2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşlarıda Depresyona Girebilir Depresyonda Stresin Tüy Dökümüne Etkikisi Nedir? Kuş Veterineri Kuş Doktoru
YAZI #7104 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Eylül 2021
MUHABBET KUŞLARIDA DEPRESYONA GİREBİLİR DEPRESYONDA STRESİN TÜY DÖKÜMÜNE ETKİSİ NEDİR? 🩺👨⚕
Sanmayın ki psikolojik sorunlar sadece insanlarda oluyor. Kuşlarda da depresyon sorunları ve psikolojik sıkıntılar olabilir. Özellikle çok fazla ev değiştiren kuş ise veya onunla hiç ilgilenmiyorsanız, bu kuşun depresyona girmesine neden olacaktır. Bu yüzden evinizde hangi hayvanı beslerseniz besleyin, onu ailenizin bir parçası olduğunu hissettirmeniz çok önemlidir. Kuşlardaki depresyon maalesef kuşun çok fazla içine kapanmasına ve ölmesine bile neden olabiliyor.
Stres tüylerin dökülmesine sebep olabilen önemli bir faktördür. Yer değişikliği, sahip değişikliği, Yer değişikliği, sahip değişikliği, yanına başka bir kuşun gelmesi, eş ile ayrılması, aşırı ses veya ışık stres faktörleri yanına başka bir kuşun gelmesi, eş ile ayrılması, yeni eşin gelmesi ,taşınma,aşırı ses veya ışık stres faktörleri arasında sayılabilir ve kuşlarda tüy dökülmesine sebep olabilir. Strese neden olabilecek birçok farklı faktör vardır. Kuşun stresli olması demek, kuşun kafesinin yer değiştirmesi, sahibinin değişmesi, kafese alınan bir kuş ya da o kuşun kafesten alınması, çok aşırı sesli ortam kuşlarda stres yaratır. Beraberinde tüy dökülmeleri başlar. Stres ve tüy dökülmeleri sonrasında kuşta halsizlikler ve kabarma halleri de görülen görüntülerdir. Tüy dökülmeleri aynı zamanda ani değişen havalardan da kaynaklanır. Kuşlarda vitamin ve mineral eksikliği kaynaklı olarak da tüy dökülmeleri yaşanabilir. Bu durumu da beslenmenin düzeltilmesi ile tedavi edilebilir.
Son yıllarda insan depresyonuna büyük önem verilmektedir.Doktorlar ve bilim adamları kuşların bizim mutluluğumuzda sağlığımızda ve yaşam kalitemizde önemli bir rol oynadığını farketmeye başlamışlardır.Kuşlar metropollerde bizimle beraber evlerde yaşamaktadırlar.Kuşlar depresyona girmekle kalmaz aynı zamanda uzun süreli depresyon da kendine zarar verir ve bağışıklık sistemi çöker bu durum başka sorunlara yol açar.Kuşunuzun depresyona maruz kaldığından şüpheniyorsanız aşağıdaki olasılıkları gözden geçiriniz.

Depresyona işaret eden işaretler vardır .Kuşunuzun ortamı veya evcil hayvanınızla etkileşim düzeyiniz bir şeyleri değiştirmeniz gerektiğini işaret edebilir.

"İŞTAH KAYBI"

"SALDIRGANLIK"

“MUHABBET KUŞU TÜY ÇEKME”

"SESLENDİRME DEĞİŞİKLİĞİ"

"STRES ÇUBUKLARI"

Bütün bunların sonucunda etkisiz kalırsanız veteriner hekiminize baş vurunuz.
Veteriner Hekim
Ali Tolgay Aytar
Öz-Vet Line
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşlarıda Depresyona Girebilir Depresyonda Stresin Tüy Dökümüne Etkikisi Nedir? Kuş Veterineri Kuş Doktoru' başlığıyla benzeşen toplam 75 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:36
Top