2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşu Hastalıkları ve Tedavisi
YAZI #6473 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Nisan 2020
MUHABBET KUŞU HASTALIKLARI-MANTAR-UYUZ-KURUMA-ÜŞÜTME-İLAÇLARI-TÜY DÖKÜLMESİ-BESLENMESİ-KUSMA-İSHAL-YEM-KUM-KABIZLIK-YUMURTLAYAMAMA -YUMURTA TERS GELMESİ-KANSER-UR -YAĞ BEZESİ -DIŞKIDA SİNDİRİLMEMİŞ YEM-İLK YARDIM-KABARIKLIK BELİRTİ VE TEDAVİSİ

1-SORU:muhabbet kuşum rahat yem yiyemiyor?sebebi ne olabilir?

CEVAP:Gagasındaki uzama ve çarpıklıkların dikkatlice kesilip ve kazınması gerekir bir veteriner hekime başvurunuz.

2-SORU:muhabbet kuşu ishal belirti ve tedavisi nedir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

3.SORU:Muhabbet Kuşum yaklaşık 2.5 aydır tüy döküyor. Daha önce aldığım muhabbet kuşları kısa bir süre tüy dökerler ve çok daha kısa bir sürede bu süreç tamamlanırdı. Bu kadar uzun sürmesi beni kaygılandırdı. %99 kuru yem ile besleniyor, sadece bizim elimizde olduğunda meyve/sebze yiyor. Aldığım sıvı vitaminler ile takviye etmeye çalışıyorum fakat tüy dökmesi devam ediyor. Ne yapabilirim?

CEVAP:stres altında olabilir ve bu nedenle tüy dökme devam ediyor olabilir. İkinci bir neden de ev ısısının yüksek olması tüy dökme süresinin uzamasına neden olur. Veterinerinizden edineceğiniz strese karşı ilaçlar sonuç verecektir.

3.SORU:Bende biri üç diğeri yedi yaşında iki adet muhabbet kuşu var. Aynı kafeste yaşıyorlar. Genç olan(maviş), geldikten sonra yaşlı olan(boncuk)çok kilo aldı ve zor uçuyor. Bu nasıl değişir? Bir de birini uçurup diğerini çıkarmadın mı öbürüde uçmuyor. Bu nedendir?

CEVAP:Kilolu olduğu için uçarken zorlanması normaldir.Egzersiz yapması gerekir ama zorlamayın kalbi kiloları kaldırmayabilir.Kuşlar birbirini sevdiyse birlikte hareket etmek istemeleri doğaldır.özel diyet şarttır.kuşunuzun ayrıca hormonları kontrol edilmelidir.

4.SORU:Muhabbet kuşum 2 yaşını doldurdu,geçen yıl bir eş almıştık,birkaç kez çiftleştiler.Ama uzun zamandır erkek kuş çiftleşmek istediğinde,dişi onu dövüyor ve dişinin karnının alt kısmında bir şişlik var (bu da sanırım 1 aydan daha uzun süredir var).Şişlik eskisinden daha az şu an.Acaba yumurtlamış olabilirmi? Yumurtalarını görmedik ama.. Yumurtlayamıyor olabilir mi? Eğer yumurtlayamıyosa ne yapmam gerekir, ve dişi kuşların yumurtlayamadığı zaman öldüklerini duydum,bu doğru mu?

CEVAP:Kuş gerçekten yumurlayamayabilir.Yumurta biraz fazla büyükse dışarı çıkamaz o zaman profesyonel bir yardım gerekiyor demektir.Bu durumda kuş aşırı stres veya komplikasyon sonucu ölebilir.

5-SORU:2 gün önce eşim arkadaşlarından dişi bir muhabbet kuşu almış. Daha doğrusu almak zorunda kalmış. hayvanın hali içler acısı. Konuşmuyor diye ölmesini istemişler ve olmadık şeyler yapmışlar hayvana. Su yok yemek yok kafesinde tüneği yok. Üstelik uçmamaktan dolayı kanatlarında kireçlenme oluşmuş.Kuyruğunu koparmışlar, kafasında da yaralar var ve hiç tüy yok o bölgede. Ben çok üzüldüm bu haline ve onu yaşatmak istiyorum. Hayvan 2 gündür durmadan yemek yiyor ve çok fazla hareket edemiyor. Sürekli yorgun gibi. Ve çok korkuyor. yaralarını iyileştirmek ve onu hayata döndürebilmek için ne yapabilirim ? Ölürse çok üzülürüm ilk sahibinin amacına ulaşmasını istemiyorum. Teşekkürler , iyi çalışmalar.. Bu arada kafasındaki yaraları başka kuşlar yapmışlar bildiğim kadarıyla mantar falan yok

CEVAP:Üzücü durum elbette, kuş oldukça fazla stres altında demektir. Bu durumda B vitamini vermek faydalı olacaktır aynı zamanda vücut direnci de artacaktır. Yaralarının durumunu bilemediğim için tavsiyede bulunmak güç ancak bir veterinerin görmesi gerekiyor B vitaminini de oradan temin edebilirsiniz. Sessiz sakin bir odada kalması stresten uzklaşması için çok faydalıdır.

