2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
YAZI #6378 © Yazan Uzm.Psk.İlknur KILIÇ | Yayın Mart 2020
* Cinsel ilişki sırasında vajina girişindeki kasların istemsiz bir şekilde kasılması sonucu gerçekleşen psikolojik kökenli bir problemdir.

* Vajinismus tedavi edilebilen, tedavi süresi ve yöntemi kişiye, problemlerin dinamiğine ve çiftlerin seansa gösterdikleri ilgiye ve çabaya göre değişiklik gösterir.

* Vajinismus kişilerin eğitim düzeyinden, entelektüel düzeyinden, mesleki formasyonundan ya da sosyo-kültürel düzeyinden bağımsız bir şekilde görülebilen bir problemdir.

* Erkek eşin desteği tedaviyi başarılı ve olumlu kılan en kritik ve önemli noktalardandır.

* Vajinismus tedavisi terapiyle kesinlikle çözülebilen bir problemdir. Başarı oranı en yüksek olan cinsel işlev bozukluğudur.

* Vajinismus tedavisi diğer cinsel işlev bozukluklarında olduğu gibi çiftlerle ortak çalışma gerektirir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlknur KILIÇ Fotoğraf
Uzm.Psk.İlknur KILIÇ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İlknur KILIÇ'ın Yazıları
► Depresyon Hakkında Bilinmesi Gerekenler Psk.Elçin KAYA KARATAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Vajinismus ile İlgili Bilinmesi Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 70 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Online Terapi Olur mu? Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:40
Top