2007'den Bugüne 92,297 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikoterapi Sürecinde Semptomlara Bakış Nasıl Olmalıdır
YAZI #6640 © Yazan Uzm.Psk.Elif TERZİKÖY | Yayın Ağustos 2020
Psikoterapiden en hızlı verim almanın yolu ev ödevlerine riayet etmek, işbirliğinde olmak ve süresi belirlenmiş terapi sürecinde semptomları terapistin kontrolüne bırakmaktır. "Neden iyileşemiyorum, hep böyle mi kalacağım, şikayetlerim devam ediyor" gibi serzenişler semptomlara yöneltilmiş negatif dikkattir. Kişi iyileşmek istemektedir fakat zihni 'iyileşmek isteme' odaklı değil 'semptomlardan kurtulma' odaklı çalışmaktadır. Bilinçaltı karanlıktan kurtulmak isteme ile karanlıkta kalmayı seçme arasında fazla bir ayrım görmez, duyduğu yalnızca karanlıktır. Bu sebepten güvendiğiniz, referansları sağlam bir terapistle çalışmaya başladığınızda onun size vereceği tahmini terapi süresi aralığında semptomlara değil yalnızca iyileşmeye odaklanmanız iyileşme seyrinizi hızlandıracaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Elif TERZİKÖY'ün Makaleleri
► Eş Seçimi Nasıl Olmalıdır? Psk.Dnş.Banu BEKÇİ AYTEKİN
► İdeal Evlilik Nasıl Olmalıdır? Psk.Dnş.Sezen SALİHOĞLU
► Aile İçi İletişim Nasıl Olmalıdır? Psk.Dnş.Alaaddin DEBGİCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Psikoterapi Sürecinde Semptomlara Bakış Nasıl Olmalıdır' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Affetmek Özgürleştirir Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:29
Top