6-SORU:Bir muhabbet kuşu aldım. kuşçu 35 günlük olduğunu ve erkek olduğunu söyledi. Eşim ve ben çalışıyoruz. Birdyx tüm gün evde yalnız. Yanına radyo açtık. Akşam eve geldiğimizde hep onunla ilgileniyoruz. Birdyx geldiğinden beri 2-3 kere harpiç hiç ötmedi. Sessiz ve sabit aynalı tüneğinde duruyor. Hareket etmiyor. Kakası normal, sıvı değil. Yemini yiyor. Dün kafesine elimi sokup sırtını sevdim. Benden kaçmadı. Kuşçu ilk 15 gün kafesten çıkarmayın dedi. Size sorum, ötmemesi normal mi? Kendisini yalnız hissetememesi için ne yapmalıyız? Bir de tüyleri dökülüyor ya da yoluyor. Bunu nasıl önleriz. İshal değil ama ishal ilacı kullanalım mı? Vitamin damlasını 3 güne bir 5 damla damlatıyorum. Bana başka ne tavsiyeler verebilirsiniz.

CEVAP:Siz çok fazla ilgilenemiyorsanız yanına başka bir kuş almanızda fayda var. Bu şekilde başka bir canlıyla iletişime geçip sosyalleşebilir. Durgunluğu bu yüzden olabilir. İshal deyilse ilaç vermenizin hiçbir anlamı yok. Bakım için yem,su ve aradabir meyve ve yeşillik yeterlidir.

7-Muhabbet yumurtalardan 20 günü geçmesine karşın hala yavru çıkmadı. Fakat yumurtalar boş olsa hala neden üstünde oturuyor anlayamadım. Çifleştikleri bir gerçek ve boş yumurta yapacaklarını sanmıyorum. Şu anda 4 yumurtasının 20, günü geçti daha 3 yumurtası var ama onlar 17- 15- 9. günlerindeler. Benim bilmek istediğim yumurtası boş olduğunda da üstünde yatarlar mı ve yumurtaların döllenip döllenmediğini nasıl anlarım?

CEVAP:çiftleşmeden de yumurta yapabilirler. Ayrıca her çiftleşme sonucu yumurta döllenmeyebilir. Fakat yumurta boş olsada üzerinde yatar. Hatta küçük çakıl taşı koysanız da üzerinde yatacaktır. İlk dört yumurta için sanırım çok umut yok.

8.SORU:Yaklaşık 12 haftalık erkek ve 10 haftalık dişi mubabbet kuşu çiftim var. Erkek olan 2 gün önce davranışları değişmeye başladı. Hareketleri ağırlaştı ve sürekli dinlenip uyuyor. Sıcak bir köşeye çekilip dinleniyor. Ele alındığı zaman bile daha az huzsuzlanıyor. Yemek yemesinde bir problem yok. Dışkısı koyu haki yeşil bir renk aldığını gözlemliyorum. Ara sırada yediklerini yediklerini kusuyor. Yediği darıları sindirmeden dışarı atıyor. İshal olabilir şüphesi ile kuşlar için olan ishal ilacını suyla inceltip damla olarak verdim. Ama bu ilacı alınca yediği darıları dışarı çıkardı. Dişi olan kuş ile aynı besinlerle besleniyorlar ve dişi gayet sağlıklı gözüküyor.

CEVAP:Sanırım kuşda bir sindirim sorunu var,kuşlarda sindirim taşlıkta başlar,taşlıkta yeteri kadar sindirilemezse bu yiyecekleri dışarı atarlar, kafesine kuş kumu koyun.Aynı zamanda paraziter bir enfeksiyon da şekillenmiş olabilir.

9.SORU Benim 4 aylık diş muhabbet kuşum var. Muhabbet kuşum Cancan kafesinin altındaki gazeteyi yırtıyor ve saklanıyor. Yem kabını döküyor. Neden böyle yapıyor olabilir, yardım eder misiniz?

CEVAP:Sanırım kuş stres altında.Yeni aldıysanız evine ve size uyum sağlama sürecinde olduğundan bu stresi yaşıyor olabilir.Bu aralar fazla üstüne gitmeyin ve ele almaya çalışmayın.Hatta evin en sessiz odasına koymanızı öneririm.Vitamin takviyesi yapmak iyi gelecektir.Henüz üreme olgunluğunda olmadığı için yuva yapmak istediğini sanmıyorum.

10-SORU:Benim muhabbet kuşum 2 yaşında dişi bir arkadaş alsam onun açısından daha mı iyi olur? Onun mutlu yaşamasını istiyorum. Dişi almamın onun açısından eksileri var mıdır? Bir de bayram dolayısıyla 4 gün evde olamayacağım. Bir arkadaşım gelip onu evde kontrol etse arada sırada yanlızlıktan strese girme durumları olabilir mi? Kimseye bırakmaya kıyamıyorum çünkü.

CEVAP:Alacağınız dişiyi benimserse elbette ki daha mutlu yaşar. Bu arada sizinle olan ilgisini kesip tamamen eşine ilgi gösterecektir. Eve gelip bakılması daha iyi en azından ortam değiştirmemiş olacak bu stresi azaltır.

11.SORU:Benim 5 aylık muhabbet kuşum var fakat kafesten cıkarmaya korkuyorum, bir yere carpmasından dolayı..

CEVAP:Kafesten çıkarmak zorunda değilsiniz. Ama çıkarmak istiyorsanız meraklanmayın biryere çarpmadan uçabilir.

