2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Online Terapinin Avantajları
YAZI #6906 © Yazan Uzm.Psk.İlknur KILIÇ | Yayın Şubat 2021
Pandemiyle birlikte değişen hayatlarımız da online terapide yerini aldı. Hem ulaşılabilirlilik açısından hem de daha uygun ücretli olması nedeniyle online terapi hemen hemen herkes için uygun hale geldi.

Ruhsal manada destek arayan bireyler için uygun ve kolay olan bir yöntem olabilir. Başlıca başvuru nedenleri arasında stres yönetimi, kaygı, depresyon, ilişki sorunları veya bireysel bir takım problemler sayılabilir. Bu mana da terapide gündem ya da sorunlar danışanın getirdiklerine göre değişkenlik gösterebilir.

Online terapiler hemen hemen herkes için uygun olabilir. Geleneksel terapiye göre bir takım farklıları olsa da, son dönemlerde sıklıkla tercih edilen bir yöntem olmaya devam etmektedir.

Belki burada farklılıklara değinmekte fayda var.
Online terapiyi, yüzyüze terapiden ayıran en önemli fark; danışanın kendi güvenli alanını yani terapi odasını kendisinin yaratması gerektiğidir. Kendini rahat hissedeceği, dış uyaranların seansı bozmayacağından emin olduğu bir alanda terapi gerçekleştirmek danışanın sorumluluğunda olmaktadır. Onun dışında çoğu şey; örneğin etik ilkeler ya da terapi çerçevesi (ücret, zaman, haberleşme) tıpki yüzyüze terapide olduğu gibi geçerlidir.

Yüzyüze terapilerde bu dönemde maske zorunluluğuyla birlikte odaya getirilen yeniliklerde söz konusudur. Maske, mesafe, danışanlar arasındaki randevu zamanı tüm koşullar pandemiyle birlikte revize edilmiştir. Bu bağlamda danışanlarımızın çoğu için online terapi yöntemiyle çalışmak hem kolaylık sağlamakta hemde pandemiyle mücadele de sağlığımızı korumakta bizlere yardımcı olmaktadır.

Ek olarak, terapisten terapiste farklılık gösterse de; online terapiler yüzyüze yapılan terapilere göre daha uygun ücretli olabiliyor.
Hem ulaşılabilirlilik hem de ücret konusunda online terapiler destek almak isteyen bireyler için avantaj sağlayabilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlknur KILIÇ Fotoğraf
Uzm.Psk.İlknur KILIÇ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İlknur KILIÇ'ın Yazıları
► Terapinin Çevrimiçi Hali:Online Terapi Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► Online Terapi - Online Emdr Terapisi Psk.Aygün Tuçe ATAŞ
► Online Terapi - Online Emdr Psk.Aslı KIRBAYIR ÖZERENLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Online Terapinin Avantajları' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Online Terapi Olur mu? Kasım 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:04
Top