2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Orman Yangınından Zarar Görmüş Bir Dostumuzu Bulduğunuzda İlk Yapmaniz Gerekenler
YAZI #7030 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Ağustos 2021
ORMAN YANGININDAN ZARAR GÖRMÜŞ BİR DOSTUMUZU BULDUĞUNUZDA İLK YAPMANİZ GEREKENLER



1.Hangi dostumuz olursa olsun, yangın yerinden uzaklaştırmalısınız. Dostumuzun daha fazla duman solumaması için bölgeden uzaklaştırın.

2. Dostumuzu bulduğunuzda hızlıca bir kontrol edin yanık, açık yara var mı yok mu bir göz gezdirin. Yanık bölgesine asla dokunmayın. El ile temas etmemeye çalışın bir havlu yada bir kıyafete dostumuzu taşıyabilir ve sarabilirsiniz.

3. Dostumuzun üzerinde büyük yanıklı yaralar varsa üzerini lütfen pamuklu olan örtüler ile örtmeyin .

4. Dışarı sıcak olsa da, dostumuzun vücut ısının düşmemesi için sıcak ortam gereklidir. Dostumuzu çok soğuk ortama hemen almayın . Bulduğunuz dostumuzun etrafına lütfen buz aküleri koymayın soğuk banyo yaptırmayın.

5. Yanık bölgeyi ılık su ile yıkayın. Ama lütfen dostumuzu sürekli suya batırıp çıkartmayın.

6. Dostumuzun hareket etmesini kısıtlayın. Dostumuz illaki hareket edecek o can acısıyla ama çok fazla hareket etmesi bi o kadar canı yanması demektir. Dostumuzu Bir kutu yada bir kafese koyabilirsiniz.

7. Dostumuzun büyük yanıkları var ise etrafınızda var ise steril bir bezi ıslatıp yanik olan bölgeyi sarabilirsiniz.( Pamuklu olan bezler lütfen kullanmayın)

8. Dostlarımızın Bol temiz oksijen ve suya ihtiyaçları olacağını unutmayın.

9.Yangından zarar gören hayvanın vücudundaki yanık bölgelere, yanık kremi de dahil olmak üzere hiçbir şey sürmeyin.

10. Hızlı bir şekilde dostumuzu en yakın veteriner kliniğine götürmeye çalışın.

11. Yangından etkilenen dostumuzu kesinlikle soğukta tutmayın. Onun sıcak bir ortamda bulunmasını sağlayın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
► Hamster Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Kedi Kumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Orman Yangınından Zarar Görmüş Bir Dostumuzu Bulduğunuzda İlk Yapmaniz Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 99 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:09
Top