12.SORU:Ben 15 gün önce muhabbet kuşu aldım çok hareketliydi, sürekli konuşuyordu ama iki gündür neredeyse hiç ötmedi ve çok hareketsiz yemek bile zar zor yiyor... Ayrıca tüyleri sürekli kabarık ne olmuş olabilir ve ben ne yapabilirim?

CEVAP:Kuşlar hava akımlarından oldukça fazla etkilenirler. Açık kalan bir cam,veya özellikle sobalı evlerde soba yanan odadan soğuk odaya alınma, camın önünde durma kuşda üşütmeye neden olabilir. Ayrıca iç parazitler kuşun bitkin düşmesine neden olabilir. İç parazitler için aktarlardan alabileceğiniz kafurdan bir tutam suyuna katmanız faydalı olur. Üşütme için de veterinerlerden alabileceğiniz antibiotik ve vitaminler etkili

13.SORU:Benim sorunum bir muhabbet kuşum var ve bugünlerde çok kaşınıyor ve bu sebeble tüy dökmeye başladı. Kuşumu eylül ayında aldım. Yavruydu. Onun için ne yapmalıyım. Acaba bitlendi mi diyorum. Aslında bir bit ilacı almam gerekiyor mu? Belkide bebiş şu anda bir odada ve oda sıcaklığı biraz fazla ve bu güne kadar onu hiç yıkamadım. Acaba yıkasam hasta olur mu, ya da ileriki zamanlarda bebişi yıkasam sorun olur mu? Son olarak bir soru bebişin tüy dökme zamanı ne zamandır ve bu zamanlarda ona vitamin vermeli miyim?

CEVAP:Kaşınmasının nedeni bit olabilir, yemlerle bu tip parazitler alabilirler. Tüy dökme zamanları yaza ve kışa girerkendir. Fakat ev sıcaklığında bu zamanlama şaşabiliyor. Daha çok yeşillik verin


14.SORU:3 aylık bir muhabbet kuşuna sahibim fakat cinsiyetini tam olarak kestiremiyorum. Kimi dişi diyor kimi erkek... Kuşumun gagasının üstü beyaz ve kanarları sanki maviye çalan bir renkle pembe gibi. Kuşçum bunun kuşun ırkına ve mavi oluşuna bağlıyor ve bu beni pek tatmin etmiyor. Bunu kestirmenin başka bir yolu yok mu? Bir diğer sorum ise kuşum eve geldiğinde çok iyi bir şekilde elime felan gelip omuzumda duruyordu ama afacan kardeşimle kuşu evde bi gün yalnız bıraktım sanırım kuşu biraz ürkütmüş kuşun kafesinin yanına gittiğimde ciyak ciyak bağırıyordu fakat bir kaç gün sonra bağırması durdu ama artık elime gelmiyor kaçıyor. Ona eski güvenimi nasıl sağlayabilirim? Bir de benim kuşun konma sorunu var. Uçtumu zor konuyor. Bu eğitimi ona nasıl verbilirim?

CEVAP:Kuş olgunlaştıkca gagasındaki renk belirginleşir. Yalnız hormon bozuklukları kuşun gagasını koyulaştırıyor tedavi yapılmalı.
Şimdiden birşey anlamanız zor biraz bekleyin. Zaman içinde yeniden aşırı ürkütülmezse sizin güveninizi tekrar kazanacaktır. Sakin ve yumuşak davranın. Kuşa konma eğitimi nasıl verilir ben de bilmiyorum bilen biri olduğunu da sanmıyorum.


15.SORU:Muhabbet kuşunuzun gözünün çevresinde bir kütle oluştu ve yavaş yavaş yayılıyo. Bir satıcıya gittim mantar ilacı verdi ama çok aklıma yatmadı. Zaten elime alınca gözüne değdirmeden nasıl sürebilirim ki alışık değil.

CEVAP:Bu tip bir durumda size ezbere bir bilgi veremem. Şimdi bana bazı ziyaretçilerin yazdığı gibi sen nasıl veterinersin niye yardımcı olmuyorsun diye bilirsiniz. Gözündeki şişlik tümör olabilir, iltihap olabilir, mantar olabilir, uyuz olabilir, ne diyebilirim ki şimdi... Keşke satıcı yerine bir veterinere gitseydiniz, belki daha sağlıklı bilgi alabilirdiniz.


16.SORU:1- Muhabbet kusları ne zaman kızısır.
2- Alındıgından beri hep aynı kafeste yetişseler bir problem olur mu? 
3- Yumurta cıktıktan sonre erkek kusu ayırmalı mıyız?

CEVAP:1- Çiftleşme isteği genellikle beslenme kondisyonu ile ilgilidir.Güçlü beslerseniz kızışır.

2- Sık kafes değiştirmek strese sokacağından aynı kafeste olmalarının bir sakıncası yok. 
3- Erkek yumurtalara ve yavrulara bakar.Ancak zarar verecek olursa ayırmalıdır.

