2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Boyun Düzleşmesi Birçok Soruna Zemin Yaratıyor !
YAZI #6560 © Yazan Fzt.Vedat ÜLKER | Yayın Mayıs 2020
Servikal lordoz düzleşmesi olarak adlandırılan boyun düzleşmesi, teknolojinin ilerlediği ve sedanter (hareketsiz) yaşam tarzının giderek arttığı günümüzde sıkça karşılaşılan bir problemdir. Boyun düzleşmesi kısaca, boynun kendine has kıvrımını kaybetmesi sonucunda oluşur. Boyun düzleşmesini engellemek için yapılabilecek birtakım egzersizler ve hayat standardı değişiklikleri bulunmaktadır.Boyun düzleşmesi olan kişilerda fıtık ,eklem problemleri ,omur disk hastalıkları daha çok görülür. Boyun düzleşmesi olan kişler daha çok ağrı yaşarlar ve omurgalarında yumuşak dokular daha hızlı yıpranır.

Boyun düzleşmesi belirtileri nelerdir?

Boyun düzleşmesinin en sık görülen belirtisi kas ağrısıdır. Omurganız anormal bir şekilde kıvrıldığında, kaslarınız farklı yönlerde çekilerek kasılmaya veya spazmlar yaşamaya başlar. Servikal lordozunuz varsa, bu ağrı boynunuza, omuzlarınıza hatta belinize kadar uzanabilir. Düz bir yüzeyde yatarak boynunuzun eğrisi ile sırtınızla yer arasında çok fazla boşluk olup olmadığını kontrol ederek boyun düzleşmesi belirtisini kendiniz kontrol edebilirsiniz.

Boyun düzleşmesi belirtileri her insanda aynı şekilde kendini göstermeyebilir. Boyundaki doğal kıvrımı kaybetmek, boyun ağrısı, baş ağrısı ve diğer sorunların olasılığını artırırken servikal lordoz düzleşmesi olan herkes bu semptomları yaşamaz. Bazı hastalar ise hiçbir belirti vermez. Bununla beraber bazı insanlar ağrı yaşamasa da, fiziksel aktiviteler yaparken zorlandıklarını fark etmeye başlayabilir.

Herhangi bir aktif semptomunuz olmasa bile, anormal bir boyun eğriliğini dikkate almamak sizi bir kazada, kaymada veya düşmede, sakatlanmaya daha yatkın hale getirebilir. Omurgası güçlü bir insanı rahatsız etmeyecek bir koşul, bozuk duruşlu bir insanda uzun vadeli hasara yol açabilir.

Boyun haricinde aşağıda sayılan semptomlardan birini yaşıyorsanız, doktorunuza danışmanızda fayda vardır:

uyuşma

karıncalanma

elektrik çarpması gibi hissedilen ağrılar

zayıf mesane kontrolü

zayıflık

kas kontrolünü sağlamada zorluk

Bunlar, sıkışmış bir sinir gibi daha ciddi bir durumun belirtileri olabilir.



Boyun Düzleşmesinin oluşum nedenleri nelerdir ?

.Duruş bozukluklarıdejeneratif disk hastalığı,bazı ameliyatlar sonrası oluşan komplikasyonlar,doğuştan gelen hastalıklar,travma -darbeler ve tümör -enfeksiyonlar boyun düzleşmesine sebep olabilir.

Boyun düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

Belirtilerinize yanlış bir duruş neden oluyorsa, ilaç ve kimyasalların kullanımı sadece semptomlarınızı yatıştırmada işe yarar. Boyun düzleşmesinin ameliyatsız olan tek tedavisi uygun egzersizlerin düzenli olarak yapılmasıdır. Uygun egzersiz programı ve postür eğitimi ile düzleşmeden kurtulabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Vedat ÜLKER Fotoğraf
Fzt.Vedat ÜLKER
İstanbul
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Vedat ÜLKER'in Makaleleri
► Boyun Düzleşmesi Fzt.Vedat ÜLKER
► Boyun Düzleşmesi ve Tedavisi Fzt.Cihat SEYREK
► Boyun Fıtığı(Boyun Kireçlenmesi) Prof.Dr.Kadir KOTİL
► Boyun Fıtığı ve Boyun Kireçlenmesi Prof.Dr.Semih KESKİL
► Boyun Ağrısı ve Boyun Fıtığı Dr.Nagihan YARAROĞLU
► Boyun Ağrıları ve Boyun Fıtığı Prof.Dr.M. Volkan AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Boyun Düzleşmesi Birçok Soruna Zemin Yaratıyor !' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Donuk Omuz Fizyoterapisi Ağustos 2021
► Kalça Protez Ocak 2021
► Bel Fıtığı Ocak 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:37
Top