2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yetişkin Terapisi
YAZI #6711 © Yazan Psk.Dnş.İnci AYDIN | Yayın Eylül 2020
YETİŞKİN TERAPİSİ

Bir insanın sağlıklı bir hayat sürdürebilmesi için bedensel sağlığı ile beraber ruhsal, psikolojik sağlığı da çok önemlidir. Yaşam mücadelesi içinde insanın duygu ve düşünceleri ile yaşanmışlıkları üzerine yeterince odaklanamaması söz konusu olabilmektedir. Kişinin sorunlarına bağlı olarak gelişen bedensel ve ruhsal sorunlar insan yaşamının her alanını kapsayabilmektedir. Hayatta yaşadığımız sorunlara çözümler bulmadıkça bastırılmış duygular ortaya çıkabilir ve budurum ruh sağlığımızı olumsuz etkileyebilir.
Bireysel yetişkin terapisi, belirli bir düzen içerisinde yetişkin kişi yapılan bireysel görüşmelerdir. Danışanın getirdiği problem tüm açılardan analiz edilerek, danışanla birlikte belirlenen amaca ulaşmak için danışanla psikoterapi seansları yapılır. Bireysel yetişkin terapisinin en temel amacı danışanın problemlerle başa çıkma becerisi kazandırmak ve güçlendirmektir.

Yetişkin Terapilerle yapılan görüşmelerin genel olarak içerikleri;

- -Panik atak
-Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntı sorunları)
-Kayıp psikolojisi ve yas süreci
-Yeme bozuklukları
-Zararlı madde kullanımı sorunları
- İlişki ve iletişim sorunları
- Duygu Durum Bozuklukları
-Depresyon
-Anksiyete
-Aile sorunları
- Stres yönetimi
-Travmatik yaşantılar: Deprem, kaza, şiddet, taciz vb.
-Öfke kontrolü ve duygu yönetimi
-Kişilik bozuklukları
-Karar verme ve sorun çözme sorunları
-Kariyer sorunları

Uzman Pedagog İnci AYDIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İnci AYDIN Fotoğraf
Psk.Dnş.İnci AYDIN
Diyarbakır (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.İnci AYDIN'ın Makaleleri
► Yetişkin Çocuklar Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Çocuk Yetişkin Psk.Zeynep BALKIZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Yetişkin Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Adler Aile Terapisi Eylül 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:20
Top