17.SORU:Muhabbet kuşlarımdan biri bir haftadır gözlerini açmadan, ötmeden ve çok az hareket ederek duruyor. Kuyruk kısmının altını parçalıyor, bu kısımdaki tüylerini neredeyse yok etti ve kırmızı etleri ortaya çıktı. muhabbet kuşumun Altı herzamankinden kirli görünüyor ama takip ettiğim kadarıyle ishali yok. Dışkı yaptığı kısım şişti, yaralı gibi sanki. 
Suyuna herzaman vitamin katıyorum, düzenli ılık su banyosunda yıkanıyor ve normalde çok neşelidir, eşiyle sürekli oynaşır ve ötüşür. Bu halinin sebebi ne olabilir ve ne yapmalıyım?

CEVAP:Sanırım sizin yapacak fazla birşeyiniz yok. Kuş dişiyse yumurtlamaya çalışmış ama yumurta dışarı çıkamıyor olabilir. İkinci ihtimal kuş kabız olmuştur ve ağrı sözkonusudur, bu nedenle arka tarafını didikliyordur. Bir başka sebep de parazitlerin yoğunluğu olabilir.

18-SORU:muhabbet kuşum kusuyor sebebi nedir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin yapılması gereklidir.önerilerle testler yapılmadan kuşunuza zarar verebiliriz

19-SORU:muhabbet kuşum yediklerini geri çıkartıyor sebebi ne olabilir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin yapılması gereklidir.önerilerle testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

20-SORU:muhabbet kuşumun ağzının kenarında şişlik oluştu sebebi nedir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.önerilerle testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

21-SORU:muhabbet kuşumun başında dik dik dikenimsi tüyler çıktı ne yapabilirim?

Tüy değişim,depresyon ,karaciğer hastalıkları vs olabilir Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.önerilerle testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

22-SORU:muhabbet kuşumun Kursağı çok şiş neden?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

23-SORU:muhabbet kuşumun kanadı kırıldı tedavi?

Merkezimize gelmeniz gerekli özel bandajlama veya operasyon yapılmalı..

24SORU:muhabbet kuşum uçamıyor?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

25-SORU:muhabbet kuşumun Kanat uçlarında tüyün diplerinde kanama var?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

26-SORU:muhabbet kuşumun Kanat tüyleri çıkmıyor?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

27-SORU:muhabbet kuşumun kanadında ur var tedavisi nedir?

Cerrahi yöntemle,lazer vs uyğulayıp tedavi ediyoruz..

28-SORU:muhabbet kuşumun tüyleri mat?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

29-SORU:muhabbet kuşum kabarmış şekilde duruyor?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

30-SORU:muhabbet kuşum halsiz neden?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

31-SORU:muhabbet kuşumun göğsünde şişlik var neden?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

31-SORU:muhabbet kuşumun poposunda şişlik?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

32-SORU:muhabbet kuşumun poposunda kaşıntı?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

33-SORU:muhabbet kuşum kaşınıyor?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

34-SORU:muhabbet kuşum pire ilaç?

İlaç önerisini internet ortamında önermiyoruz.

35-SORU:muhabbet kuşu İlaçları nelerdir?
İlaç önerisini internet ortamında önermiyoruz çünkü kuşlarınıza zarar vermek istemiyoruz.

36-SORU:muhabbet kuşum felçli yürüyemiyoruz tedavisi nedir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

37-SORU:muhabbet kuşumda vitamin eksikliği?

A,d,e,b vitamini en önemlileridir.

38-SORU:muhabbet kuşum ayağı kırıldı yardım
acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

39-SORU:muhabbet kuşumun kanadı kırıldı yardım
acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

40-SORU:muhabbet kuşum kendi etrafında dönüyor yardım

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

41-SORU:muhabbet kuşum çiftleşmiyor?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

42-SORU:muhabbet kuşuma neler zararlı?

Çikolata,peynir,kraker,ekmek vs

43-SORU:muhabbet kuşumun beslenmesi nasıl olmalı?

Sadece doğadaki besinleri veriniz.

44-SORU:muhabbet kuşunda kumun önemi nedir?

Taşlık İçin şarttır.

45-SORU:muhabbet kuşumda nasıl kafes almalıyım?

Yeterince büyük ve boyası özel olmalı.

46-SORU:muhabbet kuşumu ne kadar sıklıklar veteriner hekime götürmeliyim ve orada neler yaptırmalıyım?

6ayda bir kontrol önermekteyim.

47-SORU:muhabbet kuşumda endekronoloji ve karaciğer hastalıkları nelerdir?

acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

48-SORU:muhabbet kuşum Mantar tedavisi ve İlaçları nelerdir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

49-SORU:muhabbet kuşum uyuz tedavisi ve ilaçları nelerdir?

acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

50-SORU:Muhabbet kuşu ballı yem faydalımıdır?

Evet faydalıdır yerli üretimi kalitesiz yapıştırıcıların kullanılması nedeniyle önermiyorum ithal olanları tercih ediniz.

50-SORU:Muhabbet kuşuma röntğen ve ultrason çektirmek istiyorum yapıyormuşsunuz?

Evet cr bilgisayarlı radyoloji kullanıyoruz.

51-SORU:muhabbet kuşumun kalbi çok hızlı atıyor?ne olabilir ? Çok endişeliyim.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

52-SORU:muhabbet kuşum çok yem yiyor neden?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

53-SORU:muhabbet kuşum çok su içiyor neden?

