2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kanaryalarda Protein ,aminoasit ve Vitaminin Önemi Nedir?
YAZI #6190 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Şubat 2020
Kanaryalarda Protein ,Aminoasit ve Vitaminin Önemi Nedir?🕊
Mutlaka temiz tohumlar / vitaminler /aminoasit / protein destekli bir bakım gerçekleştirmelisiniz.
Ne yazık ki çoğu kanarya bakıcısı takviye bu ürünleri kullanırken doğru dozajda vermez.
Bu da kuşların bakımlarında problemlere sebep verebilir.
A-VİTAMİNLER ne yazık ki sadece tohumlardan yeteri kadar alınamıyor. Bu nedenle mutlaka kullanılması gerekiyor. Vitaminler vücutta gerçekleşen biyokimyasal olayların gerçekleşmesi için aracılık ederler.
D vitamin, besinlerdeki kalsiyum ve fosforun emilimi için gereklidir. Bu da iskelet oluşumu, yumurta üretimi gibi hayati fonksiyonlar için gereklidir.
Fazla vitamin verilmesi zehirlenmeye yol açar
Fazla D vitamini verilmesi organlarda kireçlenmeye neden olur
Vitaminler temel olarak yağda çözünen ve yağda çözünmeyen vitaminler olarak ikiye ayrılırlar. A, D, E ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminlerdir. Bu vitaminlerin fazlasının vücuttan atılması zordur ve fazlası hem diğer vitaminlerin etkisiz hale gelmesine yol açar, hem de zehirlenmelere yol açabilir.
Vitamin katkılarının kuşlara çok doğru miktarlarda verilmesi gerekir.

B-PROTEİNLER vücuttaki tüm dokuların, tüy, gaga, ayak, pençe gibi organların ve kasların oluşumu için temel gereksinimlerdir.
TÜYLER % 85 ORANINDA PROTEİNDEN OLUŞUR..
Kuşların tüy dökümü, üreme, yumurtlama gibi dönemlerinde yeterli proteini almaları son derece önemlidir.
Kuşların yumurta ve sperm oluşturabilmeleri için de proteine ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, üretime hazırlanan kuşlar için de protein takviyesi sağlayan mamalar kullanılmaya başlanır. Yumurta, içeriğindeki yüksek proteinden dolayı mamaların temel malzemesidir. Ancak yumurta mamaları, kuşlarda özellikle kanat uçlarında bariz sarı renk oluşmasına neden olur. Bu nedenle, renk kuşlarında spirulina gibi yosun temelli protein kaynakları da kullanılmaktadır.

PROTEİN EKSİKLİĞİ kuşlarda aşağıdaki sorunlara neden olacaktır:
* Zayıf tüy gelişimi
* Gelişim yetersizliği
* Yumurta boyutunda azalma
* Siyah-renkli tüylerde melanin pigmenti eksikliği
* Üremede başarı azalması
* Tüylerde koyu yatay çizgiler oluşması
Vücuda alınan proteinin sindirimi sırasında vücutta ürik asit oluşur. Ürik asit, idrar ile vücuttan atılır. Ancak kuşlara çok fazla protein verilmesi halinde böbrekler ürik asiti yok edemez ve fazla ürik asit eklemlerde toplanır. Bu da gut hastalığına yol açar. Dolayısıyla proteinin fazla verilmesi de zararlıdır.
Proteinler amino asitlerden oluşur. Bu amino asitlerin bir kısmı vücut tarafından oluşturulabilir. Son derece önemli olan bazı amino asitler ise vücut tarafından üretilemez ve besinler yoluyla alınır. Alınan amino asitler vücut tarafından işlenir ve organların oluşumu için proteine dönüştürülür. Proteinler vücutta depolanamaz.
Bu nedenle, sürekli olarak besin ile birlikte alınabilmesi gerekir. Vitamin ve aminoasit miksleri alırken, içerisinde üzeride yazan asitlerin bulunmasına dikkat ediniz. Fiyattan önce içeriğe bakınız lütfen.

C-AMİNO ASİTLER. farklı besinlerde farklı miktarlarda bulunur. Dolayısıyla, tüm amino asitlerin sağlanabilmesi için doğru bir yem karması hazırlanması gerekir.
Vitaminler de vücut için son derece önemlidir. Vitaminler enerji içermez. Vücutta gerçekleşen biyokimyasal olayların gerçekleşmesi için aracılık ederler.
Örneğin D vitamin, besinlerdeki kalsiyum ve fosforun emilimi için gereklidir. Bu da iskelet oluşumu, yumurta üretimi gibi hayati fonksiyonlar için gereklidir... Fakat fazla alınması organlarda kireçlenmeye sebep olacağı için zararlıdır.
Bağışıklık sistemi için de vitaminler son derece önemlidir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kedilerde Taurin Eksikliği ve Önemi Nedir Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Hayvanlarda Aşılamanın Önemi Vet.Hek.Somer ÖZÖNER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kanaryalarda Protein ,aminoasit ve Vitaminin Önemi Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 95 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:26
Top