2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikoterapiye İhtiyacım Var mı Nasıl Anlarım
YAZI #6641 © Yazan Uzm.Psk.Elif TERZİKÖY | Yayın Ağustos 2020
Psikoterapi kişinin tek başına kendini ve hayatını çözemediği durumlarda devreye girer aslında. Dönem dönem hayatımızda sorunlar olabilir, bunlarla başa çıkmakta zorlanabiliriz. Bazense ruh halimiz ve zihnimizden geçenler bizi öyle bir noktaya getirir ki hayata adapte olamamaya başlarız. Bazense bir kararın eşiğinde tüm hayatımız çıkmaza girmiş gibi hissederiz.
💫Psikoterapi hayatınıza ve kendinize daha yüksek bir pencereden bakmanızı sağlar.
💫Psikoterapi ruh ve zihin yapınıza odaklanır ve işlevsel olmayan kalıpları dönüştürmenizi ve daha net, işlevsel ve farkındalıklı olmanızı hedefler. ⬇️Özellikle psikoterapiden fayda alabileceğiniz durumlardan birkaçı alttadır:
⛰Kısırdöngüler... Hayatınızda sürekli aynı olaylar oluyor mu? Kişiler değişse de sonuç hep aynı mı oluyor? Burada bilinçaltı bir süreç işlemektedir.
⛰ Dönüm noktaları ve karar eşikleri... Bazen hayatımızda önemli bir dönemeçten geçerken kafa karışıklığı ve yoğun endişe hissedebiliriz. Burada biliş varoluşsal kaygılara odaklanmaktadır. Kişi kendini anlamlandırma konusunda psikoterapiden büyük destek alabilir.
⛰Nedenini bilmediğiniz rahatsız edici duygu ve düşünceler... Burada kendinize ulaşmanızda içsel bir engel söz konusudur.
⛰Kendinizi, başkalarını ve hayatı anlamlandırmada zorluk
⛰Sosyal ilişkilerde, iş ve aile hayatında çözümsüz gibi duran problemler
⛰Hayatın anlamıyla ilgili karmaşa, gerçekten neyi istediğini bilememe ve yaşam amacı eksikliği
⛰Hayat yoluyla ilgili kararsızlıklar...
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Elif TERZİKÖY'ün Makaleleri
► Eşimin Bana Değer Verdiğini Nasıl Anlarım Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK
► Bir Psikoloğa İhtiyacım Var! Psk.Mehmet UZUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Psikoterapiye İhtiyacım Var mı Nasıl Anlarım' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Affetmek Özgürleştirir Haziran 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:15
Top