Karaciğer böbrek incelenmeli ,
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

54-SORU:muhabbet kuşum iştahsız ve hiç yemek yemiyor.muhabbet kuşu

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

55-SORU:muhabbet kuşum durgun üzülüyorum muhabbet kuşu

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

56-SORU:muhabbet kuşum çığlık atıyor neden?muhabbet kuşu

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

57-SORU:muhabbet kuşum depresyonda sanki küstü hayata yardım lütfen

Özel ilaçlar kullanıyoruz.
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

58-SORU:muhabbet kuşum yumurtlayamıyor neden?

Ultrasonoğrafi yapılmalı ve hormon testi yapılmalı..

59-SORU:muhabbet kuşumum yumurtaları döldüz?neden?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

60-SORU:muhabbet kuşum devamlı yumurtluyor artık çok bitkin yardım

Hormon tedavisi yapılmalı.

61-SORU:muhabbet kuşum çok dal darı yiyor zararı olurmu?

Olur miktarı azaltalım..

62-SORU:muhabbet kuşumum kafesine yuvalık koyabilirmiyim?

Koyulabilir.

63-SORU:muhabbet çok kuşum zayıfladı neden?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

64-SORU:muhabbet kuşuma çok oyuncak aldım ama durgunlaştı neden?

Yaşam alanı kalmazsa durgunlaşabilir.

65-SORU:muhabbet kuşuma eş almalımıyım?

Alırsanız iyi olur.

66-SORU:muhabbet kuşum konuşmayı kesti neden çok üzülüyorum!

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

67-SORU:muhabbet kuşum aşırı ishal ne yapmalıyım?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

68-SORU:muhabbet kuşum kuruma hastalığına yakalandı başarılı bir ilaç ve tedavi var mı?yardım edin lütfen

Var yüzde elli başarıya sahip tedavi programı uyğuluyoruz.

69-SORU:Muhabbet kuşu yavruları nasıl beslenir?jumbo muhabbet kuşu hastalıkları nelerdir?

Çok uzun bir konu diğer yayınlarımı takip ediniz lütfen.

70-SORU:muhabbet kuşu İlaçları, amino asitler,probiyonikler ,elma sirkesi ,aspirin öneriyormusunuz..

Muhabbet kuşunuzda acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.sonrasında doğru İlaçları öneriyoruz.

71-SORU:muhabbet kuşumun dışkısından kan geliyor lütfen yardım?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

72-SORU:muhabbet kuşum cama duvara çarptı lütfen yardım?

acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

73-SORU:muhabbet kuşum titriyor yardım

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

74-SORU:muhabbet kuşum köpük kusuyor lütfen yardım
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

75-SORU:muhabbet kuşum tünekte duramıyor
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

76-SORU:muhabbet kuşum konuşmuyor ?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

77-SORU:muhabbet kuşuKonuşturma teknikleri nelerdir?

Bu konuda yayınlar mevcuttur.

78-SORU:muhabbet kuşunda kanser tedavisi varmı lütfen yardım edin
acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

79-SORU:muhabbet kuşumun ayağının altında ğeçmeyen yara ilaç sebebi nedir?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

80-SORU:muhabbet kuşumun tırnağını keserken kan akıyor bası durdurabilirim

acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

81-SORU:muhabbet kuşum Mantar oldu çok kötü tedavi ilaç önerirmişsiniz?kullandıklarım işe yaramıyor?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

82-SORU:muhabbet kuşlarında kanserde radyasyon tedavisi yapılıyormuş sizde yapıyormuşsunuz?

Başarılı bir şekilde uyguluyoruz..

83-SORU:muhabbet kuşumun vücut ısısı düştü buz gibi ne yapmalıyım yardım lütfen?

Acilen sıcak su torbasına ısıtılmış su koyun onu havluya sarıp kuşunuzun yanına koyunuz.geçmiş olsun..

84-SORU:Muhabbet kuşumun gözleri kapalı devamlı uyuyor?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

85-SORU:Muhabbet kuşunun hastalıkları nelerdir

Çok uzun bir konu yayınlarımı takip edebilirsiniz..

86-SORU:Dişi muhabbet kuşum kısır çiftleşiyır ama hiç yumurtlamıyor yurt dışında hormon tedavisi yapılıyormuş sizde yapıyormusunuz?

Evet yapıyoruz.

87-SORU:Muhabbet KUŞLARINDA kızıştırıcı öneriyormuşsunuz?

Evet öneriyorum..

88-SORU:muhabbet kuşumu banyo yaptırabilirmişim?

Evet doğada nehirlerde yıkanıyorlar.

89-SORU:muhabbet kuşumun gagası yere düştü acil yardım......

