2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bilişsel Davranışçı Terapi
YAZI #6769 © Yazan Psk.Şimal SONGUR | Yayın Kasım 2020
Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel davranışçı terapi: kısa süreli, planlı, yapılandırılmış bir terapi türüdür. Terapist ilk seanslarda aktif rol alır, danışana sorular sorar, ev ödevleri verir. Bilişsel terapinin amacı danışanın kendi kendisinin terapisti olmasını sağlamaktır. Seans boyunca öğrendiğiniz şeyleri gelecek zaman içinde en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı konuştuktan sonra terapistiniz o günkü seansın önemli noktaları tekrar özetler sizden geri bildirim ister,örneğin: Seansta size yararlı olan bir şey oldu mu? yararı olmayan ya da rahatsız eden bir şey oldu mu, terapistin yanlış anladığı veya değişmesini istediğiniz bir şey var mı bunları terapistinize iletirsiniz. Özetle, bilişsel davranışçı terapi hem terapistin hem danışanın oldukça aktif oldukları bir terapi türüdür.
Bilişsel Terapiler ne kadar sürer ?
Bilişsel davranışçı terapi , ilk seanstan itibaren terapinin hedefleri ve amaçları belirlenir. Kişinin ilk seansta öyküsü alındıktan sonra sorunlar belirlenir ve hedeflere yönelik çalışmaya başlanır. İlk görüşmeler birer hafta ara ile yapılır, danışan iyi hissetmeye başlayınca görüşmelerin arası artar ve 15 gün bir gelir.Bilişsel davranışçı terapi genel olarak kısa süreli, 10 ile 20 seans arası değişen bir tedavi şeklidir. Bazı durumlarda bu süre uzayabilir.
BDT’nin avantajlarından bazıları şunlardır:

*Diğer terapilere göre daha kısa bir sürede tamamlanabilir.
*Tedavi bittikten sonra bile günlük hayatta kullanılabilecek yararlı ve pratik stratejiler öğretir.
Yaygın 5 Bilişsel Davranış Teknikleri:
Sokratik Sorgulama
Ödev
Kendi Kendini İzleme
Davranışsal Deneyler
Sistematik Duyarsızlaştırma
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şimal SONGUR Fotoğraf
Psk.Şimal SONGUR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Şimal SONGUR'un Yazıları
► Bilişsel Davranışçı Terapi Psk.Arzu BEYRİBEY
► Bilişsel Davranışçı Terapi (Bdt) Psk.Benan ŞAHİNBAŞ
► Bilişsel Davranışçı Terapi Psk.Dnş.İnci AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bilişsel Davranışçı Terapi' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Sanat Terapisi Eylül 2021
◊ Aile Danışmanlığı Haziran 2021
◊ Pozitif Psikoloji Haziran 2021
◊ Dehb Kasım 2020
◊ Özgüven Eksikliği Kasım 2020
◊ Yetişkin Terapisi Kasım 2020
◊ Online Terapi Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:38
Top