2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Koronavirüs Sürecinde Öğretmenler Öğrencilerle Nasıl Sağlıklı İletişim Kurabilir?
YAZI #6449 © Yazan Uzm.Psk.Gülşah ÖZTÜRK ERTEN | Yayın Nisan 2020
Öğrenciler hayatları boyunca zamanlarının büyük kısmını ebeveynlerinden sonra öğretmenleri ile geçirirler. Bu bir öğrencinin öğretmeni ile kuracağı güçlü ilişkinin ne kadar kritik olduğunu bize gösterir. Öğretmen ve öğrenciler bu zaman içerisinde güçlü sosyal bağlar geliştirirler.

Koronavirüs nedeni ile okulların kapalı olması ve öğretmenleri ile iletişimlerinin azalması çocuklar için alışılması zor bir süreç olarak algılanabilir. Çocuklar hayatlarında önemli bir rolü olan öğretmenleri ile rutinlerini koruyarak belirsizliğin yarattığı kaygıdan kurtulabilirler.

Bu sürecin biteceğini öğretmenlerinden duymaya ihtiyaçları var

Öğretmenlerin fiziksel mesafelere rağmen iletişim kurabileceklerini çocuklara hissettirebilmesi önemlidir.
Kısa bir telefon görüşmesi, mail ya da çekilecek kısa videolar gibi iletişim yolları öğretmen ve öğrenciler arasındaki bağlantının devam etmesini sağlayacaktır.
Öğretmenlerin ders konuları dışında öğrencileri ile iletişim kurması ve her birine ilgi ve ihtiyaçları yönünde zaman ayırması çok değerlidir.
Mümkün olduğunca iletişim gün ve saatlerinin belirli olması rutin oluşturmak için önemlidir.
Çocukların değerli olduklarını, özlendiklerini ve bu sürecin biteceğini öğretmeninden duyması kendilerini iyi hissettirecektir.
Tüm sınıfın katılabileceği görüntülü konuşma ya da öğretmenleri ile paylaşabilecekleri etkinliklerin olması sınıf aidiyetinin devam etmesini sağlayacaktır.
Öğretmenleri tarafından verilen ufak görev ve sorumlulukları yerine getirmek isteyen çocuklar evde geçirilen günlere daha kolay adapte olacaktır.
Çocuklar kendileri için önemli olan yetişkinlerin düşünce ve davranışlarından etkilenir, bunları içselleştirirler. Okulların kapalı olduğu günlerde kişilik ve karakter oluşumunda büyük paya sahip olan öğretmenlerin yaklaşımları da çocuklar için çok değerlidir. Öğretmenleri sayesinde öğrenciler daha keyifli, kaliteli zaman geçirebilir ve bir yetişkinin verdiği güven duygusunu içselleştirebilirler.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gülşah ÖZTÜRK ERTEN Fotoğraf
Uzm.Psk.Gülşah ÖZTÜRK ERTEN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog - Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi31 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Gülşah ÖZTÜRK ERTEN'in Makale ve Yazıları
► Sağlıklı İletişim Psk.Çisem UZUN
► Aile İçi Sağlıklı İletişim Psk.Dnş.Ertuğrul AKBAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Koronavirüs Sürecinde Öğretmenler Öğrencilerle Nasıl Sağlıklı İletişim Kurabilir?' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:29
Top