Özel yapıştırıcı kullanılmalı ,
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

90-SORU:Muhabbet kuşum yürüyemiyor ne yapmalıyım?muhabbet kuşu

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

91-SORU:muhabbet kuşumun kanadındaki tüyleri yoluyor kanatıyor
merhaba kuşum uzun zamandır su gibi ishal ve beyaz renkli, suyu bol içiyordu ve neşeliydi.aniden bugün halsizleşti sık nefes alıp vermeye başladı,kanatlarını kaldırıp indiriyor.böbrek hastalığından şüpheleniyoruz.bununla ilgili önerebileceğiniz bir ilaç var mı?muhabbet kuşu

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

92-SORU:Kuş bir cift aldık çok küçükleri 1 sene oldu aldığımız şimdi bir yumurta yaptı ama oda çok zor oldu yumurtayı biz çıkarmak zorunda kaldık ve o yumurta yı kırıp yuvadan attılar bugün 10. gün oluyor ama bir daha yumurta yapmadılar şimdide yuvası bekliyor sebebi ney ne yapmam lazım?
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

92-SORU:selam iyi çalışmalar dilerim cuma akşamı muhabbet kuşumun ayağı kırıldı cumartesi sabah erkenden gaziemirdeki evimin yakınındaki veterinere götürdüm yapacak bişey olmadığını söyledi bende eve geri getirdim sizi buldum ve yapılabilecek bişey varsa yardımınızı istiyorum sayğılarımla iyi çalışmalar dilerim.

acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

93-SORU:merhaba; yuvadan yeni ayrılan 1 aylık muhabbet görmüyor kafesin içinden tur atıp hızlıca kanat çırpıyor ne yapabilirim?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

94-SORU:Merhabalar
Muhabbet kusum dun aksam bir anda yem cikarmaya ve sivi kopuklu gibi biseyler muhabbet kuşu cikarmaya basladi tuylerine hep bulasti kaygan bir sivi ayrica diskisida sivik ve acik yesil nasil bir tedavi uygulayabilirim burdaki veterinerler bilgileri olmadiklarini soyledi yardimcinolun lutfen

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

95-SORU
Önceden attığım mesajda, hastalığın kuşun kursak bölgesinde olduğunu ve vücuda yayılmadığını söylemeyi unuttum. Onun dışında halsizlik, ishal, kusma gibi belirtileri de yok. Hijyene çok dikkat ediyoruz ve suyunu yemini hergün değiştiriyoruz o yüzden hijyenden kaynaklanaan bir hastalık olduğunu düşünmüyorum. Çok teşekkürler, Saygılar,

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

97-SORU: Hocam mrb.benim yaklaşık 9 aylık bir muhabbet kuşum var.Aslında 2 taneydi bunlar,diğeri 2 ay evel gözlerinin etrafındaki tüyler epey döküldükten sonra.maalesef öldü.üstünden 2 ay geçti şimdi diğer kuştada aynı şekilde hastalık başladı.veterinere götürdüm bir göz damlası verdiler.Ama kuş olduğu için kimse pek ilgilenmiyor açıkçası.bu kuşumuda katbetmek istemiyorum.yapabileceğimiz bişey varmı.bu arada izmirde yaşıyorum.iyi çalışmalar kolay gelsin.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

97-SORU:iyi ramazanlar ebnim bir taen dişi muhabbet kuşum var aldığımdan beri çok zayıf nasıl muhabbet kuşuma kilo aldırabiliirim lütfen yardım edin.birde muhabbet kuşumun yaşını öğrenmek istiyordum gözleri değişmeye başladı ve gagasının üstünde bir tane sarı leke var normalmidir acaba

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

98-SORU:hocam öncelikle kolay gelsin,iki yaşında adı muhittin olan bir muhabbet kuşumuz var, yaklaşık iki ay önce sağ bacağına gözle görülmesi çok zor olan SENTETİK bir iplik parçası dolandı, ayağının şişmesi üzerine derhal veterinere götürdük, cımbızla görünen ipliği almaya çalıştı, birde merhem verdi ve akşamında sürdük, ancak ertesi gün sabah muhittin i kafeste kanlar içinde bulduk, gagasıyla ayağını deşmiş, tekrar veterinere götürdük, müdahale etmememiz gerektiğini söyledi, iki gün içinde kabuk bağladı, bugün yani bir ay sonra veterinere kontrole götürdüğümüzde bize, ayağına hala kan gittiğini fakat dönmediğini, yani dolaşımın tam olarak sağlanmadığını dolayısıyla şişmenin normal olduğunu, sürecin sonunda ayağının kangren olacağını ve kendi kendine düşeceğini söyledi. eşim muhittine karşı inanılmaz derecede bağlı, onun bu şekilde acı çekmesine ikimizin de gönlü razı olmayacaktır, size bu nedenle yazmak istedim, yapabileceğimiz bir şey var mı? dönüş yaparsanız çok mutlu olurum, tekrar kolay gelsin...

Tedavi edilebilir.acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

99-SORU:Merhaba Tolgay bey. Bergama ilcesinde oturmaktayiz. Kusumuz uzun süredir hasta. Kac kez veterinere goturduk igne atildi ama hala bir degisme gerceklesmedi. Arada yalpaliyor, halsiz, sürekli uyuyor, konusmuyor, otup ucup bi yerlere konmaya calisiyor.hastaligini anlayamadik. Cok uzuluyoruz. Tedavisi var mi?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

100-SORU:Merhabalar Tolgay Bey,
Benim 4 adet muhabbet kuşum var, sürekli evin içinde serbest bir sekilde geziniyorlar. Bu sabah -18 Mart- odamda bulunan kurumuş güllerin yapraklarını yediklerini farkettim. Ne kadar yediklerini bilmiyorum ama yaprakların üzerinde gaga izleri vardı. Gül yaprağının zehirli olabileceğini duydum. Acaba yapmam gereken bir şey var mı? Zehirlenme belirtileri nelerdir, zehirlenmeyi geri çevirmenin yolu var mıdır, tedavisi nasıl olmalı ve kaç günde kendini gösterir yardımcı olursanız çok çok sevinirim, iyi akşamlar.muhabbet kuşu

