2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Emziren Anneler İçin 5 Mucizevi Besin
YAZI #5941 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Ağustos 2019
EMZİREN ANNELER İÇİN 5 MUCİZEVİ BESİN
Yulaf: Emziren annenin demir rezervlerine de katkıda bulunan yulaf, sağlıklı seviyede süt üretimini destekliyor. İçeriğinde bulunan beta-glukan, bitkisel östrojen ve diğer maddeler sayesinde hem anne sütünü arttırır, hem de anne sütünün salgılanmasını sağlayan hormonların üretilmesini sağlar. Beta-glukan aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize yulaf ekleyebilirsiniz.
Hurma: İçeriğinde bol miktarda lif, potasyum, kalsiyum bulunan ve A ve C vitamini bakımından çok zengin olması sütün artmasına yardımcı olur. Ayrıca süt üretimi sağlayan prolaktin hormonunun artmasını sağlayan triptofan içerir. Hurma içerisindeki B vitaminleri sayesinde duygusal olarak hassas bir dönemde olan anneye yatıştırıcı etki sağlar. Porsiyonuna dikkat ederek ara öğünlerinizde hurma tüketebilirsiniz.
Bulgur: Bulgur içeriğindeki folik asit, B12 vitamini haricinde tüm B grubu vitaminlerini içeren besleyici ve yüksek posa içeren bir karbonhidrat kaynağıdır. Emzirme döneminde annelerin günlük harcadıkları enerji fazla olduğu için bulgur bu enerji açığını kapatmaya yardımcı olur. Aynı zamanda bulgurun anne sütünü arttırıcı özelliği vardır.
Rezene Çayı: Rezene çayı, özellikle mide ve bağırsak sisteminde yaşanan gaz ve spazm sorunlarında etkilidir. Hem yetişkinlerde hem de bebeklerde yaşanan gaz sorunlarının giderilmesinde fayda sağlar. Ayrıca rezene tohumu içeriğindeki galaktagog, süt miktarını artıran bir maddedir ve süt salınımında etkili olan prolaktin hormonunun salgılanmasını arttırır. İçeriğinde bulunan fitoöstrojen sayesinde süt kanallarının gelişimi arttırır, bu da sütün daha çok gelmesini sağlar. Rezeneyi çay olarak günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Eğer rezene tüketemiyorsanız yapısal olarak ona çok benzeyen dereotunu tüketebilirsiniz.
Susam ve Susam Yağı: Kalsiyumdan zengin susam emzirme döneminde 1-2 tatlı kaşığı kullanılarak annelerin enerji ihtiyacının sağlıklı yağlardan karşılanmasını sağlar. Susam hem sütün kalitesini hem de miktarını arttırır. Ayrıca susamdan yapılan tahin östrojen hormonuna benzer özellikler göstererek anne sütü miktarını arttırır. Susam yağı tüketilebileceği gibi aynı zamanda karın ve göğüs bölgesine masaj yaparken kullanılabilir. Masaj yaparken süt bezleri uyarılır ve kan akışı düzenlenerek anne sütünün artmasına yardımcı olur.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► En Mucizevi Besin: Anne Sütü Dyt.Reyhan YÖRÜMEZ
► Detoks İçin En İyi 8 Besin Dyt.Fatma GÖNEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Emziren Anneler İçin 5 Mucizevi Besin' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:55
Top