2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğum Okula Gitmeye Hazır mı?
YAZI #6963 © Yazan Uzm.Psk.Burçin DEMİRKAN | Yayın Nisan 2021
Okul olgunluğu kişinin belli bir gelişim dönemindeki görevini olgunlaşma ve öğrenme yoluyla yapabilecek düzeye gelmesidir. Öğrencinin öğrenmeye karşı tutumu, benlik duygusu, sahip olduğu değerler, dil gelişimi, gereksinimleri, geliştirdiği kavramlar ve korkuları çocuğun hazır bulunuşluğunu oluşturan öğelerdir. Okul olgunluğu çocuğun duygusal, fiziksel, sosyal ve zihinsel olarak okula hazır olması demektir. Diğer bir deyişle okul olgunluğu, çocuğun okulda başarı sağlayabilmesi için belli bir gelişim düzeyine gelmesi anlamına gelmektedir. Okul olgunluk seviyesi her çocukta değişiklik göstermektedir, Çocuğun zihinsel yeterlilik olarak yaşının vermiş olduğu gelişimsel özelliklerini gösterebilmesi önemlidir. Çünkü zihinsel yeteneklere sahip olmayan çocuk, okula hazır olamadığından, okul olgunluğuna ulaşamamaktadır.

Sevgili aileler, Okul olgunluğunda etkili olan etmenleri sizler için sıraladık.

• Bunlar motor ve fiziksel gelişim, dil kullanımı, sosyal ve duygusal gelişim ve bilişsel gelişimdir. Genel bilgi olarak öğrenmeye yönelik yaklaşımlardır.

• Motor ve fiziksel gelişim için çocuğun dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeninin olması gerekmektedir.

• Çocuğun motor gelişimi ise boyama, yapıştırma, kalem gibi araç gereçlerin doğru ve düzgün şekilde kullanabilecek kadar gelişmiş olmasıdır.

• Dil kullanımında ise çocuğun düşüncelerini, duygularını ifade edebilecek düzeyde dil kullanımına sahip olmasıdır.

• Sosyal ve duyusal gelişimde ise çocuklar oyun gruplarında uyum içinde oyun oynayabilmeli ve yetişkinlerle güvenli bir bağ çerçevesinde ilişki kurabilmelidir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Burçin DEMİRKAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Burçin DEMİRKAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Burçin DEMİRKAN'ın Makaleleri
► Çocuğum Okula Hazır mı? Psk.Elif ATABAY
► Çocuğum Okula Hazır mı? Psk.Gonca BAĞLAR
► Çocuğum Okula Başlamaya Hazır mı? Psk.Dnş.Göksenin TETİK
► Çocuğum Okula Başlamaya Gerçekten Hazır mı? Psk.Dnş.E.Aygül ÇELİK İNCİ
► Çocuğunuz Okula Hazır mı? Psk.Hülya TURAN
► Çocuğunuz Okula Hazır mı? Psk.Gülçin DÖNMEZ FİDAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Çocuğum Okula Gitmeye Hazır mı?' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kadın Erkek İlişkisi Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:15
Top