2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sahipsiz Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalı
YAZI #7001 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Haziran 2021
SAHİPSİZ YAVRU KEDİ BAKIMI NASIL OLMALI

Merhaba, ne yazık ki halen Sokaklardaki kısırlaştırılmayan dişi kediler var ve ne yazık ki henüz çok ufakken cinsel ilişkiye giriyorlar ve henüz çok küçük oldukları halde doğum yapabiliyorlar. Durum böyle olunca da yeni doğurdukları yavrularını kabul edecek olgunluğa sahip olmuyor ve terk ediyorlar. İşte bu terk edilen yavrulardan biri ile karşılaştığınızda ne yapabilirsiniz diye size kısa kısa anlatacağım.

Öncelikle lütfen bir yavru kedi gördüğünüzde ilk olarak hemen onu alıp o yerden uzaklaştırmayın annesi yemek bulmak için ayrılmış olabilir yada diğer yavruları daha güvenli bir yere sıra ile taşıyor olabilir, öncelikle zamanınız var ise uzaktan yaklaşık yarım saat kadar izlemeye koyulun, eğer annesi cidden yok ise müdahale edebilirsiniz.

Yavru kedi ıslak ise güzelce kurulayın, Onu koyacağınız sepetin içine bir battaniye ve altınada bir sıcak su torbası (Suyun sıcaklığı yavruyu yakmayacak ısıda olmasına dikkat ediniz ) koymalısınız. Tabi varsa eğer bir saat koymayı unutmayınız ( saat sesi anne kalp atışını hissettirdiği için yavrular hem annesini yanında olduklarını hemde güvende hissedeceğinden yavru kediye bir sakinlik verecektir.

İlk zamanlar yavru kedinize her 3-4 saatte bir biberonla kedi sütü vermelisiniz. Acil bir durum olduğunda eczaneden bir şırınga ile besleme olayını yapabilirsiniz. Veteriner kliniklerinde ve marketlerde kedi sütü satılmaktadır. inek sütü ya da başka bir süt kullanılmamalıdır. Kedi sütü genellikle toz halinde satılmaktadır ve suyla karıştırılıp kullanılır.

Böyle bir imkanız yoksa sütün içine bir çay kaşığı yumurta sarısı çok az tereyağ koyabilirsiniz.Bu şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Sütün anne vücudundan çıkmış gibi ılık olması önemlidir.Şırıngaya süt çekerek, ağzına akıtın. Biberona alışınca işiniz kolaylaşır.

Besleme işleminden sonra çişini ve kakasını yaptırmanız gerekir. Parmağınızı ıslatarak, yavru kedinin poposuna minik minik darbeler yapın. Bu anne kedinin yalama işlemini hatırlattığı için kedicik çişini ve kakasını yapacaktır.
İlk günler kakasını oldukça zor yaparlar ama çişlerini hemen yapacaklardır.
Kakasını mutlaka yaptırmaya çalışın bu yavru kedi için hayati önem taşır.
Sonraki aşamalar kedilerin iç dış parazit aşılarının yaptırılması ve aylık olarak yapılan aşılarının kontrolünü düzenli olarak takip etmelisiniz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
► Su Kaplumbağalarının Bakımı Nasıl Olmalı ? Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Yavru Köpek Bakımı Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Yavru Köpek Bakımı Vet.Hek.Dr.Mahir KAYA
► Köpeklerde Doğum ve Yavru Köpeklerin Bakımı Vet.Hek.Doç.Dr.Güçlü GÜLANBER
► Yavru Kedi ve Köpeklerde Isırma Problemi Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Sahipsiz Hayvanlar Sorunu ve Veteriner Hizmetleri Vet.Hek.Dr.Mustafa ALTUNTAŞ
► Yavru Köpekte Tuvalet Alışkanlığı Vet.Hek.Oğuz SEYFİ
► Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Vet.Hek.Mehmet Erkan AVAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sahipsiz Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalı' başlığıyla benzeşen toplam 69 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:06
Top