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

101-SORU:Tolgay bey merhabalar benim iki adet yavru yaklasik uc aylik kadar muhabbet kuslarim var disi oldugunu dusundugum gayet saglikli fakat erkek olan ucamiyo tuyleri kisa cikan tuyler kivrik ve bozuk cikiyo sonrada dokuluyo sadece kanat tuyleri kisa bi kuscu arkadasima goturdum dogustan bu duzelmez dedi ama ben cok uzuluyorum arkadasi ucup o ucamayinca kanat cirpiyo ama dusuyo bi tedavisi varmidir yardimci olsaniz BURSA

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

102-SORU:Merhaba ben 13 yaşında olan bir öğrenciyim muhabbet kuşum yere çarptı hızlıca İstanbul Üniversitesi veteriner hastanesine götürdüm kör dediler 1 hafta sonra getirin dediler sizce iyileşirmi ilaç falan kullanıyor cevabınızı bekliyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

103-SORU:Tolga Bey Merhaba,
3 yaşında bir muhabbet kuşumuz var,erkek. Çok canlı,hareketli,sıcak,uslu bir kuş. Fakat son 3 haftadır tüylerini kabartıp bazen kafesin dibinde bazen tüneğinde bazen de televizyonun üzerinde uyuyor.Ötmüyor,konuşmuyor.Bir hafta kadar önce kustu.Biz de acilen veterinere götürdük.Antibiyotik tedavisine başladı 5 gün kullandık ve kontrole muhabbet kuşu götürdük.Veteriner muayene etti,bırakabiliriz dedi.Biz de bıraktık.Fakat bu sabah poposuna dışkı yapışmış olduğunu gördüm.Hayvan hala keyifsiz.Ne yapacağımızı şaşırdık.Çalıştığım yerdeki müdürüm veteriner ona sordum,İzmirde muhabbet kuşundan anlayan veteriner,Monodoks tableti suda eritip ağzına damlatmamı söyledi.Ağırlığa göre dozunu da hesapladı.Fakat ben antibiyotiğin zarar vereceğinden endişeliyim.Sizce ne yapmalıyız ?
Bize yardımcı olursanız çok minnettar olurum
Teşekkürler.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

SORU:Selamlar tolga bey, hobi olarak ufak çaplı muhabbet kuşu üretimi yapmaktayım birkaç ay öncesi yavru kuşların gelişme bozuklukları ile ölümler başgösterdi. Hernekadar kendi deneyimlerim ve araştırmalarım sonucu şu sorun yada hastalıkla karşı karşıyayım diye kesin bir tanıya varamadım.Malum ülkemizde kanatlılar için yeterli kaynak olmadığından araştırmalarım da sonuçsuz kaldı.Türkiyede kuş veterineri olarak sizi buldum.Araştırmalarım izmirde muhabbet kuşundan anlayan veteriner sizi buldum.neticesinde tavsiye yorumlarına dekgelerek sizden bukonuda yardım almak istedim. Sorunla ilgili daha detaylı mailde atabilirim yine,konuyla ilgili nasıl bir yol izleyelim. Cevabınızı bekliyorum iyi günler.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

105-SORU:Merhaba Tolga bey . 4 yaşındaki muhabbet kuşumuzu üç gün önce akşam işten dönünce tüylerini kabartmış şekilde halsiz buldum hemen veterinere götürdüm . Antibiyotik+ vitamin karışımı ilaç verdi. Üç gün sabah akşam kullandım ama pek düzelme olmadı. Dışkısı koyu yeşil ve hafif sulu, Yemesi normal olduğu halde kilo kaybı var. Yediğini kusmaya zorluyor ve arada kusuyor.. Bu akşam tekrar veterinere götürdüm . Üzücü bir teşhis kursak mantarı denildi ve iğne yapıldı. Kızımla birlikte perişanız. Çok zayıfladı ve veteriner arkadaşımız ellerimizle beslememizi istedi. Başka ne yapabiliriz . Gün içinde maalesef evde tek başına kalıyor aklımız da hep onda . Acil yardım lütfen.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.
SORU:Merhaba Tolgay bey benim 12 yaşında muhabbet kuşum var ve ishal nedeniyle veteriner hekimim antibiyotik vermişti, daha sonra ishali geçmedi. muhabbet kuşu Kanadının altında bir yara oluştu ve bu yara kiste dönüştü, veteriner hekimimin tavsiye ettiği antibiyotik kremi kullandım ancak oluşan kist iyileşmedi sürekli kanattı. Yarasına bebek yağı damlatırken de üzerine bebek yağı döküldü. Bu nedenle üç gün banyo yaptı ve bugün denge kaybı ve halsizliği oldu. Nasıl tedavi etmeliyiz?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

