2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sınav Kaygısı
YAZI #6912 © Yazan Uzm.Psk.Esra BAL ÇELİK | Yayın Şubat 2021
SINAV KAYGISI NEDIR?⬇️

Sınava hazırlık sürecinde çalışılan konulara ya da sınav esnasında cözülmesi gereken sorulara odaklanmada problem yaratacak yoğunlukta hissedilen duygudurumudur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, bu duygunun 'yoğun' bir sekilde yaşanıyor olmasıdır. Çünkü orta düzeyde bir kaygı başarı için gereklidir, motivasyonu arttırıcı bir etkiye sahiptir. ❗✔
.
KAYGIYLA BAŞA CIKMA YOLLARI⬇️
➡️Güne diyafram nefesi egzersizleriyle başlayın. 4 saniye süreyle derin bir nefes alın, 7 saniye bekletin ve 8 saniyede yavaşça verin. Bunu 4-5 kez tekrarlamak gerginliğinizi azaltacaktır.
➡️Bu süreçte ilgi alanınıza giren hobi aktivitelerinize haftada en az 2-3 saatinizi ayırın. Bu anlarda negatif duygularınızı ketlemis ve pozitif duygulara fırsat vermiş olursunuz.
➡️Egzersiz yapmak serotonin hormonu salgılanmasına sebep olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
➡️Uyku düzeni zihinsel performans açısından oldukça önemlidir. Daha uzun çalışmak için tükettiğiniz kafein ve enerji içeceği gibi maddeler uyanik kalmanızı sağlarken zihinsel performansınızı düşürecektir. Günde 6-8 saat uyumaya özen gösterin.
➡️Planlı çalışmak belirsizlikleri ortadan kaldıracak ve sınav kaygısını azaltacaktır.
➡️Dikkatinizi yoğunlaştırmada sorun yaşıyorsanız, çalışacağınız konuları sıraya koyun. Böylece diğer konuları düşünmeyi ertelersiniz ve tek bir konuya gerektiği kadar odaklanabilirsiniz.
➡️Hayalinizdeki meslekle ilgili odanıza yazılar ya da resimler yerleştirin. Bu durum motivasyonunuzu arttıracaktır. Mutlaka 2. ve 3. seçenekleriniz olsun. Bu durum da başarılı olmak icin tek bir yolunuz olmadığını size hatırlatacaktır.
➡️Kaygılanmak çin kendinize bir zaman dilimi belirleyebilirsiniz. Böylece kaygıyı o ana erteleyerek mevcut anda ilgilendiğiniz duruma odaklanabilirsiniz. başlangıç ve bitiş zamanını netleştirdiginiz sürede mümkün olan en kötü sonucu düşünmeye çalışın. Böylece ortaya çıkan sonucun, hissettiğiniz kaygı kadar yuksek olmadığını görürsünüz.
✔✔✔Ve unutmayın❗❗
Gireceğiniz sınavın belirlediği sonuç, sadece belirli bir zaman diliminde öğrendiğiniz bilgilerin ölçümüdür. KİSİLİĞİNİZİN DEĞİL👍
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra BAL ÇELİK Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra BAL ÇELİK
İstanbul
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra BAL ÇELİK'in Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Sınav Kaygısı' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Trikotilomani Nedir ? Şubat 2021
◊ Sağlıklı Çocuklar Şubat 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:07
Top