2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Online Terapi-Online Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Nedir?
YAZI #6452 © Yazan Uzm.Psk.Sümeyye ARSLAN | Yayın Nisan 2020
Online terapi yüzyüze yapılan bireysel, aile, çift vb görüşmelerin çeşitli online ve siber sistemler üzerinden yürütüldüğü bir süreçtir. Bu aşama içerisinde bireyler daha öncesinde yüzyüze terapi almış sonrasında online sisteme geçmişte olabilir ya da yeni bir danışmanlık hizmetini online olarak başlıyor da olabilir. süreç içerisinde telefon, bilgisayar, tablet ve benzeri android ve teknolojik ürünler kullanılır. Terapi yüz yüze olan seanslardaki gibi daha öncesinden randevuaşılarak randevu saati içerisinde görüşmeye başlanır. Yüz yüze olan seanslardaki gibi randevu süreci yine 45-50 dakikadır ve terapiye dair bütün kurallar ve sınırlar online görüşme için de geçerlidir.



Online terapi mi daha iyi yüzyüze mi?



Muhakkak ikisi arasında sürecin kolaylıkları ve zorlukları olacaktır. Yüzyüze olan görüşmeler daha yakın ve müdahale edilebilir olsa da online terapinin de yüzyüze terapiye oranla daha fayda sağlayan bazı durumları da vardır. Örneğin bazı bireyler evden varolan rahatsızlıkları veya psikolojik süreçleri sebebiyle dışarı çıkamamakadır. Ya da sosyolojik, siyasi, sağlık vb bir çok boyutdan kaynaklı dışarıya çıkabilme imkanın olamadığı ancak destek ihtiyacının olduğu durumlarda desteğin sağlanabileceği bir alan oluşur. Bu anlamda da stresin ve çatışmanın en yoğun olduğu dönemde bireye hizmet ayağına kadar gelmiş olur. Ayrıca evde veya ofiste çalışan veya yoğun olan bireyler için de büyük bir zaman tasarrufu ve kolaylık olur. Çünkü bulunduğu yerden seansa herhangi bir yol git geli yapmadan direkt seansa girebilme ve nerede olursa olsun ulaşabilme imkanı bulabilir. Bunlarla birlikte bulunduğu şehirde bir psikoloğun veya güvendiği bir psikoloğun olmadığı bir durumda destek almak istediği psikolog çok uzakta dahi olsa o uzmandan hizmet alabilme imkanı da sunabilir.



Online terapi öncesinde randevu almadan dikkat etmememiz gereken nedir?



Burada önemli olan yüzyüze olan seanslardaki gibi online olan seansları ve terapiyi yapan kişinin bir uzman ve psikolog olması ve alanında yetkin olabilmesidir. Bu durumlar olmadığı müddetce terapinin yüzyüze veya online olması arasında fayda sağlayamama durumu bir fark göstermeyecektir
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sümeyye ARSLAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Sümeyye ARSLAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi57 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Sümeyye ARSLAN'ın Makaleleri
► Online Psikolojik Danışmanlık Psk.Elif DEMİRCİ
► Online (Videolu) Psikolojik Danışmanlık Psk.Dnş.Seren BELECİ
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
► Online Terapi Nedir? Psk.Beyza ERGEN
► Online Terapi Nedir? Psk.Dnş.İsmail KOÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Online Terapi-Online Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kaliteli Cinsel Yaşam Eylül 2016
► Renklerin Dili Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:37
Top