2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyette İstikrar Nasıl Sağlanır?
YAZI #6158 © Yazan Dyt.Furkan ŞAHİN | Yayın Ocak 2020
Genellikle diyete başladıktan birkaç gün sonra tökezlemeye başlıyor, yavaş yavaş kendimizi diyeti bırakmaya ikna ediyoruz. Peki neden başaramıyoruz? Nasıl istikrarlı bir şekilde diyetimizi devam ettirip hedeflerimize ulaşırız? Gelin birlikte bu soruları cevaplayalım.
oYaptığımız ilk hata uyguladığımız diyetin bize uygun olmamasıdır. Her diyet kişiye özgüdür ve bunun için uzmanlardan yardım almak gerekir. Genellikle internetten bulduğunuz hazır diyet listeleri veya çevrenizden tanıdıktan duyduğunuz “O uygulamış çok fayda görmüş bende denemeliyim” düşüncesini kafanızdan atmanız lazım.
oKendinize ulaşılmaz hedefler koymak; sürekli başarısız olduğunuz ve emekleriniz boşa gittiği düşüncesine neden olur. Uzun dönemde ulaşılması zor hedefler koymak yerine kısa dönemde ulaşılabilir hedefler koyun. Hedefinize ulaşmak size pozitif yönlendirecek ve yeni hedefler ile yolunuza sağlam bir şekilde devam edeceksiniz.
oElinizdeki programı bir kısıtlama gibi görmek istikrarınızı olumsuz etkiler. Size verilen beslenme programını sadece belli bir dönem için özgürlüğünüzü elinizden alan bir liste gibi değil de size sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıracak bir eğitim gibi düşünün.
oDiyetinizi bilinçli bir şekilde esnetmekten korkmayın. Burada anahtar kelimemiz “bilinçli”. Diyetimizde kısıtlanmış olan ama sizin çok sevdiğiniz bir besini bilinçli bir şekilde tüketip onu telafi etmenizde yada özel günlerde bir öğününüzde programın dışına çıkmanızda sorun yok. Kendinizi aşırı yıpratıp diyetinizden tamamen soğumayın.
oSürekli tartılmak size hem doğru bir sonuç vermez hem de motivasyonunuzu kırar. Her gün tartılmaktansa haftada 1 gün aynı ince kıyafetler ile sabah aç karınla tartılın. Tartıda gördüğünüz olumsuzluklar ile kendinizi demorilize etmeyin ve diyetisyeninizle görüşüp hatayı telafi etmeye bakın.
oDiyetimizi sürdürülebilir yapamamamızın en büyük nedenlerinden biri de yediklerimizi tam olarak bilmememizdir. Gün içerisinde yediğimiz atıştırmalıklar gün sonunda unutulabiliyor. Bu yüzden en azından diyetinizin ilk zamanlarında gün boyu yediğiniz her şeyi miktarları ile birlikte yazdığınız bir beslenme günlüğü tutun.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Furkan ŞAHİN'in Yazıları
► Diyette Kuruyemiş Tüketimi Dyt.Sinem AKGÜN
► Diyette Yasak Yoktur Dyt.Nurten ÇETİN
► Tonalin Cla Diyette Kullanımı Dyt.Perran AYDEMİR
► Diyette Şehir Efsaneleri Dyt.Esra Rahşan ÇALIŞKAN
► Diyette Doğru Bilinen 10 Yanlış Dyt.Büşra DAYIOĞLU
► Diyette Yanlış Bilinen Gerçekler Dyt.Meltem ERDAĞI
► Diyette Uyguladığımız Herşey Doğru mu? Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diyette İstikrar Nasıl Sağlanır?' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:10
Top