107-SORU:Merhaba Tolgay Bey,
İstanbul Kdıköyde yaşıyorum 5 yıldır benimle olan bir muhabbet kuşum var. Yaklaşık 1 haftadır ishal sulu ve açık parlak yeşil. Hareketliliğinde bir eksilme yoktu son 2 güne kadar halen kendi isteğiyle yem yemeye devam ediyor. Ancak 4 gün önce el ile muayene etmek amacıyla elime aldığımda çok zayıfladığını fark ettim.
Normalde ishal olduğunda yiyeceklerini düzenleyerek iyileştiriyorum. Ancak zayıfladığını fark edince elimde bulunan avidiare isimli ilacı kullanmaya başladım bu gün 4. günü. İlacı verdiğim ikinci gün dışkısı halen sulu olmakla birlikte siyah oldu. İnternette bi kaç yazı, forum, makale okuduktan sonra yem yememesinden kaynaklanabileceğini öğrendim. muhabbet kuşu
3 gündür yulf dal darı ve yem karışık olarak ekstra beslemeye çalışıyorum. Yumurta patates vb vermeyi denedim kendi isteğiyle yemedi henüz. Son çare sulandırılmış olarak yumurta patates karışımını damlalık veya enjektörle vermeyi deneyeceğim.muhabbet kuşu
Yulaf ve dal darı ile elde beslemeye başladıktan sonra dışkısı tekrar sulu ve parlak yeşil oldu. muhabbet kuşu
Bu gün avidiare isimli ilacın 4. günü. İçerisinde 5-7 gün olarak belirtmişler ancak ilaç antiseptik yani antibiyotik değil. Bu sebeple eğer bir enfeksiyon var ise kuş daha kötü duruma sokmaktan korkuyorum.
İzmir'deki yakın mesafedeki veterinerlere danıştım ancak muhabbet kuşu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.
Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

108-SORU:Meraba benim muhabbet kusum yaklasik 9 yildir benimle.
Dun (30.10.2015 ) hic birseyi yokdu.Bir sonraki gun sabah baktigimda 2 gozude gormeyi yitirmis.elimden yemini vs veriyorum.muhabbet kuşu
Bundan onceki kusumda 9 yillikdi onuda bu sekilde kaybettim ilk gozleri gormeyi kaybetti 1 gun sonrada oldu.Bir caresi filan varsa soyleyin kaybetmek istemiyorum kusumu.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

108-SORU:Merhaba ;İnternette kuşumun hastalığı ile ilgili araştırma yaparken size ulaştım. Yorumlar beni yazmaya yönlendirdi, umarım yardimci olabilirsiniz.
Benim yaklaşık 5 yaşlarında bir muhabbet kuşum var ismi Cemil.son 1 senedir ona bir eş aldık. Ama aralarında bir çiftleşme yaşanmadı. muhabbet kuşu Uzun süredir eski enerjisi yoktu eskisi kadar konuşmuyor ve bize yanasmiyordu. Dişi geldiği için bizden uzaklasmistir yada yaslanmistir ondandir dedik taki karnınin alt kısmında kocaman şişkinliği gorene kadar. Veterinere götürdük biri cemilin karnini kesip icersindeki sıvıyı bosaltabilecegini söyledi. Korktuk açıkçası başka bir yere götürdük oradakilerde birsey yapılamayacağıni bu şekilde yaşayacağını söyleyerek vitamin yazıp yolladilar. Cemil vitamin sayesinde biraz düzeldi, şişkinlik indi ama 1 ay geçmeden yine aynı şekilde şişkinlik çıktı. Bu şişlik sert değil yumuşak ve zmana zaman büyüyor küçülüyor. Tuvaletini yaparken çok zorlanıyor çünkü normal bir kuşa göre yaklaşık 3 4 kat büyüklüğünde çıkarıyor. Toprak yemeye başladı belki buda bi ayrıntı olabilir. En önemlisi de haftada birkaç kez geçici felç geçirmesi. Cemil kaskatı kesiliyor başını yukarı kaldırıyor gözbebeklerin büyüyor ve öyle kalıyor. Sadece tek tek otebiliyor.o otusunden Cemile bisey olduğunu anlayıp hemen aliyorm elime biraz boynunu başını oksuyorm güvende olduğunu hissettirmeye calisiyorm birkaç dk sonra geçiyor eski haline dönüyor.
Durum bu, umarım açıklayıcı olmusumdur.Yardimci olursaniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

109-SORU:5 yaşında muhabbet kuşum var .Kanadının altında kitle var.Veterinere göturduk.Kanser dedi.Amoklavin ve Supravit verdi.15 gün bakın küculme olursa hetirin dedi.Ama kücülme yok.Ve hiç uçamıyor :( Yardımci olur musunuz napabiliriz ?

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

110-SORU:Kuşum kanadının altındaki tüylerini yola yola orayı belli bi süre arayla 7/9 kere kanatlı veterinere götürdük ve terramycn ilaç verdi fakat işe yapamayınca bu sefer boyunluk taktık şuan tüyleri yavaş yavaş çıkıyor fakat hayla kaşınmaya çalışıyor nasıl drdurabiliriz lütfen yardım edin vet. Bit vs yok dedi.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.

111-SORU:meraba muhabbet kuşum tek ayak üstünde duruyo ve topallıyor bunun sebebi ne olabilir vn ne yapmalıyım yada ne gibi vitaminler alması ve ne yemesi gerekir.

Pek çok sebebi olabilir acilen gerekli testlerin muayenelerin yapılması gereklidir.yalnış önerilerle,testler yapılmadan muhabbet kuşunuza zarar verebiliriz.
Ali Tolgay Aytar
Veteriner Hekim
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşu Hastalıkları ve Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:34
Top