2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anneliği Kutsallaştırmak, Neden?
YAZI #7363 © Yazan Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN | Yayın Nisan 2022
Anneliği sürekli kutsallaştırmak erkeği ebeveyn olma sorumluluğundan kurtarıyor. Bu kutsiyet atfetme olayını dozunda bırakmak en iyisi. Kadınlara anne olamazlarsa eksik olacakları empozesi yüzünden birçok kadın yaşam riski olsa bile çocuk yapmaya çalışıyor. Anne olmayan/olamayan kadın eksik, yarım değildir. Toplumun artık anneliği kutsallaştırmayı bırakması gerekiyor. Birey olarak özellikle anneliği kutsallaştırmak kendi hata yapabilme hakkını kendi elinden almak gibi geliyor bana. Halbuki evet senin annenim ama ben de insanım demek daha kolay değil mi? Anneliği kutsallaştırmak da anneyi bireyliğinden uzaklaştıran bir sürü sınırlamalar bütününü beraberinde getirir ayrıca.

Nihan Kaya’nın da dediği gibi anne tanrı değil insan. Anneliği kutsallaştırmak en çok anneye yük. Aynı şey psikoterapist için de geçerli. Psikoterapist insan. Psikoterapisti bütün sorunlarını çözmüş ve bu yüzden başkalarına yardımcı olan kişi gibi görmek psikoterapiste yük; danışana da yardımcı değil bu bakış.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eylül Berfin ÖN Fotoğraf
Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Eylül Berfin ÖN'ün Yazıları
► Anneliği Keşfet... Uzm.Pdg.Afife SELVİTOPU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Anneliği Kutsallaştırmak, Neden?' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:55
Top