2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Daha Büyük Ateşe Koşan Kadınlar
YAZI #6904 © Yazan Psk.Dnş.Yusuf AYDIN | Yayın Şubat 2021
“bir kadın eğer bile bile, göz göre göre ateşe doğru koşuyorsa, arkasında daha büyük bir ateş vardır''
Uzm. Psk. Dan. Yusuf AYDIN İletişim & Randevu: 0 (531) 3138338

Seanslarımda konuşulanları, gelenlerin hikâyelerini paylaşmayı istemiyorum. Hatta “şu da yaşanabiliyor” diye bir olgu örneği verdiğimde, o konu ile ilgili bir şeyler paylaştığım danışanlarımın mahremiyetine sadık kalmamışım gibi geliyor. İzin alıp paylaşmak belki o danışanımı rahatsız etmeyecektir. Ancak, bir başka gelen danışanımı rahatsız edebilir diye dikkat etmeye çalışıyorum. Bu nedenle de olabildiği kadar okuduklarımdan paylaşımlar yapmak daha güvenli bir alanda duruyordu benim için.

İlham yeri seans olsa da, paylaştığım danışanım ile de alakalı olmadığı için rahatça bir şekilde yazabiliyorum. Sadece oradaki durumu anlamamıza yardımcı olmuştu.

Kadına şiddet ve kadın cinayetlerini durduramama ve intiharlar son zamanlarda başımı ağrıtan güncel konulardan. Oysaki yapılabilecek o kadar çok şey varken, insanlarımızın tek çare/çözüm olarak, kendilerine kastedecek kişiyi veya intiharı görmeleri karşısında soğukkanlılığımı kaybediyorum.

Olay yaşandıktan sonra “Be kardeşim! Görmedin mi bu adamın ne mal olduğunu?” sorularını hangimiz sormuyoruz ki?

Şunu söylerken buldum kendimi: bir kadın eğer bile bile, göz göre göre bir ateşe doğru koşuyorsa, arkasında daha büyük bir ateş vardır. Veya daha kötüye razı olmak ile birilerini, bir şeyi koruyor. Yani o mantıksız kararın onun dünyasında bir işlevi var. Bir şeyleri telafi ediyor. Ya da bir temel ihtiyacını doyuruyor. Bunu fark etmeden ne yaptığının farkına varamayacaktır. Özellikle uyarıyı yaptınız ve bu koruma gayretleriniz artık baskıya dönüşüyor ve yakınınız sizden daha fazla şey saklar olduysa, yardım alın. Ama önce kendinizi hedefleyin. Bizim aile sistemimizde genel olarak bir sorun olmayabilir. Ama ailemizin bu ferdine ters gelen bir şeyler var. Veya onun hayatında bir şeyler yolunda gitmiyor. Bilindik sorun çözme davranışlarımız işe yaramıyor.

Hatta şöyle deyin: bir şeyler oldu ve sen bizden uzaklaşıyorsun. Bizim senin için gördüklerimiz sana iyi gelmiyor. Bu gidişatın sonu bizi korkutuyor. Bir şeyler yapmak istiyoruz. İstiyoruz ki bu profesyonel olsun. Ama her ne derse onu yapalım.

Kim haklı? değil. Hata kimde? de değil. Bütün arayışlar anlama amaçlı olmalı. Unutmayalım, en uçuk tercih ve davranış şeklinin dahi onun hayatında bir işlevi var. Kişi önce kendini ikna eder. Asıl olan hayattır.

Bir kadın/insan eğer bile bile, göz göre göre bir ateşe doğru koşuyorsa, arkasında daha büyük bir ateş vardır.

YUSUF AYDIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yusuf AYDIN Fotoğraf
Psk.Dnş.Yusuf AYDIN
Gaziantep (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Yusuf AYDIN'ın Yazıları
► Biz Kadınlar... Psk.Füsun BUDAK
► Kadınlar Ne İster ?... Psk.Cüneyt KAYA
► Kadınlar ve İlişkiler Üzerine Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Daha Büyük Ateşe Koşan Kadınlar' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Pasif Agresif Şiddet 2 Mayıs 2021
◊ Pasif Agresif Şiddet -1 Şubat 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:26
Top