2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlarda Güvenirlik ve Uyumlanma
YAZI #7337 © Yazan Uzm.Psk.Semanur KURUCAK | Yayın Şubat 2022
KADINLARDA GÜVENİRLİK ve UYUMLANMA
Kadınların ilk istediği şey güvenirliktir. Güvenilir olduğunuzu, söylediğiniz kişi olarak ve yapacağınızı söylediğiniz şeyleri yaparak güvenilir olabilirsiniz.
Kadınlar duygusal olarak bağlı ve güvende hissetmeye ihtiyaç duyarlar. Buda uyumlanma ile gerçekleşir. Bir kadın sizinle bağ kurmak istediğinde ve sizde onunla bağ kurmak istediğinizde ona uyumlanın.
Nedir bu UYUMLANMA ?
Kulak Ver: İhtiyacı varken bütün ilginizi ona verin. Çok önemsiz bir detay bile olsa bu onun için önemlidir ve bağ kurma isteğidir. İlgilenmek, etkilemekle eş değerdir. İlgi, sevginizi nasıl ifade ettiğinizi gösterir.
Yönel: Fiziksel olarak partnerine yönel. Kadınlar yüz yüze ve göz kontağı kurularak sağlanana iletişimi samimiyet ile eşdeğer tutarlar.
Anla: Her ne söylerse söylesin, amaç onu anlayabilmektir. Ve onu anlayabilmenizin yolu da ona sorular sormaktır. Ona bir çözüm önermeyin, zihnini dağıtmaya çalışmayın, şaka yapmayın, sorunu önemsizleştirmeyin. Ona kendini nasıl hissettiğini ve bu olanların ne anlama geldiği hakkında sorular sorun.
Savunmaya Geçmeden Dinle: Kimse eleştirilmekten ya da saldırı altındaymış gibi hissetmekten hoşlanmaz. Tepki vermemeye gayret edin. Hislerini anlamaya çalışın ve hislerinin gerçek olduğunu unutmayın. Duygularını ifade ederken sadece onu dinleyin.
Öfkelerini ‘azaltarak düzenleyebilen’ erkekler, kendilerini sakinleştirip aşırı tepki vermeyen erkekler mükemmel ilişkilere sahip olan erkeklerdir.
Empati Kur: Onun nasıl hissettiğini önemsediğinizi ve böyle hissetmesinin nedenlerini anladığınızı gösterin. Empati kurun, şefkat gösterin. Bunun haklı olup olmamakla ilgisi yoktur.
* Bir kişi başka bir kişiyle bağ kurduğunu hissettiğinde, beynin duyguları yönlendiren kısmı sakinleşir.
* Uyumlanma süreci, onun söylediği her şeye hak vermeniz anlamına gelmiyor. Sadece onu dinlediğiniz ve anladığınız anlamına geliyor. Bunu yapabilirseniz, daha az kavga edeceksiniz. Karşıdaki kişi size kızmak yerine, kendini güvende ve anlaşılmış hissedecek.
* Uyumlanma bir beceridir ve her beceri gibi, uygulama ile geliştirilir. Pratik yapın. Değer verdiğiniz her insana uyumlanın.
* Sadece kadınlar için yazılmış bir süreç gibi görünse de hayatınızda değer verdiğiniz her insan ile öğrenilmesi ve uygulanması gereken bir süreç olduğu çok aşikar. İnsanlar güvende hissetmek ister ve bu süreç, uygulaması zor olsa da kişiye anlaşılmış ve güvende hissettirecektir.
* ‘Erkekler İçin Kadın Rehberi’ kitabından alıntıdır.
Psikolog Semanur Kurucak

https://www.instagram.com/psikologsemanurkurucak/
https://m.facebook.com/psikologsemanurkurucak/
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Semanur KURUCAK Fotoğraf
Uzm.Psk.Semanur KURUCAK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Semanur KURUCAK'ın Yazıları
► Kadınlarda Stres Psk.Ayben ERTEM
► Kadınlarda Depresyon Psk.Serap DUYGULU
► Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ
► Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Kadınlarda Cinsel İsteksizlik Psk.Pınar ŞİMŞEK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kadınlarda Güvenirlik ve Uyumlanma' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Mutsuz Evlilikler Şubat 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:18
Top