2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evcil Hayvan Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler
YAZI #7345 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Mart 2022
EVCİL HAYVAN MAMASI ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

İnsanlar gibi köpekler, kediler ve diğer hayvanlar da sağlıklı kalmak için belirli besinlere ihtiyaç duyar. Doğru evcil hayvan maması, evcil hayvanınızı besleyerek uzun ve sağlıklı bir yaşam için hazırlarken yanlış tercih sadık arkadaşınıza zarar verebilir. Peki, doğru mamayı seçmek için nelere dikkat edilmeli?
1- Evcil hayvan mama markalarında hormon ve antibiyotik içermeyeni aramanın zararı olmaz. Mamanın içeriğinde tane tahıl, mısır, koruyucu maddeler, katkı maddeleri, renklendirici veya tatlandırıcı olmamalı.

2- Yüksek oranda işlenmiş bileşenlerin aksine meyveler, sebzeler ve tam tahıllar gibi tam gıdaları içeren türe uygun bir evcil hayvan maması arayın.

3- İçeriklerini nereden temin ettiklerini, ayrıca gıdalarının besin içeriğinin dökümünü ve üçüncü taraf test sonuçlarını halka açık olarak yayınlayan bir marka bulun.
4- Etiketi kontrol edin! Türe uygun bir diyette ilk bileşen olarak kırmızı et veya kümes hayvanları bulunur. İdeal olarak ilk 3-5 bileşen et veya organlar gibi et yan ürünleri olmalı ve türlere göre tanımlanmalı.
5- Satın aldığınız ürünün tüm besin bileşenlerine sahip olup olmadığını ve yapay katkı maddeleri içermediğini kontrol edin. Zararlı ve yapay maddeler içeren gıdalar alerjik reaksiyonu tetikleme eğilimindedir.

6- Evcil hayvanınızı ne tür mamayla besliyor olursanız olun, küçük arkadaşınızın sağlıklı ve mutlu kalmasını sağlamak için daima bir veterinere danışın. Böylece, evcil hayvanınızın bireysel beslenme ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde belirleyebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
► Evcil (Kedi-Köpek) Hayvan Aşıları Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Evlerde Evcil Hayvan Beslenmesi ve Guinea Pig Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
► Hamster Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Kedi Kumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Hamilelik ve Evcil Hayvanlar Vet.Hek.Mine Çağlar KONDU
► Evcil Hayvanlarda İlk Yardım Vet.Hek.Mine Çağlar KONDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Evcil Hayvan Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 79 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:30
Top