2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğumun Empati Becerisini Nasıl Geliştirebilirim?
YAZI #6843 © Yazan Psk.Gizem İKİZ | Yayın Ocak 2021
Empati kurmak üst beynimizin önemli işlevlerinden biridir. Çocuğunuzun empati becerisini geliştirmesine yardımcı olmak istiyorsanız günlük hayatınızda birkaç basit soru kullanabilirsiniz. Bir alışveriş merkezinde ağlayan bir çocuk gördüğünüzde “Bu çocuk neden ağlıyor olabilir?”, sınıftan bir arkadaşının sorununu sizinle paylaştığında “Ali kedisi kaybolduğunda ne hissetmiş olabilir?”, sinirli birine denk geldiğiniz vakit “Pek nazik davranmıyordu değil mi? Sence üzgün hissetmesinin nedeni ne olabilir, başına bugün bir şey gelmiş olabilir mi?” gibi soruları kendiniz durumlara göre çeşitlendirebilirsiniz. Bu sayede günlük yaşantınızda böylece basit çalışmalarla çocuğunuzun dikkatini başkalarının duygularının farkında olmasını sağlarken, içinde şefkat duygusunun oluşmasına ve üst beynini çalıştırmasına yardımcı olursunuz. Ne kadar çok başkalarının duygularını fark etmesini ve üst beynini kullanmasını sağlarsanız, çocuğunuz o kadar şefkatli olacağını göreceksinizdir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gizem İKİZ Fotoğraf
Psk.Gizem İKİZ
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Gizem İKİZ'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Çocuğumun Empati Becerisini Nasıl Geliştirebilirim?' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Siberkondri Nedir? Ocak 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:04
Top