2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşları Hakkında Bilinmeyenler ?
YAZI #6371 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Mart 2020
Şu anda dünya üzerinde 32 farklı renk çeşidinde muhabbet kuşları bulunmaktadır. Bu farklı mutasyonlar da bu ana renkleri kalıtsal özellikleri sayesinde olmaktadır. Bu da yüzlerce farklı kombinasyon anlamına gelmektedir.
-Muhabbet kuşları nispeten küçük kuşlar olabilirler, ancak vücutlarında 3000 den fazla tüye sahiptirler.
-Muhabbet kuşlarının üçüncü bir göz kapağı var, bunlar genellikle görünmez görevi göz kuruluğunu engellemektir..
-Hava akımlarına aşırı duyarlıdırlar.
-Muhabbet kuşları. her gözü birbirinden bağımsız olarak hareket ettirebilir ve her gözü bağımsız olarak görebilir Buna monoküler vizyon denir.
-Bir muhabbet kuşunun boynunda bir insandan daha fazla omur vardır ve bu onların başlarını 180 dereceye kadar döndürmelerine izin verir. Başka bir deyişle, geriye dönük durabilirler.
-Muhabbet kuşları dakikada ortalama 85 kez nefes alıp verirler.Kalp hızlarıysa biz insanlara göre çok hızlı,dakikada 300 kez kalpleri çarpar.
-Başlangıçta, İngiltere'ye ithal edilen muhabbet kuşları, yeşilsarı renkte idi. Bugün görülen diğer renkler zamanla geliştirildi.
-Muhabbet kuşları her 20 dakikada bir dışkılayabilir. Kafeslerinin hızlı bir şekilde kirlenmesi sizi endişelendirmesin.
-Bu kuşlar ses dizilerini hatırlayabilir ve bazen tekrarlarlar.
-Muhabbet kuşlarının tüyleri özel yapıları nedeniyle mor ötesi ışık altında florasan özelliği gösterebilmektedir.
-Muhabbet kuşları son derece akut bir görüşe sahiptir ve saniyede 150'den fazla görüntü kaydedebilir. Bu, insanlarla kıyaslandığında insanlar sadece 16 görüntü kaydedebilir.
-Çoğu muhabbet, azından birkaç sözcük söylemeyi öğrenir. Evcil hayvan kuşlarının en vokalidirler
-Erkek muhabbet kuşları iyi yetiştirilirlerse 100’den fazla kelime öğrenebilirler. Evcil muhabbet kuşlarının ortalama yaşam süresi 20 yılı bulabilmektedir. Ancak bu yaşam koşulları, beslenmeleri gibi özelliklere bağlı olarak değişim göstermektedir.
-Diğer papağanlar gibi, muhabbet kuşlarının da önlerine bakan iki ayak parmağı ve her ayakta geriye dönük iki ayak parmağı vardır. Çoğu kuşun öne bakan üçü ve arkaya bakan birer ayak parmağı vardır.
-Muhabbet kuşları evcil hayvan kuşlarının en popüler türüdür. Aslında, Birleşik Devletler'deki evcil hayvan kuşlarının %45'i muhabbet kuşlarıdır.
-İngiliz muhabbet kuşlarının yaşam ömrü daha kısadır.
-İşitme aralığı 400-20,000 Hz'dir.
-Tek eşlilerdir ve istikrarlı ilişkileri vardır
-Muhabbet kuşlarının konuşma özelliği papağan ailesinden olmalarından gelmektedir.
-Papağanlar kadar olmasalar da muhabbet kuşları da taklit yoluyla konuşabilmektedirler.
-Muhabbet kuşları belirli renkler olmak üzere yetiştirilirken, tek doğal renk yeşildir.
-Esnemenin insanlarda, köpeklerde, şempanzelerde ve kobaylarda bulaşıcı olduğu kanıtlanmıştı. Bu durumun kanıtlandığı tek kuş türü ise muhabette kuşlarıdır.Bir muhabbet kuşu esnediğinde, genelde kısa süre sonra yanındaki de esniyor:)
-En ünlü muhabbet kuşu
Guinness rekorlar kitabında yer alan Sparkie Williams isimli muhabbet kuşu 1958 yılında ingiltere de bir konuşma yarışmasını kazanmıştır. Ölmeden önce 531 kelime konuşabiliyor ve 383 cümle kurabiliyordu.
Sparkie çeşitli radyo programlarına katılmış ve kendi ses kayıtlarının yer aldığı albüm 20.000 adet satmıştır.
-Avustralya'nın en yaşlı muhabbet kuşu
Charlie ismindeki muhabbet kuşu 29 yıl 2 ay yaşamış ve Guinness Rekorlar kitabina girmiştir. Yazıda 26, 22 ve 17 yıl yaşayan muhabbet kuşlarının da olduğundan bahsediliyor.
Ali Tolgay Aytar
Veteriner Hekim
ÖZ-Vet Line
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşları Hakkında Bilinmeyenler ?' başlığıyla benzeşen toplam 92 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:51
Top