2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Acaba Biz Başkalarına mı Yoksa Kendimize mi Tahammül Edemiyoruz?
YAZI #6717 © Yazan Psk.Ulaş KONDAKÇI | Yayın Eylül 2020
Acaba Biz Başkalarına mı Yoksa Kendimize mi Tahammül Edemiyoruz?
-Öncelikle bunu nerelerde, ne zaman, neden ve kime bu sinir
-Yoksa corona mı bizi bu hale getirdi? Yani biz bundan önce çok mu iyiydik?
İnsanoğlu yaşadığı sorunların nedenini hep dış etkenlerin sebep olduğunu veya ben bir şey yapmadım onlar dedi, onlar istedi buna benzer cümlelerini çok duyarız.
İNSAN, Arapça ins kelimesinden türetilmiştir. "Beşer, insan topluluğu" anlamına gelen ins, daha ziyade insan türünü ifade etmekte olup bu türün erkek veya dişi her ferdine insî/enesî yahut insân denmektedir.
İnsan yapısını oluşturan 3 etken mevcuttur.
1)Biyoloji
2)Psikoloji
3)Sosyoloji
İnsanı oluşturan bu etkenlerde herhangi birinde bir sorun ortaya çıkarsa diğer yapılarda sorunlar olur. Bunu bir örnekle ifade edeceksek insanın moralini bozan bir olay karşısında kişinin baş ağrısı, mide bulantısı gibi şeyler reaksiyon gösterdiği. Başka bir örnekle ifade edeceksek kişinin psikolojik sorunlar yaşaması ile etrafında ki insanlarla sorunların baş gösterdiğini gözlemlemekteyiz buna psikolojik etkenin sosyolojik etkene neden olduğu anlamına gelmektedir.
Yani insanlığın bu son süreçte ki birbirine olan davranışları CORONANIN etkisi vardır. Ama bundan öncede öyleydi yoksa biz mi göremedik?
YAPILMASI GEREKEN kendi sağlığımız ve mutluluğumuz için başkasından beklediğimizi öncelikle kendimizin yapması
Tolstoy der ki: İnsan acı duyabiliyorsa canlıdır. Başkasının acısını duyabiliyorsa insandır.
Psikolog Ulaş Kondakçı
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ulaş KONDAKÇI Fotoğraf
Psk.Ulaş KONDAKÇI
Hatay (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ulaş KONDAKÇI'nın Makale ve Yazıları
► Neden Tahammül Edemiyoruz? Psk.Emine ÖZDEMİR
► Acaba Aşık Mısınız? Psk.Şeyma KAMA
► Acaba Yardım Almalı mıyım? Psk.Dnş.Zeliha EREN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Acaba Biz Başkalarına mı Yoksa Kendimize mi Tahammül Edemiyoruz?' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Grup Psikoterapisi Ocak 2020
◊ Umut mu? Ümit mi? Eylül 2020
◊ Cennet Aralık 2019
◊ Umut Aralık 2019
◊ Tecrübe Aralık 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:51
Top