2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Fikrim Geldi!!!
YAZI #6772 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Abdurrahman AKKUŞ | Yayın Kasım 2020
Hayatımızda önem vermesek bile önem vermek zorunda kaldığımız bazı durumlarla karşı karşıya kalırız. Örneğin bir telefon görüşmesi yaparken bir arkadaşınız yanınıza gelir ve o arkadaşınızla aranız çok iyi olmasa bile telefon görüşmenize çok geçmeden ARKADAŞIM GELDİ deyip son verirsiniz. Ya da gece uyurken aniden uyanırsınız ve SU İÇESİM GELDİ dersiniz ve hemen su içersiniz. Ya da gece yine uyurken aniden uyanırsınız ve ÇİŞİM GELDİ deyip hemen tuvalete gidip ihtiyacınızı giderirsiniz.
Çoğu zaman yolda yürürken, su içerken, yemek yerken, hayallere dalmamıza sebep olan bir müzik dinlerken, satırlarının arasında kendimizi bulduğumuz bir bir kitap okurken, kendimizi baş rolünde bulduğumuz bir film izlerken, yalnız kalıp kafamızı dinlemeye çalışırken, hayal kurarken ya da bir ödev hazırlarken vb. aniden aklımıza bir şey gelir, başka bir zaman başkasının aklına gelmeyen bir şeydir bu ya da başkasının aklına gelmiştir ama farkına varmamıştır ya da farkına varmıştır ama önemsememiştir.
İştee !! Aklımıza aniden gelen bir şey olduğunu hissettiğimiz anda FİKRİMİZ GELMİŞ oluyor. Ama ne yazık ki FİKRİM GELDİ deyip onu hemen yazıya dökmüyoruz ya da kayda geçmiyoruz ve fikrimiz gelmesiyle gitmesi bir oluyor...
Fikirler az mı? Fikirler o kadar değersiz mi? NEWTON o ağacın gölgesinde oturup belkide hayallere dalmışken başına o meşhur elma düştüğü zaman NEWTON' nun fikri gelmişti, NEWTON fikrini yazdı ve şimdi onun teorisi biz okuyoruz. ARŞİMET banyoda güzel güzel sıcak suyla duşunu aldığı zaman evreka, evreka evreka dediği zaman ARŞİMET' in fikri gelmişti, ARŞİMET fikri geldiği zaman fikrine değer verdiği için çıplak bir şekilde banyodan koşarak çıkmıştı ve şuan suyun kaldırma kuvettinin ARŞİMET' in bulduğunu okuyoruz. ALEXANDER GRAHAM BELL' in fikri gelmeseydi hayatımızın vazgeçilmezi olan telefon nasıl olacaktı?
THOMAS EDİSON' fikri gelmeseydi şimdi mum ışığında ders mi çalışıyor olurduk? Tabiki de hayır EDİSON fikrine önem vermeseydi fikri uçardı başkasının fikri olurdu, o başka şahıs FİKRİM GELDİ deyip önem vermeseydi yine o fikir uçup başkasını fikri olurdu. Er ya da geç o fikir çıkacak bir beyin ve yeşerecek bir vücut bulurdu.
Aslında kuş başımıza sıçtığı zaman başıma talih kuşu kondu demek yerine FİKRİMİZ GELDİĞİ zaman fikrimize değer verip ona hakkettiği değeri verirsek daha iyi şeyler olur bence. Fikirlerimiz önemli sevgili okur, fikirlerimize sahip çıkalım. Yemek yemek, su içmek, uyumak, dizi izlemek, boş boş sosyal medyada gezinmek, oturup bir kafede sabahtan akşama kadar lak lak etmek vb. fizyolojik ihtiyaçlar en az esrarengiz olan beyninizin size sunduğu fikirler kadar önemli.
Bedenler ölür, çürür, yok olur fakat fikirler kalır sevgili okur sağlıcakla kalın. Başka bir yazıda görüşmek üzere...
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Abdurrahman AKKUŞ Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Abdurrahman AKKUŞ
Mardin (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Abdurrahman AKKUŞ'un Makale ve Yazıları
► Kardeş Geldi, İlgi Gitti! Psk.Nihal UYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Fikrim Geldi!!!' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Siber Zorbalık Aralık 2020
◊ Önce Kendimiz! Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:02
Top