan en büyük hatalardan birisi kahvaltı faslını atlamak veya kahvaltıda kavurma yemektir. Sabah kahvaltılar hafif bir şekilde peynir, yumurta, zeytin, söğüş,1 -2 dilim ekmek ile yapılmalı. Etler yenilirken görünür yağları ayırıp yanında bolca salata tüketilmeli. İçecek olarak su veya ayran tercih edilmelidir. Sakatatlar doymuş yağ açısından çok yüksek olduğu için tüketiminden kaçınılmalıdır. Misafirliğe gittiğinizde boş bir mide ile gitmek ikramları geri çevirmeyi zorlaştırır bu yüzden ziyaretlerinizi öğünlerden sonra olacak şekilde ayarlayıp çikolata, şeker, tatlı gibi ikramları reddedip yerine 1 porsiyon meyve maden suyu veya bitki çayı tercih edebilirsiniz. Günlük su tüketiminizin mutlaka 2-3 litre arasında olduğuna emin olun ve günlük olarak yürüyüş yapın. Tatil boyunca kendinize 1 gün seçin ve o gün sütlü bir tatlı ile kendinizi ödüllendirin bir sonraki öğününüzden 1 dilim ekmek + meyve + bir bardak yoğurt çıkartarak dengeleyin ve suçluluk hissiyle kendinizi cezalandırmayın. Unutmayın diyet katı yasakları olan ve hayatınızı zorlaştırmak için yazılan bir liste değildir. Diyet uzun vadede yaşam şeklini haline gelebilecek porsiyonlu ve dengeli bir şekilde beslenme planıdır. Bu öneriler doğrultusunda sağlık ve mutlu bayram sizleri bekliyor olacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Canberk YAŞAR Fotoğraf
Dyt.Canberk YAŞAR
Antalya (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Canberk YAŞAR'ın Yazıları
► Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli Dyt.Merve KARA CİRAY
► Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır ? Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kurban Bayramında Diyet Nasıl Yapılır?Nelere Dikkat Etmeliyiz?' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Detoks Nedir? Eylül 2019
◊ İnsülin Direnci Nedir? Ağustos 2019
◊ Gaps Diyeti Ağustos 2019
◊ Akdeniz Diyeti Ağustos 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:39
Top