2007'den Bugüne 92,297 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Köpek Dostlarımız İçin Yararlı ve Zararlı Gıdalar Nelerdir?
YAZI #7285 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Aralık 2021
🔸 Eğer ki bir köpek dostumuz varsa onun bakım ve beslenmesini en iyi şekilde yapmalıyız ki bizimle sağlıklı ve uzun yıllar yaşasın. Köpek dostlarımızın beslenmesini farklı işlemler görmüş mamalar ile yapabiliriz. Bunlar,

🔹Kuru mama
🔹Çiğ mama ( barf )
🔹Pişirilmiş mama
🔹Ödül mamaları bulunmaktadır.

🔸Bu ürünler dışında dışında köpek dostlarımıza bazen bazı gıdalar da verilebiliriz. köpek sahiplerinin sevimli dostlarına zararlı olan yiyecekler konusunda bilgi sahibi olması kesinlikle önemlidir. Özellikle

🔹Çiğ et ( açıkta bekletilmiş, işlem görmemiş çiğ et , barf ürünü olmayan )
🔹Çiğ yumurta,
🔹Çay,
🔹Çikolata,
🔹Kahve ve
🔹Şeker içeren gıdalar gibi ürünler kesinlikle köpeklere verilmesini önerilmemektedir.

🔸Köpek dostlarımız icin yararlı olan bazı gıdalar da bulunmaktadır. Bunların başında,

🔹Yoğurt ( yağlı, ekşimiş ve günü geçmiş olmayan )
🔹Yumurta ( çiğ olmayan )
🔹Havuç ve
🔹Somon gelmektedir. Bu ürünler köpek dostlarımız için oldukça yararlı ürünlerdir.

🔸Yoğurt, köpek dostlarımızın bağırsak florası için uygun olup içerisinde kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi sağlıklı mineralleri barındırmaktadır.

🔸Haşlanmış yumurta, köpek dostlarımız için en yararlı ürünlerin başında gelmektedir.

🔸Havuç, köpek dostlarımız için yararlı bir atıştırmalık olup düşük kalorili ve lifli bir besindir. Ayrica kısırlaştırılmış köpekler için ideal bir üründür.

🔸Somon balığına pati dostlarımız bayılırlar. Ancak pati sahipleri iyi ayıklanmamış balıkların kılçıkları ve kemiklerinin köpeklerin sindirim sitemine zarar vereceğini unutmamalıdır. Böyle bir sorunun oluşmaması için balıklar çok iyi ayıklanmalı ya da balıklı kuru mamaları tercih edilebilir.

Isıl işlem görmemiş balıkları doğrudan sevimli pati dostlarımıza vermekten kaçının. Ayrıca balık yiyen köpek dostlarımızın tüyleri daha parlak ve bağışıklık sistemleri daha güçlü olduklarını belirtmek isterim.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Köpek Dostlarımız İçin Yararlı ve Zararlı Gıdalar Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:04
Top