2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yas Bir Armağandır İnsana
YAZI #6405 © Yazan Psk.Yasemin KARAMAN | Yayın Mart 2020
Sosyal mesafemiz arttıkça insanın insanla olma isteğinde de aynı oranda bir artış oldu. Çünkü insan ilişkisiz yaşayamaz. Yalnızlık Tanrı’ya mahsus derler. Bazı rivayetlere göre Tanrı yalnız kalmamak için insanı yaratmıştır.E biz de insanız sarıldık telefonlara, televizyona, bilgisayara...Haliyle sosyal medya kullanımlarında ciddi bir artış oldu. Bir şekilde temas kurmalıyız. İlişkide kalmalıyız. Fakat bu durum insanı ben de paylaşım yapmalıyım, kitap okumalıyım, film önermeliyim, ekmek pişirmeliyim, canlı yayın yapmalıyım sarmalına sokabiliyor. Ve tam da ruhsal temasa ihtiyacımız olduğu bu dönemde kendimizi yetersizlik, başarısızlık duyguları ile baş başa bulabiliyoruz. Meditasyona başlamadan önce “dilerseniz gözleriniz kapalı, dilerseniz gözlerinizi bir noktaya sabitleyebilirsiniz” şeklinde bir yönlendirme yapılır. Çünkü insanın nefesine, bedenine dönebilmesi için dış dünya uyaranlarını en aza indirmek gerekir. Evlerde olduğumuz ve dolayısı ile dış dünyanın perdelerini kapadığımız bu günlerde içe dönmek için perdeyi aralayabiliriz. Bunun için bazen sosyal medya, televizyon, vaka sayıları, WhatsApp yazışmaları vb. ile de arama mesafe koymam gerekebilir. O zaman bakalım içeriye açtığım perdeden giren ışık benim içimde nereleri aydınlatacak. Kendimi kısıtlanmış hissetmem, korkularım, kaygılarım, ön görememenin verdiği ağırlık, vazgeçemediklerim içerde hangi parçama temas ediyor? Ben ne kadarını görmeye hazırım? Bunlarla ne yapabilirim? Şu an neye ihtiyacım var?
Bu sorularla biraz kalabilirsek sağlıklı olana ulaşabiliriz. Nedir sağlıklı olan? Yas. Vazgeçtiklerimizin yası. Erdoğan Özmen, “Vazgeçemediklerinin Toplamıdır İnsan” kitabında “Yas bir armağandır insana” diyor ve ekliyor. “Keder üstüne tefekküre dalmaktır yas.” Bu tefekkür ile büyür, esner ve iyileşir ruhumuz. Hediyesi cesaret, umut ve bilgeliktir. Eminim bu yaşadıklarımızın bizlere anlattığı bir şey var. Her birimizin kendi cevabını bulmasını dilerim. Sağlıkla...

Klinik Psikolog Yasemin Karaman

Adres: Dr. Ziya Kaya Mah. Deniz Sok. No:26 Daire:11 Gemlik/Bursa
☎ 0 544 671 90 69
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yasemin KARAMAN Fotoğraf
Psk.Yasemin KARAMAN
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi21 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Yasemin KARAMAN'ın Yazıları
► Dert Daima İnsana Yol Gösterir Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Yas Bir Armağandır İnsana' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ 2 Yaş Sendrom mu? Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:36
Top