2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Romantik İlişkilerde Kırılma Noktası
YAZI #6762 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Mehmet Şirin AKÇA | Yayın Kasım 2020
İlişkilerin başlaması zordur, etkilenme, çekim, karar vermeyi ister. İlişkiyi devam ettirmek-geliştirmek ise sevgi, saygı, kabul, anlayış, destek en çok da emek ve çaba ister. Ancak ilişkilerin bitmesi daha da zordur, emeklerin boşa gitmesi, yatırımların çuvallaması gibi hissettirir. Umut ve heyecanı öldürür. Onca emeğin boşa gitmemesi için devam eden, ilişkide kalmayı seçen nice ilişki vardır. İlişkiyi başlatma ve bitirmenin yanında bir de ikisi arasında kalma vardır: en kötüsü de ne ilişkide olmaktır ne de ilişi dışına taşmaktır: arafta kalmak adeta. Araf daha da zordur…
İlişkide kalmayı ya da ilişki dışına taşmak bir karar gerektirir. Kararlar vermek de birçok şeyi dikkate alarak hesap yapmayı ve değerlendirmeyi gerektirir. Ama en önemlisi kararların sorumluluk yüklemesidir. Diğer başka şeyler de olduğu gibi ilişkilerde de sorumluluktan kaçmak için kararlar verilmez, ertelenir, arafta kalınır. Yazının devamında bu kararları netleştirecek ve kolaylaştıracak birkaç nokta belirtilmiştir. Sorulara cevaplar vermeniz bulanık suyu berraklaştırmaya yardımcı olabilir. Aşağıdaki soruları iki şekilde değerlendirin: birinci olarak kendiniz için cevap verin, ikinci olarak da verdiğiniz cevaplar için partnerinizde bulunuyor mu belirttiğiniz noktalar, onu değerlendirin.

Bir erkekte veya bir kadında sizi çeken şeyler nelerdir?

Bir erkekten veya bir kadından sizi iten şeyler nelerdir?

Sizin için bir ilişkiyi bitirecek sınırlar/etkenler/faktörler nelerdir?

Bir ilişkide kırmızı çizgileriniz nelerdir?

Asla taviz veremeyeceğiniz ve kabul edemem dediğiniz şeyler nelerdir?

Bir ilişkide ne aradığınızı veya ne aramadığınızı bilirseniz karar vermeniz kolaylaşır..

Mehmet Şirin AKÇA
Uzm. Psikolojik Danışman
     8 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Şirin AKÇA Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Mehmet Şirin AKÇA
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Mehmet Şirin AKÇA'nın Yazıları
► Eşlerarası Sorunun Temel Noktası Psk.Fatma ÇAKIR ÇALIŞKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Romantik İlişkilerde Kırılma Noktası' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Unutulan Bedenlerimiz! Aralık 2023
◊ Cinsel İsteksizlik Konusunda Yapılabilecekler! ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2023
◊ Kontrol Etme İhtiyacı: Belirsizliği Yenmek! ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2023
◊ Diğerinin Bakışları ve Kendimiz' ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:48
Top